Blackmail

1.3K 65 4
                                    

Otvorila sam oči i par puta trepnula kako bi izoštrila vid. Pored mene je ležao Harry i detaljno me promatrao. Ne razumijem što mu je toliko zanimljivo na meni? "Jutro, ljepotice." Progovorio je svojim promuklim glasom. Bilo mi je čudno da me neko zove ljepotice. Nikad za sebe nisam mislila da sam ružna, ali ne bi sebe nazvala ljepoticom. Nasmijala sam se. "Kako si spavala?" Nježno se nasmijao. "Umm...dobro.." Odgovorila sam i počela da se prisjećam svega što se sinoć dogodilo. Harry me poljubio. Još uvjek sam u malom šoku. Željela bi opet osjetiti njegove usne na mojima... Bože Chloe, o čemu ti razmišljaš? Pogledala sam u Harry-a koji je imao ne definisan izraz lica. Par sekundi me je gledao, a onda mu je zazvonio telefon. Uzeo je crni iphone i javio se. "Šta?......Zar sad?......Stižem za minut...." Prekinuo je i odložio telefon na noćni ormarić. Ustao je i prešao rukom kroz kosu. Bio je čudan. Što se dogodilo sa onim Harry-em od prije par minuta? Sa onim nestašnim dečkom koji me je zvao 'ljepotice'? Ne znam, a čini mi se da ni ne želim da znam. "Slušaj....." Nervozno je rekao. "Ja moram brzo da idem. Odvešću te doma, okej?" Rekao je brzo i zgrabio telefon i ključeve. Ovaj put nisam htjela da mu prkosim. Možda je stvarno neki problem. "Okej." Rekla sam, te ustala i brzinom svjetlosti se spremila. Izašli smo iz zgrade i došli do Harry-evog Range Rover-a. Otvorila sam vrata te sjela unutra. Harry je upalio auto i krenuo. Pogled mu je bio na cesti. Bio je skoro pa namršten. Ko ga je naljutio? Bože, Chloe, što ti je? Nikad u životu nisam bila radoznala, što mi je sad? Ali ipak, jezik mi je brži od mozga. "Što se događa?" Upitala sam ga. "Vozim te doma." Kakav glup odgovor. 'Kakva ispala' što bi Diana rekla. Pogledala sam ga. I dalje je imao onaj ljut izraz lica. Kad sam se osvrnula, shvatila sam da je auto stalo i da se nalazimo ispred moje kuće. "Hajde, što čekaš? Izlazi, nemam vremena da ti otvaram vrata i trčim za tobom!" Grubo mi je odgovorio. Ostala sam zatečena. Ovo me jako povrijedilo. Naglo sam otovirla vrata i izašla snažno ih zalupivši. Harry-ev Range Rover izgubio se u vidu magle (tako se kaže xD). Bila sam slomljena. Ne znam da li zbog toga što me Harry doslovno izbacio iz auta ili zbog toga što se grubo ponašao? Ušla sam u kuću i bacila se na krevet. Sjetila sam se onog nježnog Harry-a koji je brinuo za mene. Ali, što je to što toliko jako utiče na njega? Zašto mi je govorio da se klonim Loren i njenog društva? I zašto je bio toliko uznemiren oko toga? To su bila pitanja koja su se neprestano motala oko mojih misli. Trebala bi ići na skijanje, imam takmičenje za 2 dana. Ali, ne, nije me volja. Prosto mi se ne da. Izgubila sam volju i svu onu motivaciju koju sam nekada imala. Da se nisam zaljubila u Harry-a? Ne, nemoguće je. Ja se ne zaljubljujem. Ja volim skijanje i ništa više. Odlučila sam da odspavam malo. Zatvorila sam oči i utonula san.

Harry's P.O.V. (Harry-eva perspektiva)

Vozio sam po autoputu. Moram brzo pokupiti Gemmu, nemamo puno vremena. Imam prkoleti dogovor sa Martinom, i ne smijem ga izdati. Moje misli su daleko odlutale. Što li sada radi Chloe? Nisam se smio onako ponašati prema njoj. Nije ona to zaslužila. Možda bi trebao otići iz njenog života? Ne, to ne mogu. Strah me što će sledeće Leon napraviti. Nadam se da neće nauditi Chloe. Ako joj zahvali dlaka s' glave, ubiću ga. Zaustavio sam auto da bi Gemma ušla. "Hej." pozdravila me. "Hajde, požuri!" Rekao sam pokušavajući da joj dam do znanja da žurimo. Ušla je i zatvorila vrata. "Gdje si bio sinoć?" Upitala me. "Zašto te to sad zanima?" Odgovorio sam skrećući sa teme. "Jesi se opet borio?" Zabrinuto me gledala. Uputio sam joj smješak. "Ne. Nisam se borio." Kao da je odahnula kada sam izgovorio ove dvije rečenice. "Onda, bio si sa nekom fuficom iz kluba?" Opet me zainteresovano ispitivala. "Ne." Kratko sam odgovorio. Mrzim kad me neko ispituje. "Gdje si onda bio Harry?" Malo je bila uplašena. "Bio sam u stanu, ne brini. Sve je okej." Nasmijala se. "Koliko dana će mo biti izvan grada?" Opet me upitala. "Sedam dana." Pogledala me razočarano. "Ali Harry. Za 2 dana mi je takmičenje. Ja skijam ako si zaboravio." Rekla je i izdahnula. "Ne, jebemu Gemma! Nisam zaboravio. Ali ovo je bitnije od jebenog skijanja, ovisi nam o životima!" Viknuo sam na nju. "Što si sad napravio?" Upitala me uplašeno. "Ništa. Stari očevi poslovi." Klimnula je glavom, ali je i dalje izgledala uplašeno. "Ne brini, srediće se sve." Rekao sam utješno. Ona je spuštila sjedište i zaspala. Ja sam nastavio da vozim.

Chloe P.O.V. (Nazad na Chloe-inu perspektivu)

Dan sam provela leškareći. Cjeli dan sam razmišljala o Harry-u. Neko je pozvonio na vrata. Nikog ne očekujem. Možda je Harry? Što bi on radio kod mene? Kao da je njega briga za mene. Došla sam do vrata i otvorila ih. Ali umjesto nestašnih kovrdža i zelenih očiju, ispred mene se pojavila riđokosa djevojka, Diana. "Hej mačko. Ne javljaš se na mobitel, pa sam došla vidjeti što je sa tobom." Rekla je dok je ulazila unutra. "Ništa posebno." Odgovorila sam nezainteresovano. Sjele smo na kauč. "Što je s' tobom? Danas je prvi put da si izostajala sa skijanja, to ne liči na tebe." Zbunjeno me gledala. Ja sam još uvjek imala nezainteresovani izraz lica. "Meni možeš reći sve što se događa. Biće ti lakše kad mi ispričaš." Pogledala me sa smješkom. Počela sam da pričam. Nakon pola sata, ispričala sam joj sve što se dešavalo ovih dana između mene i Harry-a i ono za Loren. "Uh, kakav zaplet. Mogla bi da snimiš film." Duboko je udahnula i nasmijala se. "To bi bila čista katastrofa, a ne film" Uzvratila sam joj. "Što ćeš raditi večeras?" Upitala me. "Možeš ostati večeras kod mene. Gledaćemo film." Ponudila sam joj. "Super. Ja biram." Dopustila sam joj da izabere film. Izabrala je 'American Pie'. Perverznu komediju. Upalile smo film i gledale. Osjetila sam da mi mobitel vibrira. Stigla mi je poruka. Otvorila sam i vidjela da je sa nepoznatog broja. Ušla sam u poruku, 'Tvoj dragi Romeo te izgleda zaboravio. Važnije mu je da zaštiti sebi zadnjicu, nego tebe. Vidimo se uskoro' Telefon mi je ispao iz ruku. Diana ga je uhvatila i pročitala poruku. "Bože, u šta si se ti upetljala?" Zbunjeno me gledala. "Ne znam što da radim sad, Diana." Zbunjeno sam buljila u jedno mjesto. "Ništa, zaključaćemo kuću, spustiti roletne, zatvoriti sve, i idemo u krevet." Rekla je optimistički. Pokušala je da me ohrabri. "Važi." Rekla sam, a ona je počela da prča po mom telefonu. "Što radiš?" Upitala sam je zbunjeno. Izvadila je karticu iz mog telefona i prepolovila je. "Ovo ti više nije potrebno. Kupićeš novu i ova budala ti neće više znati broj." Nasmijale smo se i otišle da spavamo. Ipak nam se nije spavalo, pa smo umjesto toga pričale naše stare blamove i umirale od smijeha. Davno se nisam dobro nasmijala. Diana je stvarno veseba, iako je nekad naporna, ali dobronamjerna je i uvjek je tu za mene. Pričale smo do kasno, a onda smo zaspale. 

Iz sna me trgne zvono na vratima. Diana još spava. Polako ustanem kako je ne bi probudila i dođem do vrata. Otvorih ih i ugledam poštara. "Dobro jutro. Vi ste Chloe Williams?" Upita me. "Dap. Imate nešto za mene?" Pogledam ga začuđeno. On podiže sa poda kutiju i pruži mi ju. "Dostava za vas. Molim vas potpišite." Potpisala sam papir i zatvorila vrata. Odnijela sam paket u dnevni i posmatrala ga par minuta. Odlučila sam da ga otvorim. Posegnula sam za makazama i otvorila paket. Unutra je bio buket spaljenih ruža. Molim? Na dnu je bila poruka ispisana neurednim rukopisom, 'Vidiš ovo cvjeće? Izgorećeš isto tako ne budeš li se držala pravila' Koljena su mi klecala, ko bi ovo mogao da bude? Neko mi jebeno prijeti. Ali ko? I gdje je dovraga Harry. Ne bi me on valjda zezao sa ovakvim stvarima? Opet se oglasilo zvono na vratima. Otišla sam do kuhinje i uzela nož, jedan od najvećih koje sam imala. Otvorila sam vrata sa nožem u rukama. "Jebote što je ovo?" Uzviknuo je Mick ispred mene. (Mick je Chloein trener za skijanje ako se neko sjeća, i prijatelj takođe) Brzo sam pomakla nož i smišljala što ću da kažem. Mick-u definitivno neću reći istinu. "N-ništa...Samo....Mislila sam da je moj drug, komšija jedan što me zeza pa sam htjela da mu vratim." Mick me začuđeno pogledao i klimnuo glavom. Pustila sam ga unutra. "Zašto si preskočila probu? Imaš takmičenje sutra?" Upitao me Mick. Izgleda ću morati da smislim debeli razlog, jer nikad do sad nisam izostajala sa skijanja.

_______________________________________________________

Hej ljudi. Možda vam je bio malo dosadan ovaj dio jer nije bilo Hloe(Harry i Chloe) trenutaka. Ali sad slijedi jedan opasan zaplet kao što sam i rekla. Sledeći nastavak postavljam što prije. Nadam se da vam se dopalo. Ako žellite da nastavak bude što prije, pritisnite 'vote' i komentarišite.

Hvala što čitate, volim vas :)xx

DARK ANGEL // Harry StylesOnde histórias criam vida. Descubra agora