Part 14

10K 574 5
                                    


Zapanjeno i očekivano gledam u dve crtice. Dve crtice na testu za rano otkrivanje trudnoće. Zapanjena sam za zato što, jebi ga trudna sam. Očekivano je zato što spavamo bez zaštite, Viktor misli da sam na pilulama ali slagala sam ga, zato svakog meseca potajno radim test za trudnoću i to ponedeljkom. I šta sad? Juče se Viktor i ja nismo videli, poslao mi je samo poruku da se ne odeća dobro, navodno je preterao sa prijateljima, nisam htela više da zapitkujem jer sam bila ljuta na njega. Sumnjam da će mi reći za Petru i ne znam šta da radim po tom pitanju, iskreno volela bih da mi prećuti jer u suprtnom ukoliko me je prevario i to mi prizna ne znam šta ću uraditi.

Ali beba, pa to je već problem, pa sranje. Šta sad da radim?

Odlučila sam da je ipak najbolje da ostavim stvari kakvim jesu, otišla sam na posao i na predavanju dobila sam poruku koju sam u tom trenutku ignorisala.

Nakon fakulteta sam krenula kući, razmišljala sam da produžim do Viktora ali sam odustala, tad sam se setila poruke koju sam odmah otvorila.

"Pitaj dečka sa kim je proveo noć".

- Koji đavo? – zaustavila sam auto i nazvala taj isti broj. Bio je isključen.

Okrenula sam auto i krenula ka Viktorovom hotelu. Pa ovo je već promenilo tok mojih misli u vezi sa njegovim pijanstvom.

Rešila sam da uđem na Viktorov privatan ulaz, niko mi nije pravio problem, dok sam razmišljala da li da kucama čula sam neke glasove. Muški je bio Viktorov a ženski . . . Pripada njegovoj majci. Zalepila sam uvo za vrata, ali slabo čujem što znači da su u apartmanu, zato sam polako otvorila vrata.

- Nemoj da mi govoriš šta da radim – Viktor je bio oštar.

- Ona je ćerka moje najbolje prijateljice.

- Koliko puta da ti ponovim da sam bio pijan, ne sećam se ničeg.

- Pošten čovek bi postupio časno – ozbiljno je rekla.

- Ja imam devojku sa kojom planiram porodicu – to mi se dopalo.

- Na nju ćeš morati da zaboraviš, imaš obavezu prema Petri, rekla je roditeljima, oni su preneli meni, šokirani su tvojim ponašanjem. Ne želim da se o nama govori u takvom kontekstu. Ona je dobra devojka iz poštene porodice.

Ubiću ovu ženu, mrzim je.

- Dobre devojke ne odvlače pijane muškarce svojoj kući – rekao je kroz zube.

- Sad si rekao da se ničeg ne sećaš, a ona je rekla da ste otišli zajedno.

- Da li ti to sumnjaš u moju reč?

- Iskoristio si devojku.

Srce je prestalo da mi kuca, spavao je sa njom? Krenula sam ka apartmanu.

- Viktore? – izletelo mi je.

Na moj glas oboje su se okrenuli ka meni. Sranje. Šta sam htela da kažem? Kako da reagujem? Nisam spremna za ovo. Sklopila sam polako oči i ponovo ih otvorila. Jovanin savet za izlaz iz bezizlazne situacije je padanje u nesvest.

- Eva.

Kad je Viktor progovorio sklopila sa oči i srušila se.

- Eva! – vuknuo je. Ovo je bolelo.

- Dušo – drži me za lice.

- Eva – čujem i kučku od njegove majke.

- Doneću vode – predložila je.

Proračunato zaveden 🔚Where stories live. Discover now