"Σκοπος" (A different part)

512 45 12
                                    

Χευ γιου♡
Εμιλι εδω!

Δυστυχως αυτο ειναι κατι εκτος ιστοριας απλως αλλα επελεξα να μιλησω γι'αυτο μετα απο μια αφορμη που μου δοθηκε.

Καποιος καποτε ειπε, οτι δεν ειναι ευκολο να ξερεις ποιος ειναι αληθινα ο σκοπος σου σε αυτον τον κοσμο, ο λογος που ζεις και ο λογος υπαρξης σου. Ειπε οτι μπορει να καταληξεις καποια στιγμη στη ζωη σου να ψαχνεις λιγη "δοση" απο νοημα στον σκληρο και μυζερο αυτο κοσμο ομως στι τελος καταληγεις να αφεθεις στην πεποιθηση οτι δεν εχεις λογο υπαρξης.

Ισως να υπαρχουν ανθρωποι εκει εξω που οταν τους δινεται η λεξη "σκοπος" να μην εχουν με τιποτα να την ταιριαξουν. Αυτο τι πρεπει να σημαινει; Οτι πρεπει να σπρωξουν τον ευατο τους προς την απελπισια, την καταθλιψη, ακομα και την αυτοκτονια; Οτι πρεπει να σηκωσουν τα χερια ψηλα μπροστα στο πιο ωραιο δωρο που τους δωθηκε ποτε..τη ζωη τους;

Ξερω ο καθενας θα ηθελε να ξυπναει το πρωι και να εχει κατι για το οποιο να επιθυμει με ολο του το "ειναι" να σταθει για αλλη μια μερα στα ποδια του. Ισως αυτο το "κατι" να ειναι ενας στοχος, ενα ονειρο, μια ελπιδα, ενα ατομο, μια βαθια επιθυμια.

Πιστεψε με οποιος κι αν εισαι και διαβαζεις αυτο το κειμενο...Ο βασικοτερος σκοπος σου σε αυτον τον κοσμο ειναι ενας:
"Να καταφερεις να φτασεις μεχρι το τελος και να εχεις ζησει μια ζωη γεματη για την οποια θα θελεις να μιλας και να μιλας χωρις σταματημο."

Ο σκοπος σου ειναι να ζησεις το καταλαβες; Οχι να αφησεις τα χρονια σου να φευγουν μπροστα στα ματια σου.

Αν εισαι εκει και σκεφτεσαι πως δεν εχεις σκοπο στη ζωη σου τοτε κατσε σκεψου ολες εκεινες τις φορες που βγηκες εξω και γελασες...που περασες καλα. Αλλοι ανθρωποι θα ηθελαν την τυχη σου.

Και αν σκεφτεσαι οτι εχεις νιωσει πως βρηκες τον σκοπο σου, ναι εσυ που διαβαζεις αυτο τωρα, να μην τον αφησεις ποτε! Γιατι ποτέ δεν ξερεις...ισως η δικη σου ευτυχια να ειναι ο σκοπος καποιου αλλου.

Ξερεις...μερικες φορες δεν ειναι αναγκη να εχουμε σκοπο αλλα να ειμαστε ο σκοπος. Μας ολοκληρωνει περισσοτερο απο οσο φανταζομαστε.

Εσυ λοιπον που χαμογελας καθε μερα διαπλατα...ή κρυφα στο δωματιο σου...εσυ που κλαις μονος σου δαγκωνοντας το μαξιλαρι σου για να μην ακουστεις...εσυ που εχεις το πιο υπεροχο γελιο και απλα δεν το ξερεις...εσυ που νιωθεις οτι εχεις ολα τα ελατωματα του κοσμου...ναι εσυ! Ακουσε με...Ο σκοπος σου ειναι εκει εξω. Μην αφηνεις να σε παιρνει απο κατω.

Ξυπνα μια μερα και χαμογελα για 5 ολοκληρα λεπτα. Απλα καν'το. Βγες εξω και πες καλημερα στον πρωτο ανθρωπο που θα δεις. Παρε αγκαλια οποιον την εχει αναγκη. Πες ενα "σαγαπαω" στους ανθρωπους που νοιαζονται για σενα. Σκουπισε τη μασκαρα που τρεχει στα μαγουλα σου. Βαλε οτι πιο προχειρο, βγες εξω και κανε βολτα. Παρατηρησε τους ανθρωπους. Δες μεσα τους. Παρε τηλεφωνο ανθρωπους που σου λειπουν. Ξαπλωσε στο κρεβατι σου και κανε τα πιο τρελα ονειρα με ματια κλειστα.

Μην καθεσαι. Ο χρονος περναει τρομακτικα γρηγορα. Εκει εξω ειναι ο σκοπος σου. Ο δικος σου σκοπος. Και θα δεις που θα ρθει η μερα που θα σου λενε την λεξη "σκοπος" και θα χαμογελας γιατι θα τον εχεις επιτελους βρει...ή δωσει!
.
.
.
.
.
.
Τα credits για αυτο το παρτ ειναι αφιερωμενα σε ενα ατομο που ευχομαι μεσα απ' την καρδια μου να εχει βρει τον σκοπο του. Και το γραφω εδω επειδη ξερω οτι αργα ή γρηγορα θα το διαβασει. Κι αν παλι δεν τον εχει βρει θελω να ξερει οτι ειναι ενα μερος του δικου μου σκοπου. Γιατι αυτο το ατομο δεν με εκανε να βρω κατι για το οποιο θα πεθαινα...αλλα κατι για το οποιο θα ζουσα μια ολοκληρη ζωη.

Ξερεις...ισως αυτος να ειναι ο "σκοπος" μου. Καληνυχτα.

-V-

The Dare Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang