Hoofdstuk 11

461 22 2
                                    

Pov Rosa

Slaperig loop ik de trap af naar beneden, nog niemand is beneden wat best logisch is, het is nogal vroeg. Gisteren heeft volgens mij niemand Harry thuis zien komen, hij was lang weg dus dat zal wel betekenen dat hij het leuk had met Fleur of juist niet? Maar dan was hij wel eerder thuis gekomen. Automatisch loop ik naar de keuken en zet ik de oven aan voor een lekker warm broodje en een croissant. Het duurt nog wel even voordat de oven warm is. Ik doorzoek wat kastjes en vind gelukkig nog wat. Ik open de verpakking en leg twee broodjes op een bord. De rest laat ik gewoon even op het aanrecht staan. Ik pak een glas en open de koelkast, ik pak het pak melk en vul mijn glas met melk. Ik pak het glas op en terwijl ik drink loop ik naar de woonkamer. Niet dat het echt goed gaat, eigenlijk moet je nooit drinken en lopen tegelijkertijd. Alleen met een flesje lukt het, tenminste bij mij. Wanneer ik in de woonkamer sta zie ik de deur langzaam open gaan. Een slaperige Harry komt binnen gelopen. Zijn haar is door de war en hij kijkt heel erg slaperig van zich af.

"Hazza!" Ik klink misschien iets te enthousiast zo vroeg in de morgen, maar ik ben benieuwd naar zijn date. Ik wil er alles over weten. Harry glimlacht even en gaat dan op de bank zitten, hij is niet al te vrolijk of komt dat gewoon omdat hij moe is. Ik zet het glas, wat ik nog steeds in mijn hand had op tafel neer en loop naar de keuken waar ik de broodjes in de oven stop. Ik pak nog twee extra broodjes, voor Harry. Ik blijf wel in de buurt van de oven, gewoon omdat ik te bang ben dat de broodjes aanbranden. Ik til mijzelf boven op het aanrecht en hou de broodjes in de gaten.

Na tien minuten wachten zijn de broodjes lekker bruin, ik pak er nog een bord bij en leg daar de broodjes voor Harry op. Aangezien ik toch al bezig was met het maken van broodjes voor mijzelf kon ik er net zo goed wat voor Harry bij doen. 

"Hier Harry" zeg ik en zet het bord op zijn schoot. 

"Dank je" brengt hij uit, en dit keer met een glimlach die hij wel echt meent, niet de half slaperige ik ben nog maar net wakker lach. Misschien zijn het ook de broodjes die helpen. Ik glimlach terug naar hem en neem een hapje van mijn broodje. Terwijl ik een hap neem vallen de kruimels op mijn bord maar ook ernaast. De broodjes zijn erg knapperig geworden in de oven maar zo vind ik ze het lekkerst. Dat word zo stofzuigen, ik kan de kruimels niet zo laten liggen. 

"Ik heb nog een vraag" zeg ik dan, want ik ben toch wel heel nieuwsgierig. Harry is dan nog niet helemaal wakker maar ik hoop dat de broodjes een positief effect hebben en dat hij mij wat wil vertellen over zijn date. Ik denk dat iedereen het wil weten, dat iedereen hem er vandaag naar gaat vragen. Ik ben vooral benieuwd hoeveel hij er over wil los laten, misschien wil hij wel helemaal niks er over zeggen. 

"En dat is?" zegt hij terwijl hij zijn broodje langzaam op eet. Ook elke keer als hij een hap neemt vliegen de kruimels in het rond. Jup dat wordt zometeen stofzuigen als we klaar zijn met eten. 

"Hoe was je date gister met Fleur?" Ik wiebel wat met mijn wenkbrauwen als ik hem aankijk. Hij begint te lachen. 

"Dat wil ik ook wel weten" zegt Anouk die ook op de bank is gaan zitten. 

"Ik had niet eens door dat jij ook naar beneden was gekomen" zeg ik en lach even naar Anouk.

"Kom op vertel dan" dringt Anouk aan. Harry zet zijn bord weg en gaat rechtop zitten. Voordat hij ook maar iets heeft gezegd zie ik dat hij nu al straalt, hij heeft een grote glimlach op zijn gezicht en zijn ogen glinsteren helemaal. Ze moet dan wel erg leuk zijn, de date is dan ook vast een succes geweest. 

"Dus toen ik hier weg ging ben ik gelijk naar de bioscoop gegaan, daar stond ik best lang te wachten, ik was al bang dat ze niet meer zou komen" begint hij te vertellen. 

"Maar ze kwam wel toch?" Zegt Anouk en schuift zichzelf wat dichterbij. Ze straalt een en al nieuwsgierigheid uit, ze gaat er helemaal voor zitten alsof nu het meest spannende verhaal ooit verteld gaat worden. Ik grinnik een keer maar ook ik ga wat anders zitten en ben waarschijnlijk net zo nieuwsgierig. Ik wriemel wat met mijn vingers aan mijn pyjamabroek en wacht tot Harry verder gaat met vertellen. 

"Ja ze kwam wel en ze zag er prachtig uit, we zijn naar de film gegaan en daarna nam ik haar mee naar een restaurant waar we wat hebben gedronken en daarna heb ik haar bij haar appartement af gezet"

"Dus je vind haar echt leuk of niet?" Vraag ik dan.

Hij zegt zoals verwacht niks maar Anouk en ik weten wel beter, we begrijpen elkaar best goed en denken nu dan waarschijnlijk ook het zelfde. Anouk begint te lachen en gelijk begin ik ook te lachen.

"Waarom lachen jullie?" Vraagt Liam die net binnen komt lopen.

"Dat weten wij ook niet" zegt Anouk en begint nog harder te lachen, soms hebben Anouk en ik van die momentjes, we zijn hier dan ook al best lang en waren veel bij elkaar als de jongens op tour waren. Liam loop lachend weg en gaat dan aan de keuken tafel zitten. Als ik eindelijk gestopt ben met lachen stop ik nog een stukje brood in mijn mond. 

"Is er al een tweede date gepland? Wanneer ontmoeten wij haar?" Ratelt Anouk aan één stuk door. Harry schud lachend zijn hoofd. Hij heeft zijn broodjes al op en zet zijn bord op de tafel neer. Hij kijkt lachend naar Anouk. 

"Rustig aan" zegt hij dan met een glimlach. Hij laat zich verder niet uit over een vervolg date maar, ik ben vooral benieuwd hoe het nu verder zal gaan. 

----------------------------------------------

Ge-update hoofdstuk!

Hier is dan eindlijk hoofdstuk 11, eigenlijk moet ik huiswerk maken maar zoals gewoonlijk heb ik er geen zin in :p

Ik ga er zo echt nog wel mee bezig, maar wou graag even updaten :) gewoon omdat ik vandaag al 2 jaar wattpad heb :)

hebben jullie mijn nieuwe boek al gelezen, of eigenlijk moet ik zeggen die van mij en julia :)

The one who stole my heartWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu