27.

2.1K 118 6
                                    

"I used to think of you as somebody who could never, ever hurt me."

Kétségbeesve, zavarodottan járkálok fel-alá a nappaliban. Nem bírok egy helyben megülni. De a kilométerszámom növelése sem segít az idegességem levezetésében. Harry-nek már rég haza kellett volna jönnie. Úgy négy órája. Éjfél múlott, mikor újra próbálkozom azzal, hogy felhívjam. Ez talán az ötödik próbálkozásom, de egyszer sem vette fel. Ahogy most sem. Kint szakad az eső. A kezembe temetem az arcom. Hol van? Miért nem jött haza? Miért nem szólt? Nem szokott ilyet csinálni. Pár perccel később megcsörren a telefonom és azonnal utána kapok, de nem Harry az, hanem Danielle.

- Dani?

- Lia? Felébresztettelek?

- Nem, dehogy, képtelen vagyok aludni.

- Én sem. Louis nem jött haza.

- Ahogy Harry sem.

- Zayn viszont otthon van, de nem tudja, hogy hol lehetnek.

- Ah, istenem. Eleinte úgy voltam vele, hogy biztos csak van valami plusz munka vagy elmentek valahova, de nem szólt. Pedig szokott. És nem akartam aggódni ezen. Biztos tudja mit csinál, de... Freya is csinált ilyet, hogy nem szólt és akkor részegen állított be hozzám.

- Louis is mondta volna. Szétvet az ideg, azt sem tudom mit csináljak.

- Várj, valaki hív. Tartsd. - átnyomok a másik hívásra. Harry.

- Lia? - szól bele egy női hang.

- Ki az?

- Flo. Van itt két tiszta részeg pasi, az egyiknek elvettem a telefonját, mert már teljesen kiütötték magukat, és láttam, hogy hívtad, gondoltam a csaja vagy. Vagy olyasmi.

- Igen. Köszönöm. Hol vannak?

- Luxin. A Roalway és a Hill Road sarkán.

- Igen, tudom hol van. Flo? - kérdezem a lánytól, aki rég a barátnőm volt. Biztos, hogy ő az.

- Tessék?

- Meg fogsz lepődni, hogy látsz. De addig is próbáld valahogy józanabbá tenni őket, kérlek. - lerakom és visszaváltok, Danielle-re.

- Tudom, hogy hol vannak. Mindjárt indulok érted.

- Rendben. Vigyek valamit?

- Nem, de szerintem, hívok segítséget. Hulla részegek és nem tudom, hogy viselkednek ilyen állapotban, úgyhogy viszek erősítést is.

- Oké. - lerakjuk, majd felmegyek az emeletre és kiemelem Chloe-t az ágyból és átsietek vele Freya-hoz. Sokszorosan bocsánatot kérek, amiért felkeltettem és rásózom, úgy, hogy még Leo is ott van. Aztán elrohanok a kocsikulcsért és indulok is, miközben tárcsázom Flynn-t. Nagyon nagy szerencsém van vele is, majd felvesszük Dani-t és a bárt vesszük célba. Mikor odaérünk kipattanok a kocsiból és becsapom magam mögött az ajtaját. Az ajtóhoz közeledek, ahol két biztonsági őr áll.

- Arnie, Bates, jó újra látni titeket. - mosolygok.

- Lia?

- Igen én. Meglepi.

- Hogyhogy itt vagy újra?

- A barátom, meg az övé - mutatok Dani-re. - bent részegre itták magukat és jöttünk hazavinni őket. Beengedtek?

- Persze, de legközelebb gyere vissza, munkaidőn kívül. Kiváncsiak vagyunk ám, mi lett veled.

- Rendben. Köszi. - mondom és ezzel be is lököm a fekete ajtót. Egyből a pult felé veszem az irányt, átvágva a táncoló tömegen.

Sajnálom, megbántam [H.S.]Where stories live. Discover now