The grim

3.3K 136 23
                                    

Zwadderich, Zwadderich, Zwadderich. Godsamme, waarom zijn er zo weinig boeken over Zwadderich? Het lijkt wel alsof ze willen verbergen waar die familielijn vandaan komt. Ik heb er vandaag even naar gevraagd bij Anderling, maar die had duidelijk geen zin om het uit te leggen. Wacht eens, waarom zoek ik eigenlijk bij de Zwadderich familielijn? Ik kan best een afstammeling zijn van een andere familie. 

Geïrriteerd loop ik de bibliotheek weer uit. Hier heb ik weinig aan. Het zal nog moeilijk gaan worden om er achter te komen wie mijn ouders zijn of waren. Ik kijk even op mijn horloge. Kut, we moeten naar waarzeggerij! Ik ren met mijn spullen snel richting het lokaal, die ik weet door de boeken en klim meteen de trap op. 

'Ah juffrouw Verbrugge, ik had al voorspeld dat u te laat zou komen. Ga snel zitten' zegt Zwamdrift. Haar tien keer vergrootte ogen kijken me vanachter jampotglazen aan. Ik plof zuchtend neer bij Hermelien. 

'Oké jongens en meisjes ik wil dat jullie de thee in je kopje opdrinken en dan bekijken wat voor soort voor de theeblaadjes hebben.' 

De thee was niet te drinken, maar goed. Ik geef mijn kopje aan Hermelien en krijg de hare ervoor terug. 'Je hebt een wolkje Hermelien' mompel ik. Ik blader door het boek heen op zoek naar het wolkje. 

'Je zult je steun vinden bij vrienden en een dierbare redden' 

Uhuh. Duidelijk. 

Ik grijns en Hermelien  grinnikt zacht. 'Echt dit vak man' zegt ze. Ik kijk nieuwsgierig naar mijn kopje. 'Wat heb ik?' De mompelt iets wat op 'slang' lijkt en zoekt naar het goede plaatje. 

'Grote geheimen zullen worden ontdekt en een nieuw leven wordt ingeblazen' 

Ik vouw van papier een vogeltje, blaas ertegenaan en laat het opvliegen. 'Zo, de eerste is uitgekomen.' Hermelien barst in lachen uit wat ons een aantal verbaasde blikken oplevert. Ik volg het vogeltje richting de tafel van Harry, waar professor Zwamdrift bij staat. Oh ja, de grim. Ze laat een geschrokken gil. 

'J-je hebt de grim!' stottert ze. Hermelien en ik rollen gelijktijdig met onze ogen. Harry's ogen worden groot en hij kijkt ons even bang aan. 'Volgens mij is dat gewoon een hond hoor' zegt Hermelien terwijl ze in Harry zijn kopje kijkt. Zwamdrift zucht geërgerd. 'Meisje ik bespeur geen enkele aura bij jou. Je bent zo aards als wat.' 

Die pikte Hermelien niet. 

Ze staat op en loopt geërgerd weg. Gelukkig voor haar gaat precies de bel zodra ze het lokaal uit is. Ik pak mijn spullen in en loop snel naar Harry en Ron toe. 'We moeten naar Gedaantewisseling' zeg ik. Harry is nog steeds bleek en knikt afwezig. Ik kijk naar Ron en trek mijn wenkbrauw op. Ron schudt zacht zijn hoofd. Met zijn drieën lopen we het lokaal uit. 

Ron en Harry zijn druk in discussie over het theekopje. Ik besluit om maar wijselijk mijn mond te houden voor ik dingen verklap. Zou je ook Gaffel kunnen zien in zo'n kopje? 

'Jongens hou nou eens op over dat kopje' klinkt opeens achter ons. Geschrokken draaien Ron en Harry zich om. 'Hermelien waar kom jij opeens vandaan?!' roept Ron. Hermelien zelf kijkt hem geërgerd aan. 'Ik loop hier al de hele tijd Ronald Wemel.' Ik grinnik zachtjes en ga naast haar lopen. 

'Hoe waren Dreuzelkunde en Voorspellend rekenen Mien?' vraag ik zacht. 'Super' antwoordt ze enthousiast. Ondertussen zijn we bij het lokaal aangekomen en gaan we snel zitten. Het is niet verstandig om bij Anderling te laat te komen. 

Ze verandert in een kat en weer terug, maar niemand klapt. Iedereen zit met zijn hoofd bij de waarzeggerij les van net. Ze kijkt ons verbaasd aan. 'Wat is er met jullie aan de hand? Welke les hebben jullie net gehad?' vraagt ze. 'Waarzeggerij professor' antwoord ik. De rest is niet heel spraakzaam. Ze zucht. 'Ah en wie gaat er dit jaar dood?' 

Slytherin girlOn viuen les histories. Descobreix ara