Gryffindor!

3.6K 130 47
                                    

Aan de zijkant van de groep sta ik toe te kijken hoe de eerstejaars worden gesorteerd. Ik ben zelf helemaal aan het einde aangezien mijn achternaam met een V begint. Een voor een worden de eerstejaars naar voren gebracht. De zenuwachtige kleintjes trillen bijna van de stoel af en de opluchting is af te lezen van de gezichten als de afdeling geroepen wordt. 

'Smith, Elise' roept de sorteerhoed. Elise loopt zenuwachtig naar voren en neemt plaats. Het duurt even voordat de hoed reageert. 'Griffoendor!!' roept hij uiteindelijk en een luid applaus stijgt op. Ik glimlach even naar haar en ze kijkt blij terug. 'Smith, Tom' Tom loopt zelfverzekerd naar de kruk en neemt plaats. Weer duurt het een tijdje voordat de hoed reageert. 'Zwadderich!!' schalt er door de ruimte. Een luid applaus is te horen aan de Zwadderich tafel waarbij de rest mager klapt. Ik grijns naar hem en hij geeft een scheve grijns terug. 

'Verbrugge, Kate' wordt er uiteindelijk geroepen. Ik recht mijn rug en probeer niet te laten zien dat ik best onzeker ben. Ik neem plaats op de kruk en krijg de hoed op mijn hoofd.

' Zo, Kate. Je bent laat ontdekt. Waar zou ik je eens indelen. Je bent slim en creatief, je zou in Ravenklauw passen. Maar ook ben je heel eerlijk en trouw aan je vrienden. Huffelpuf is ook mogelijk. Moed is duidelijk te zien in je en van avontuur hou je zeker. Griffoendor is een goede keuze. Maar dan Zwadderich. Jouw afkomst vertelt heel veel over je Kate. Meer dan je weet. Gezien je afkomst zou het meest logische zijn dat je in Zwadderich komt. Ik doe het niet vaak Kate, eigenlijk nooit, maar je mag je afdeling kiezen. Je zou in allemaal evenveel passen, hoewel ik Zwadderich mijn voorkeur geef.' 

Ik denk goed na over wat de hoed heeft gezegd. Ik heb geen flauw idee wat hij bedoelt met afkomst aangezien ik een modderbloedje ben en dus niet in Zwadderich thuis hoor. 'Griffoendor' fluister ik. Zo kom ik ook bij mijn vrienden. 'Weet je het zeker?' vraag de hoed. Ik knik. Ik zeg je nog een ding Kate; je bent alles behalve een modderbloedje. GRIFFOENDOR!' 

Luid gejuich stijgt op uit de zaal en met een lach sta ik op. Ik zie Draco een teleurgestelde uitdrukking verbergen en ik glimlach nog even naar hem. 'Welkom bij de beste afdeling ever' zegt Ron als ik aankom. Ik moet lachen en neem plaats naast Elise. 

'En onze nieuwe leraar Verzorging van Fabeldieren wordt Hagrid!' roept Perkamentus. Een luid applaus stijgt op uit de zaal en ik doe enthousiast mee. Ik verheug me nu al op de les met de hippogriff. 

Bij de maaltijd ben ik er niet helemaal bij. Ik moet steeds denken aan wat de hoed heeft gezegd. Ik zou bij Zwadderich passen vanwege mijn afkomst en ik ben alles behalve een modderbloedje? Lusteloos prik ik met mijn vork in het eten. Mijn gedachten zijn op een andere plek dan Zweinstein en het duurt dan ook even voordat ik merk dat Harry me roept. Ik kijk naar hem op en probeer een glimlach op te zetten, maar mijn ogen lachen niet mee en dat ziet hij. Hermelien kijkt me bezorgd aan. 

'Wat is er Kate?' 

Zij zijn allemaal al klaar met eten en zijn gewoon aan het kletsen. Ik zucht diep. 'Niet hier, kom mee' zeg ik en ik sta op. Hermelien en Harry volgen me meteen, maar Ron merkt het niet eng gaat verder met zijn gesprek met Daan en Fred en George. Ik zie vanuit mijn ooghoek Draco argwanend naar ons kijken en ook snel opstaan. Samen met Harry en Hermelien loop ik de zaal uit en we gaan in de gang ernaast staan. 

'Wat is er Kate? Je bent zo stil sinds de hoed je heeft ingedeeld. Je leek niet eens echt blij dat je in Griffoendor zit' zegt Harry. Ik laat me zakken tegen de muur tot ik op de grond zit en staar de gang in. 'De hoed zei dat ik in alle afdelingen evenveel zou passen en dat ik mocht kiezen, hoewel hij de voorkeur gaf aan Zwadderich.' Ze kijken me niet begrijpend aan. 'Waarom was je dan zo stil? Dat is toch vet?' vraagt Hermelien. Ik schud mijn hoofd. 'Hij heeft niet zomaar de voorkeur aan Zwadderich. Hij zei dat het het beste zou zijn vanwege mijn afkomst. Dat verbaasde me want ik ben gewoon een modderbloedje zeg maar' leg ik uit. Hermeliens gezicht betrekt even bij het woord modderbloedje maar ze kijken me begrijpend aan. 

'Draco ga weer naar de zaal wil je' roep ik opeens. Hermelien en Harry kijken verbaasd op en we zien nog net achter een nis Draco hard wegrennen. Ik grijns. 'Vuile slang' sist Harry. Hij en Hermelien zijn ondertussen ook gaan zitten. 'Raar dat hij je in Zwadderich wil als je een modderbloedje bent' mompelt Hermelien. 'Dat is het juist. Voordat hij Griffoendor riep, zei hij nog iets.' Ze kijken me beide nieuwsgierig aan. 

'Je bent alles behalve een modderbloedje Kate' imiteer ik de stem van de hoed. Hermelien lijkt diep in gedachten en Harry kijkt me vooral niet begrijpend aan. 'Daarmee bedoelt hij-' 

'Dat je ouders niet je echte ouders zijn' maakt Hermelien mijn zin af. Ik knik. 'Dus we zullen een zoektocht moeten beginnen naar mijn ouders. Een paar dingen weten we zeker; ze waren nauw verbonden met Zwadderich en waarschijnlijk zijn ze dood.' 

'Hoe weet je dat ze dood zijn?' vraagt Harry me verbaasd. 'Olivander zei dat de toverstok die ik heb alleen voor kwam in 1 familie en die was uitgestorven. Ik denk dat ik een verloren kind ben waarvan men het bestaan niet weet. Daarom heb ik ook niet het Merk en daarom haalde Perkamentus mij persoonlijk op in plaats van dat ik een brief kreeg en daarom ben ik pas zo laat hier' leg ik uit. 

Zijn gezicht klaart op. 'Dan hebben we dus een missie. Toch nog iets leuks in dit schooljaar!'

Slytherin girlOn viuen les histories. Descobreix ara