Mindere goden 2

218 12 3
                                    

MORPHEUS

Morpheus is één van de goden van de dromen. Juist ja, één van dé. Morpheus vormt samen met zijn andere drie broers de Oneiroi. Zijn drie broers heten Icelus, Phobetor en Phantasos.

Icelus zorgde voor realistische dromen, Phobetor bracht nachtmerries teweeg, Phantasos verzorgde de fantasierijke en Morpheus bracht dromen over koningen en helden. 

Daarom wordt Morpheus, zijn broers negerend, vaak in z'n eentje de Griekse god van de Droom genoemd.

De vader van de Oneiroi is Hypnos, de god van de slaap, dus is het nogal logisch dat zijn kinderen de goden van de dromen zijn.

Morpheus in boeken

Yup, zelfs Morpheus komt voor in Percy Jackson & De Olympiërs. Hij liep in de zon, zonder schaduw. 

Grover Underwood, Pans uitverkorene, en stervelingen die langs Morpheus heen liepen, krulden zich op en begonnen te slapen. Grover sliep twee maanden lang. Percy en Nico hadden muziek nodig voor een doorgang tot de Onderwereld, en Percy wekte Grover via hun empatische link met PANNENKOEKEN! 

Morpheus liet heel New York inslapen. Dat ging, als ik Silena (zie deel Aphrodite) moet geloven, als volgt: Morpheus liet een dun laagje magie over New York dalen. Het is dan makkelijk te weerstaan, maar de hele Big Apple sliep overal, in auto's, op scooters. Halfgoden zijn moeilijker in te laten slapen. 

Kronos liet de tijd rond de stad vertragen, wat veel van zijn krachten vergde.

Greek MythologyWhere stories live. Discover now