Chapter 15

1.4K 152 2
                                    

-Încântător?
-Absolut încântător.Îmi place mult de Trent...şi de tine,draga mea,zise Lady
Jersey şi se înclină înspre ea,într-un gest intim.Te-am privit cum îţi croiai drum în societate în aceşti ultimi opt...
-Şapte.
-Şapte ani.Şi a fost foarte agreabil.Dar,cu toate că independenţa ţi se potriveşte,nu este un lucru spre care le-aş încuraja pe alte tinere domnişoare,spuse Lady
Jersey şi o privi pe Cynthia cu severitate,zâmbind uşor.E vremea să te căsătoreşti.Tu şi Trent veţi fi perechea sezonului,ba chiar perechea tuturor sezoanelor iar eu voi fi contribuit la asta.Pandora inspiră adânc.
-Îmi pare rău,Lady Jersey,dar e foarte posibil ca Trent să nu câştige.
Lady Jersey râse.
-Mă îndoiesc.A fost întotdeauna foarte plin de resurse.Pe lângă asta,continuă ea ridicând din sprânceană,te consider inteligentă,şi numai o femeie complet nătângă şi-ar dori ca Trent să piardă.
-Am încercat să-i spun şi eu asta,interveni Cynthia.
-Minunat,o lăudă Lady Jersey.Se pare că ai mult simţ practic.Să sperăm că,prin influenţa ta,se va lipi un pic de simţ practic şi de domnişoara Effington.
Cynthia îşi ridică mândră bărbia; era întruchiparea soldatului ideal care acceptă o misiune periculoasă de la comandantul său.
-Voi încerca,dar este îngrozitor de încăpăţânată.Pandora înghiţi în sec,uluită.
-Cynthia...
-Ca orice Effington,replică Lady Jersey pe un ton confidenţial.Pandora se sufocă de indignare.-Faptul că sunt Effington nu are nici...
-Dimpotrivă,draga mea.Familia ta-şi mă gândesc la ambele laturi ale familiei are totul de-a face cu asta.Şi tocmai de aceea sunt sigură că lucrurile vor ieşi bine.
Mă temeam că sezonul acesta va fi mai puţin interesant decât cele precedente,dar acum sunt convinsă că va fi însufleţit.O seară bună.
Lady Jersey plecă,iar masa de oameni se despărţea în calea ei precum o Mare Roşie elegant îmbrăcată şi manierată.Cynthia o urmărea cu o privire adulatoare.
-A zis că am simţ practic.Crede că o să am un sezon încununat de succes.
-Şi ştie de jocul de-a testul,adaugă Pandora,mohorâtă.Dacă ştie ea,ştie toată lumea.Chiar dacă nu s-a întâmplat deocamdată,în curând va deveni cel mai fierbinte subiect de discuţie.
-Doar nu te aşteptai să rămână un secret.
-Sinceră să fiu,nu m-am gândit deloc la asta.Dar pot să spun că nu mă încântă ideea că toată lumea îmi va urmări fiecare gest.Cynthia ridică din sprânceană.
-Şi până acum toată lumea ţi-a urmărit fiecare gest.
-Da,dar asta-i altceva.Asta e ceva serios.Nu mă îndoiesc că se pun deja pariuri pe jocul nostru.
-Să nu te superi,Pandora,dar,dacă ar fi să pariez,aş paria pe Lord Trent.
-Dar de ce-ai face aşa ceva? întrebă Pandora şi se încruntă supărată.Eşti prietena mea cea mai bună.Unde ţi-e simţul loialităţii?
-Se pare că e umbrit de simţul meu practic,replică Cynthia şi zâmbi.Nu uita că Trent a trecut deja trei dintre cele douăsprezece încercări.
-Nu-i adevărat,se înverşuna Pandora,scuturând pachetul sub nasul prietenei sale.
Acesta nu poate fi considerat decât o singură încercare.Astea-s regulile.
Cynthia râse.
-Regulile? Tu,dintre toţi oamenii,vorbeşti despre reguli?-Trebuie să existe reguli.
-Şi Trent ştie despre aceste reguli?
-Nu încă.Pandora îşi miji ochii.Dar,în momentul în care vulpoiul ăsta enervant va ieşi din vizuina lui,îl voi informa exact despre cum se joacă jocul acesta.
-Asta aş vrea s-o văd,spuse Cynthia şi o privi un moment.Lady Jersey are
dreptate,să ştii.I-ai amuzat considerabil pe toţi de-a lungul anilor.Şi jocul ăsta cu
Trent va fi,probabil,culmea distracţiei.
-Sunt încântată că soarta mea e distracţia lumii,zise Pandora cu asprime şi se întoarse să privească mulţimea de la etajul de jos.
Dar nu mai era nevoie să-1 caute pe Max.Lady Jersey îi dusese misiunea la bun sfârşit în seara aceea.Pandora privea absentă valurile de oameni de dedesubt.Cu sau fără voia lui,implicând-o pe Lady Jersey,Max ridicase ştacheta.Acum nu mai era vorba doar despre viitorul ei,ci şi de mândria ei.În ciuda tuturor sentimentelor pe care i le trezea,nu îl mai putea lăsa să iasă învingător.Indiferent cum îşi câştigase reputaţia,Drăcoaica din Grosvenor Square avea să şi-o menţină şi nici un bărbat,oricât de fermecător,de arătos şi de deştept era,nu avea să o poată învinge.Reputaţia ei era în primejdie,şi,pe zi ce trecea,simţea că şi inima ei era la fel.
-Acest obiect...
Un neglijeu delicat pluti în aer şi ateriza peste hârtiile împrăştiate în jurul lui Max,pe podea.Max se uită în sus,surprins.Pandora îi arunca priviri fulgerătoare.
-Acest obiect nu este în spiritul jocului.
-Nu?
Max ridică neglijeul fin şi îl studie curios,stăpânindu-şi un zâmbet triumfător.
Ştiuse că,dacă avea răbdare şi aştepta,ea avea să vină la el.Nu-i plăcea să fie ignorată.
-Cred că,din toate punctele testului tău,acesta este exact în spiritul jocului.
-Crezi greşit.Pandora îşi încrucişa braţele pe piept şi se uită în jos la el.Ce faci întins pe podea? Nu mă aşteptam să-l văd pe contele de Trent într-o asemenea poziţie.
-O,nu-i prea rău aici.Max se rezemă în coate.O măsură cu o privirea,de la vârful cizmelor ce-i ieşeau de sub rochie,în sus,peste curbura şoldurilor,şi mai sus,spre linia care îl intriga,formată de braţele încrucişate sub sâni,apoi mai sus,peste pielea gâtului,albă ca laptele,peste buzele pline şi îmbietoare.Privirea i se opri la
ochii ei ce-l fulgerau cu indignare.E o poziţie minunată.
-Chiar aşa? zise ea puţin mai calmă ca înainte şi cu răsuflarea uşor întretăiată.
Arăţi că un şcolar nedisciplinat.
-Mă simt,într-adevăr,cam nedisciplinat în momentul de faţă.Privirea lui Max se
opri asupra gurii ei,iar ea îşi muşcă buza,cu nervozitate.Nu-mi aduc aminte ca studiul meu să fi fost vreodată atât de interesant ca acum.
-Interesant?
-Foarte.Max se întreba dacă i s-ar opune în cazul în care ar fi tras-o jos,lângă el,pe podea.
-Şi ce anume studiezi acum? El zâmbi viclean.
-Ce sunt toate hârtiile acelea? adăugă ea repede,cu un gest spre hârtiile
împrăştiate pe covor.Informaţiile pe care le adunase până în acel moment despre legendele şi miturile greceşti îi umpluseră biroul şi se prelinseseră pe podea.Max considera că era mai uşor să fie organizat cu toate răsfirate împrejur.Găsise numeroase versiuni ale muncilor lui Hercule,de la scrierile antice până la cele ale unor savanţi obscuri din Oxford şi la lucrările lui Lord şi ale lui Lady Harold.
Bătu cu palma pe covor,lângă el,invitând-o să se aşeze.
-Vezi şi tu,cu ochii tăi.
-Prefer să rămân în picioare,mulţumesc.
-Cum doreşti,zise el şi ridică din umeri.
-Un bărbat manierat s-ar ridica acum,comentă Pandora cu o stânjeneală ce-i făcu vorbele să sune aspre.
-O doamnă manierată nu ar fi aruncat un obiect intim de îmbrăcăminte în faţa unui bărbat.Cu atât mai puţin cu cât singură m-ai proclamat un desfrânat,un ticălos,un sălbatic şi o bestie.
-Ai putea să fii totuşi o bestie manierată.

Poruncile IubiriiWhere stories live. Discover now