24

1.1K 48 25
                                    


Loïs POV:
Met een diepe zucht kijk ik uit het raam van het vliegtuig die net het vliegveld van Milaan verlaat. Na een aantal goede shoots en 2 weken prachtig weer is het tijd om weer terug te gaan naar het koude kikkerlandje.

'Woohoo, happy birthday to myself.' Mompel ik in mezelf als mijn telefoon 00:00 aangeeft. Ik ben nooit van de verjaardagen geweest, en al helemaal niet die van mezelf. Het is slechts een excuus om mezelf op een belachelijk dure armband of een paar luxe hakken te trakteren, meer niet. Ik sluit mijn ogen en concentreer me op mijn muziek.

Als ik na 2 uurtjes veilig op Schiphol land, sprint ik zo snel mogelijk richting mijn bagage. Ik kan niet wachten om thuis in mijn bed te liggen en heerlijk te slapen de komende dagen. Als ik met mijn gigantische koffer door de Arrivals loop haal ik wat te drinken voor mezelf en ga ik richting de garage waar mijn autootje staat. Ik ben allang blij dat mijn vriendinnen niet met een of ander welkomscomité op me staan te wachten.

Als ik mijn appartement binnenstap en het licht aandoe geeft de klok op de oven al half 4 aan. Ook hier is gelukkig niet een surpriseparty gaande. Mijn vriendinnen kennen me goed genoeg om te weten dat ik daar een hekel aan heb. Ik laat mijn koffer midden in de woonkamer staan, pak alleen mijn telefoon oplader en kruip zo snel mogelijk in bed.

'Lootje? Loïs!' De schelle stem van mijn moeder is het eerste wat ik hoor en ik kan niet zeggen dat ik er zo blij van word. Ik hoopte een dag voor mezelf te hebben. Slaperig stap ik uit bed. 'Mam, please.' Mopper ik als ik haar in de keuken vind. Enthousiast trekt ze me naar zich toe. 'Gefeliciteerd lieverd! Alweer 20 jaar (????)! Hoe was het in Milaan?' 'Ja, dankje mam. Milaan was prima.' 'Hier, dit krijg je van je vader en van mij.' Ze geeft me een vierkant pakje met rood papier er om heen. Ik scheur het er vanaf en zie een bruin doosje. Ik til de deksel er af en kijk verrast naar het glimmende, gouden horloge.

'Wauw, dankjewel mam. Waar is papa eigenlijk?' Ik zet het doosje veilig op het aanrecht en zet koffie voor mijn moeder en mezelf. 'Op het werk, hij heeft het nogal druk, ik..' Ik wuif het weg. 'Laat maar mam, ik weet wel weer wat belangrijker voor hem is.' Ik druk een kop koffie in haar handen en ga op de bank zitten.

'Hoe gaat het met je vriend?' Vraagt mijn moeder plots. 'Mam, Kaj is mijn vriend niet, hoe vaak moet ik dat nog uitleggen? Ik denk dat het tijd wordt dat je naar huis gaat.' Mijn moeder moet lachen en zet haar lege glas op het aanrecht. Daarna pakt ze haar jas en tas van de stoel. 'Je hebt gelijk, ik heb met Annemarie afgesproken bij Loetje. Nou, een fijne dag schat. We bellen!' Ze geeft me een overdreven kus op mijn wang. 'Doei mam!' Roep ik haar na.

De rest van de middag houd ik me bezig met het uitpakken van mijn koffer, de was doen en mijn huis opruimen. Rond half 4 word ik gebeld door Benthe. 'GEFELICITEERD LIEVERD!' Gilt ze door de telefoon. Ik schud lachend mijn hoofd. 'Dankjewel Bent.' 'Als ik jou was zou ik snel gaan douchen en trek ook iets leuks aan, wij komen je straks ophalen.' 'Maar..' 'Geen gemaar! Tot straks Lo.' Snel wordt er opgehangen. Zucht, nu moet ik alsnog doen alsof ik mijn verjaardag leuk vind!

Een uur later sta ik gedoucht en opgemaakt klaar om te gaan. Ik heb een simpel zwart jurkje samen met mijn favoriete laarsjes aangetrokken. Ik ruim mijn kamer op en gooi wat spullen in mijn handtas. Op hetzelfde moment gaat de bel. Ik houd hem even ingedrukt en hoor mijn vriendinnen direct de trap op stommelen. Benthe, Willemijn en Julia proppen zich alle drie door de deuropening en bestormen me direct.

'Gefeliciteerd Lo, wat heb je van je ouders gekregen?' 'Mijn moeder kwam alleen langs, dit horloge.' Ik laat het grote horloge die ik om mijn pols heb aan ze zien. 'Een echte Michael Kors? Jouw ouders waren in een goede bui.' Grapt Julia. Ik schenk ze allemaal wat te drinken in en leun tegen de tafel aan.

'Heb je niet iets van Kaj gehoord?' Vraagt Willemijn dan. 'Nope.' Zucht ik. 'Laten we het daar nu niet over hebben.' Zegt Benthe snel. 'Natuurlijk hebben wij ook cadeaus!' Enthousiast pakt ze twee dozen uit haar tas. 'Dank jullie wel.' Ik glimlach naar ze en scheur het papier er af. Het is mijn lievelingsparfum Olympia en een Rituals pakket. 'Jullie weten ook precies waar ik van houd.' Lach ik.

'Momentje, volgens mij is mijn wasmachine klaar met draaien.' Ik wil op staan maar Benthe drukt me terug in mijn stoel. 'Ik hang het wel op, jij bent jarig. Hierna gaan we trouwens naar de stad, we hebben nog een high tea geregeld.' 'Jullie zijn veel te goed voor me!' Ik vertel Willemijn en Julia nog wat over Milaan en al snel komt Benthe weer terug. Ik trek mijn jas aan, pak mijn tas en doe de verwarming en de lichten uit.

Ik stap bij Benthe in de auto die ons richting de stad rijdt. Met het volume op het hardst zingen we krijsend met ons favoriete nummer mee. Ze zet haar auto in de parkeergarage en we lopen met zijn vieren door de stad.

'Ik was net weer een beetje in shape en dan regelen jullie dit voor me, dit is helemaal niet goed.' Lach ik als we uitgegeten zijn. 'Jij bent altijd in shape.' Merkt Julia bijdehand op. Ik steek mijn tong naar haar uit en drink mijn thee op. Als het belletje van de deur klinkt zie ik mijn vriendinnen allemaal nieuwsgierig kijken. 'Wie komt daar aan? Zac Afron?' Grap ik voordat ik me ook omdraai. 'Iets wat er op lijkt.' Giechelt Benthe geheimzinnig. Ik kijk om en krijg de schrik van mijn leven. Kaj stapt triomfantelijk het zaakje binnen. Een grote, zwarte Audi staat voor de deur.

'Dag Loïs.' Hij glimlacht en een beetje ongemakkelijk ga ik staan. 'Gefeliciteerd met je verjaardag, je dacht toch niet dat ik het vergeten was?' Hij geeft me drie zoenen op mijn wang, één op mijn mond. 'Wat zie je er prachtig uit, ga je met me mee?' Overdonderd kijk ik hem aan. 'Uh, dankje, waar gaan we naartoe?' 'Ik vond dat ik na alles met een origineel cadeau moest komen. We gaan een weekend weg.' 'Wat? Dat kan helemaal niet, mijn spullen liggen nog thuis, ik..' Ratel ik. 'Oh, maar dat heb ik al met je vriendinnen geregeld.' 'Waar gaan dan heen?' 'Naar Parijs, ze zeggen dat het de stad van de liefde is, misschien hebben wij daar meer geluk.'
-------------
Sooooooooorry sorry sorry sorry voor het lang niet uploaden, maar hopelijk vonden jullie het leuk!
Foto vanaf l'Arc de Triomphe, Paris.
Ps. alle liefde voor @emmaloraine

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 20, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ONE NIGHT STAND (BBRAVE)Where stories live. Discover now