5

1.8K 73 5
                                    

'Kaj, en mag ik vragen hoe deze mooie dame zelf heet?'

Ik stond vast genageld aan de grond. Ik zag de letters uit de mail van Lauren door mijn hoofd spoken. Kaj, dat was de jongen met wie ik dé scène zou moeten doen. Ik zag mezelf al met hem op een bed, met een camera erbij. Ik werd er spontaan misselijk van. Gelukkig had ik het afgewezen.

'Heb ik nu weer de verkeerde openingszin gebruikt?' vroeg hij lachend. Hij keek me aan en zag dat ik van slag was.

'Hey, gaat het wel? Ik neem toch aan dat je geen fan bent?' Ik merkte dat hij nog steeds wat moest lachen.

'Nee,' antwoordde ik, 'juist helemaal niet!'. Oeps, dat klonk wat aardiger in mijn gedachten...
Hij keek wat teleurgesteld.

'Sorry, ik ken je helemaal niet, dus ik mag je niet beoordelen. Ik ben alleen niet zo'n fan van je nieuwe muziek...' verontschuldigde ik me.

'Dus je weet wel dat ik muziek maak?' Kaj snapte er nu helemaal niks meer van.
'En hoe kan je geen fan zijn van de nieuwe tracks als ze nog niet eens uit zijn gebracht?'

'Nou ja, je koos mij praktisch om voor camera met je in bed te duiken en met je te trouwen, dus ja. Toen heb ik je liedje geluisterd, ja. Zoals ik al zei: ik houd niet zo van one night stands.' antwoordde ik simpel.

Kaj werd rood: het was duidelijk te zien dat hij zich diep schaamde.
'Oh shit...' mompelde hij zacht.
'Vandaar je reactie toen ik je iets te drinken aanbood...Luister, uhm...'

'Loïs.' onderbrak ik hem.

'Loïs, het spijt me. Ik heb het niet eens doorgehad dat jij het was. Het was totaal niet mijn bedoeling om zo over te komen. Ik wilde gewoon aardig zijn en een drankje aanbieden aan een mooi meisje. Maar ik denk niet dat je vriend dat chill vindt, dus laten we deze hele situatie vergeten en maar genieten van de muziek.' ratelde hij.

Wat schattig, Kaj uit een boyband die zich schaamt. Het was best schattig hoe hij zich probeerde te redden uit de situatie.

'Dat is mijn vriend niet, gekkie,' zei ik lachend, 'Bas is mijn tweelingbroer!'

Je kon duidelijk zien dat Kaj zich nog erger ging schamen, maar hij herpakte zich snel.

'Mag ik je dan alsnog een drankje aanbieden, Loïs?' grijnsde hij.
Ik keek verward.

'Gewoon om het goed te maken. En elkaar een beetje te leren kennen.'

Ik wist niet wat ik moest doen. Waarom deed hij zo normaal, was hij dan niet op zoek naar iemand die hij mee naar huis kon nemen vanavond? Straks werd ik erin geluisd.

'Hey, niet zo schrikken, hoor. Ik doe je geen pijn hoor.' zei hij lachend.

Ik snapte steeds minder van deze jongen en keek verbaasd.

Kaj zag mijn blik en grijnsde: 'Na de nieuwe single moet je echt niet denken dat ik non-stop iemand naar huis neem hoor. Wijntje?'

'Cola.' antwoordde ik kort. Nu was het zijn beurt om verbaasd te kijken.
  
'Ik ben niet zo'n fan van alcohol, en ik ben de bob vanavond.' legde ik uit. Non-stop iemand naar huis meenemen? Wat moest ik nou met deze jongen...

Kaj knikte en bestelde twee cola, hij vond het niet leuk om in zijn eentje alcohol te drinken. Pluspuntje.

'Dus...' zei ik.

Dit was té awkward. We waren terug van de bar en we stonden tussen onze beide vriendengroepen in. Mijn vriendinnen en broer stonden naast me te smoezen en gaven me knipogen. Gelukkig was ik niet de enige: Kaj zijn vrienden stonden heel de tijd grappen te maken over ons. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak. Het ergste was dat Kaj het door had.

'Trek je niks van ze aan, hoor. Ze zijn nogal kinderachtig zo nu en dan. Hey, maar Loïs, vertel eens iets over jezelf! Ik weet alleen je naam, dat je model bent en dat je niet van one night stands houdt.' lachte hij.

'Nou, ik heet Loïs van Bemmelen, ik ben 19 jaar oud, deze zomer word ik 20. Oh, en ik woon sinds kort in Amsterdam op mezelf en studeer voor interieur-desinger.'

'Soooo, nu al op jezelf? Wonen je ouders ver weg?' vroeg hij geïnteresseerd.

'Nee, momenteel in Amstelveen, maar ze gaan binnenkort richting Bloemendaal wonen. Dan moet ik zo ver reizen, dus vandaar.'

'Nou, lekker hoor. Zou ik ook wel willen.'

'Nu jij. Ik weet alleen dat je Kaj heet, in een band zit en uhm... hoe zal ik dat zeggen... geniet van het leven?' Hij schoot in de lach.

'Kaj van der Voort, kom uit Beverwijk, 20 jaar oud. Ik ben gestopt met mijn studie, omdat ik me nu volledig op de muziek richt. Dat ging niet samen met alle repetities.'

Voor de rest van de avond hebben we non-stop gepraat en gelachen over van alles, vooral over de muziek en onze hobby's. Ik moest zeggen dat Kaj erg leuk was, en het was erg gezellig.


Toen de avond tot een einde liep kwam ein-de-lijk de verlossende vraag:
'Zou ik je nummer anders mogen, Loïs? Ik vind je een erg leuk meisje, en ik hoop eerlijk gezegd dat we elkaar nog eens zien...' vroeg hij.

'Ja hoor! Ook al ben je nogal een badboy, ik vond het erg gezellig.' antwoordde ik lachend toen ik mijn telefoon overhandigde.

'Daar zal ik dan aan werken, oké?' knipoogde hij terug.
Ik bloosde.

Jep... Hij was erg leuk. En waarschijnlijk niet op zoek naar een vriendin.

Dit was zó niet de bedoeling.

----------
Oh shit, Loïs begint voor Kaj te vallen. Maar valt hij ook voor haar?
Laat weten in de comments wat je van dit deel vond, dat vind ik natuurlijk heel leuk, maar ook heel handig: zo weet ik of ik goed bezig ben!
Laat ook even weten wat jij denkt wat er nu gaat gebeuren met Loïs en Kaj.
 
Vond je dit deel leuk, vergeet dat vooral niet te stemmen!!
XXX

ONE NIGHT STAND (BBRAVE)Where stories live. Discover now