6

1.8K 66 4
                                    

--- 2 WEKEN LATER ---

Ik stond geïrriteerd voor mijn kledingkast en wist totaal niet wat ik aan moest doen. Kaj had gezegd dat hij op zaterdagavond vaak in Amsterdam was, en als ik hem vanavond tegen zou komen, moest ik er extra goed uit zien.

We gingen vanavond met ons vaste groepje uit in Amsterdam, samen met Martijn. Nu hij een weekje vrij had van zijn zomertour, was hij even naar huis gekomen om vrienden en familie te zien. Vanavond zou hij draaien in een club in Amsterdam en had gevraagd of wij wilden komen.

Ik had mijn vriendinnen ook al een tijdje niet meer gezien, omdat we weer allemaal druk waren met de laatste loodjes van het schooljaar en werk. En zij hadden natuurlijk ook nog hun vriendjes.

Inmiddels was iedereen al bij mijn appartementje aangekomen en hielpen mijn vriendinnen met mijn outfit.

'Lo, je moet iets vinden dat schreeuwt 'Hoi, ik ben single' en 'Ik wil een serieuze relatie' tegelijk.' zei Julia.

'Of zoiets als 'Kaj, ik ben hier!'. Hoe is het trouwens met die hottie?' vroeg Willemijn, terwijl ze een goed paar hakken voor me uitkoos.
  
'Hmm, ik weet het niet zo goed...', antwoordde ik, 'We hebben deze week niet echt veel gepraat, omdat hij druk is met optredens en repetities. Na Kingsland hebben we elkaar ook niet echt vaak gezien, ofzo. Op instagram post hij weer constant dingen over one night stands...'.

'Ja, maar dat is misschien omdat het nummer nu gewoon gepromoot moet worden?' probeerde Benthe me op te vrolijken.

'Dat kan wel zo zijn, maar heb je die clip als eens bekeken? Hij vindt zichzelf ook helemaal geweldig, hoor. En dat soort type zoek ik niet.'

'Jullie hadden toch nog wel afgesproken?' vroeg Julia.

Ik dacht terug aan de middag dat Kaj mij was komen ophalen. Rond 5 uur was hij me komen halen en waren we naar het strand gereden. Daar hadden we heerlijk gegeten op zijn kosten en genoten van de zonondergang. Hij was een echte gentleman, pluspuntje nummer 2! Het was ontzettend gezellig geweest, en hij had me weer thuis afgezet. Nadat hij me een kus op mijn wang had gegeven, was hij weer naar huis gereden.

'Lo, het komt heus wel goed, hoor. Vanavond gaan we in ieder geval niet aan hem denken tenzij hij voor je neus staat. Weet je niet of hij komt?' vroeg Willemijn.

'Ik weet alleen dat hij regelmatig uitgaat in Amsterdam.'

*
*
'Alsjeblieft Lo!' zei Stijn tegen me, die samen met Rick de bob van de avond was.

Ook al waren we allemaal te voet of op de fiets, we zorgden ervoor dat er sowieso iemand nuchter was en bleef. Dit plan hadden we verzonnen nadat niemand nuchter met Willemijn langs de huisartsenpost kon na een avond stappen, waar ze een stuk glas in haar voet had gekregen.

'Thanks, Stijntje.' antwoordde ik nadat ik een slok van mijn cocktail had genomen.

Martijn was net begonnen met draaien en de club stond al bijna helemaal vol. Gelukkig hadden wij een goed plekje, en konden we fatsoenlijk praten met elkaar.

'Hoe is het eigenlijk met die dude van Kingsland? Praat je nog met hem?' vroeg Stijn. Rick, die daar ook eigenlijk wel nieuwsgierig naar was, kwam erbij staan.

Ik zuchtte: 'Niet zo bijzonder, we praten niet meer zoveel omdat hij het druk heeft met optredens. Ze hebben net een nieuw album uitgebracht, vandaar...'

'Balen zeg, kan je niet vragen of hij naar hierkomt?' antwoordde Stijn.     

Waarom ook niet, dacht ik bij mezelf. Ik pakte mijn telefoon en wilde hem een berichtje sturen, toen Benthe naar me toe kwam.

'Die vrienden van Kaj hè, weet jij hoe die eruit zien?'

'Uh, een beetje? Hoezo?'

'Ik dacht even dat ik ze zag binnenlopen daarnet, maar waarschijnlijk heb ik me vergist. Heb je geen foto van ze? Stuur die dan even door, kan ik kijken of ze het zijn.'

Ik stuurde een foto door en besloot de dansvloer op te gaan, samen met Julia.

We waren ongeveer een uurtje aan het dansen toen Bas naar me toe kwam.


'Ik zweer het je dat ik Kaj net heb gezien bij de bar. Loop effe mee!'


Vanbinnen kreeg ik een vrolijk gevoel. Verliefd was ik nog niet op hem, maar leuk was hij zeker.
Net toen ik me wilde omdraaien om achter Bas aan te lopen, voelde ik twee handen op mijn heupen. Ik schrok en draaide me gelijk weer terug om. 

'Rustig maar, hoor Lo. Ik ben het maar.' Ik keek recht in twee prachtige blauwe ogen, die ik meer had gemist dan dat de bedoeling was.

'Sorry, ik dacht dat je vreemde was...'

'Nou zeg, wat aardig van je. Dansen?' vroeg hij.

Hij nam een slok van zijn drankje en hield nog steeds met een hand mijn heup vast. Willemijn was intussen nog net niet aan het springen van geluk dat ik aan het dansen was met een jongen, maar werd van de dansvloer gehaald door Rick. Wat moest ik toch zonder die jongen.
Martijn draaide intussen de leukste plaatjes en we gingen helemaal uit ons dak. Ik had mijn armen rond Kaj zijn nek geslagen en hij hield nog steeds mijn middel vast.

'Hmm, je ziet er mooi uit, babe.'

Ik bloosde en verborg mijn rode gezicht in zijn shirt.

'Je wilt niet weten wat ik nog allemaal met je wilt doen.' fluisterde hij in mijn oor.

Ik liet hem direct los en huiverde. Ik was er bijna ingetrapt, in zijn moves. Hij deed dus wel zo aardig om me mee naar huis te krijgen. Shit.

Kaj keek recht in mijn ogen. Wauw, ik moest echt stoppen met in die van hem te kijken. Straks ging het helemaal fout.

'Sorry Lo, zo bedoelde ik het echt niet. Ik, uhm...' probeerde hij.

Ik gleed uit zijn armen en keek hem afwachtend aan, maar er kwam geen uitleg. Hij wist maar al te goed dat ik een hekel had aan one night stands. De lakens deelde je toch alleen met iemand waar je van hield?

Ik was boos, moe en teleurgesteld en liep de dansvloer af. Ik wilde nú naar huis en in bed duiken. En ijs eten. Dat had ik echt nodig.
Kaj liep achter me aan terwijl ik mijn vriendinnen zocht. 

'Lo, sorry, het spijt me, ik bedoelde het niet op die manier! Ik vind je echt heel leuk!' probeerde hij.

Ik bevroor van zijn woorden. Vond hij me leuk? Op welke manier? Ik stond stil en hij haalde me in.

'Sorry, Lo, sorry. Ik weet dat jij dat niet wilt, en ik wil het zelf ook niet.'

Op dat moment kwamen er twee jongens naar ons toe lopen. Ik herkende hen uit Kaj zijn band, maar hij had ze nog niet voorgesteld. Dat was wel wat vreemd, hij kende mijn vriendinnen namelijk wel al.

'Sooooo Kaj, weet je zeker dat ik niet bij je kan blijven slapen?' grapte er eentje.

De ander, die zijn paarse spoeling had ingeruild voor een groene, lachte: 'Dion, laat Kaj alsjeblieft even de nacht van zijn leven hebben... Hij zeurt hier al om sinds Koningsdag. Ze is wel mooi, hoor Bro. We horen het morgen wel!'

Mijn ogen vlogen open. Hij wilde me dus al sinds Kingsland al onder de lakens krijgen. Het kon ook nooit goed gaan bij mij. De tranen schoten in mijn ogen. Kaj leek te schrikken van wat zijn vrienden zeiden en gebaarde dat ze hun mond moesten houden. Te laat.

'Klootzak.' mompelde ik en sloeg met mijn vlakke hand tegen zijn wang aan.

Ik draaide me om, pakte mijn telefoon en stuurde in de groepschat dat ik naar huis was. 

-------
 Oeh, Kaj fucked up. Ziet hij Loïs inderdaad als one night stand, of moeten we hem geloven? 
LAAT WETEN WAT JIJ DENKT! 
Heeeeeeee! Sorry dat jullie ietsje langer moesten wachten op dit hoofdstuk, maar super dat jullie het verhaal zo leuk vinden! 

plaats een comment en vote! :)


ONE NIGHT STAND (BBRAVE)Where stories live. Discover now