14

1.2K 55 2
                                    

De volgende morgen werd ik wakker van geklop op mijn deur. Waarom moest juist ik altijd worden gestoord, laat me alsjeblieft gewoon slapen.

'Lootje? Ben je nou eindelijk wakker?' vroeg een stem.

'Hmmmm.... Nu wel ja...' zuchtte ik terug.

De deur ging open en van onder de rand van mijn deken zag ik dat een lang persoon binnen kwam.

'Nawh, Lootje, wat zie jij eruit!' zei dezelfde stem, die ik kon herkennen als die van mijn tweelingbroer. 

Ik stak mijn gezicht boven de dekens uit en zag inderdaad Bas. Hij kwam op de rand van mijn bed zitten en haalde de haren uit mijn gezicht. Dat doen tweelingen blijkbaar.

'Bas, please, ik wil slapen... Sinds wanneer ben je hier eigenlijk?' mompelde ik.

'We zijn hier sinds een uurtje of half 11, hebben alles al uitgepakt en geluncht.' antwoordde hij. 

'Geluncht?' vroeg ik duf. 'Hoe laat is het dan?'

'Nog net geen 14:00, doornroosje.' Antwoordde hij lachend.

'Pff, dan heb ik alsnog nog maar vijf uur geslapen hoor...' zuchtte ik.

'Vijf uur?' riep mijn tweelingbroer verbaasd. 'Wat heb je vannacht allemaal gedaan, joh! Je lijkt net Kaj, die kwam ook nog maar een kwartier geleden uit zijn bed gerold. Jullie hebben toch niet iets gedaan, hè!!!' riep Bas hard, zodat bijna het hele huis het kon horen. 

'Ssssst!' fluisterde ik hard, terwijl ik een hand voor zijn mond deed. 'Ik heb gewoon slecht geslapen, vandaar...'

'Lo, ik ben je tweelingbroer, waarom denk je dat je na bijna 20 jaar nog steeds kan liegen tegen me? Vertel nou maar gewoon wat er is gebeurd en waarom Kaj en jij er allebei zo slecht uit zien!' antwoordde hij verontwaardigd.

'Ik vertel het nog wel een andere keer, lang verhaal...' probeerde ik eronderuit te komen. 

Ik sloeg snel de dekens van me af en probeerde uit bed te komen, wat al snel mislukte. Bas had me met zijn lange armen terug in bed getrokken.

'Ik heb de tijd.' zei hij eigenwijs. 'Benthe ligt al met pap & mam in het zwembad. Vertel.'

'Nou, uhm... Het komt erop neer dat Kaj en ik ruzie hebben over dat we anderen hebben verteld dat we elkaar leuk vinden, en dat we nooit bij elkaar kunnen komen vanwege B-Brave.' zuchtte ik zachtjes. Ik voelde de tranen al opkomen.

'Are you kidding me?' vroeg Bas sarcastisch. 'Vertel nou maar het hele, echte verhaal, please.'

'We gingen gisterenavond nog even de stad in, met de auto. Toen ik me aan het verkleden was, kwam Laura binnen en vroeg wat ik ging doen. Ze dacht dat ik en Kaj elkaar leuk vinden, wat heel misschien ook wel zo is...?' bloosde ik.

'I KNEW IT!!!' riep Bas blij

'Maar goed, ik ontkende het en zei dat we alleen vrienden waren. En dat had hij blijkbaar gehoord.' vervolgde ik.

'Oh shit...' mompelde Bas.

'Toen we terug reden naar huis, kregen we er ruzie over. Hij vond het niet leuk dat ik het had ontkend tegenover Laura, maar anders wist iedereen het gelijk, terwijl we nog niet iets hebben?!'

'Nog niet...' grinnikte Bas.

Ik rolde met mijn ogen en vervolgde mijn verhaal. 'Toen vroeg ik hem of hij het Laura had verteld, dat hij mij leuk vond, en dat had hij. Ik had toch ook tegen mijn vriendinnen verteld, dus kon hij het Laura vertellen. Toen zei ik dat hij het toch ook tegen zijn vrienden had kunnen vertellen, maar die waren niet serieus genoeg en kinderachtig. Hij loog gewoon over mij, die jongens denken dat ik een One Night Stand ben!' riep ik boos.

'Toen zei ik dat ik het kinderachtig van hem vond, dat hij het niet vertelde aan zijn vrienden. Hij antwoordde dat hij moeilijk vond en wilde wachten met het vertellen. Ik heb hem toen gevraagd of hij het dan wilde gaan vertellen als hij het super druk had met B-Brave, en ik zei dat ik te onzeker ben om een girlfriend te zijn van iemand uit een boyband, met al die aandacht van andere meiden. We hadden al ruzie terwijl we nog niets hebben! Dat is toch niet goed?!' vertelde ik mijn tweelingbroer hysterisch.

Ik was inmiddels ook nog gaan huilen, want dat kon er ook nog wel bij.
Bas had me in zijn armen genomen en wachtte totdat ik wat rustiger was. Ondertussen wreef hij met zijn hand rondjes over zijn rug, iets waar ik altijd rustig van werd. 

'Lief Lootje, maak je nou niet zo druk. Dit is nieuw voor jullie allebei, en Kaj moet er ook aan wennen. Misschien moet je het gewoon even aanzien, wie weet hoe goed het kan uitpakken tussen jou en Kaj.' zei hij zacht.

'Maar hij heeft toch helemaal geen tijd voor mij. Nou ja, nu wel, maar in Nederland niet. Ik wil iemand die er altijd is.' zei ik verdrietig.

'Misschien is het daarom beter als jij en Kaj gewoon even vrienden blijven, en niet overhaast een relatie beginnen. Jullie zijn nog wat pissed op elkaar, dus laat elkaar lekker even. En het klopt wel wat je zegt: Kaj heeft nu veel tijd voor je, maar in Nederland is hij iedere dag druk met van alles. Daarom moet je nu gewoon even vrienden blijven, en dan kan je in Nederland zien hoe het uitpakt. Misschien valt het wel mee met de drukte, en blijven jullie gevoelens voor elkaar hebben. Dan kan je het toch alsnog proberen? Tijd zat!' overtuigde mijn broer me.

'Dat is misschien wel het beste, thanks voor je wijze raad. Je had weer gelijk, Basje.' glimlachte ik. 

'I know right. En nu even slapen, ik maak je wakker als we gaan eten.' zei hij lief, waarna hij mijn kamer uit liep.



ONE NIGHT STAND (BBRAVE)Where stories live. Discover now