8

1.5K 56 1
                                    

                 

----ÉÉN WEEK VOOR DE BRUILOFT----

Mijn telefoon gaf 9:30 aan toen ik wakker werd van mijn wekker. Het was vandaag zaterdag en ik moest vandaag langs het bureau van Lauren.

Ik had woensdag mijn laatste tentamen gehaald en ik was over naar het volgende jaar van mijn studie. Het plan was om het 3e en het 4e jaar in één te doen, dus na de zomer kreeg ik het erg druk.

Ik had mijn tentamen gevierd met mijn ouders en Bas & Benthe in Amsterdam, we hadden heerlijk gegeten bij mijn favoriete restaurantje. Ik had nu vakantie, en ging er vol van genieten.

Over precies één week trouwden Finn en Laura in Barcelona, maar vanwege een shoot vertrok ik morgen al naar de stad waar ik al zó lang naartoe wilde. Ik had dinsdag de shoot, en mijn familie vertrok pas woensdag, dus moest ik alleen vertrekken.
Niet dat dat echt een probleem was, ik was het alleen zijn gewend, en ik kon al slapen in het huis waar alle familie sliep de hele week.

Ik rolde uit bed en liep richting de badkamer. Ik constateerde dat ik er nog wel redelijk uit zag en sprong onder de douche. Na een heerlijk warme douche kleedde ik mezelf aan en ontbeet snel iets voordat ik richting kantoor liep.
Het modellenbureau was in hartje Amsterdam, net als mijn appartement, dus ik stond er in 10 minuten.

Ik deed de deur open, groette de receptioniste en nam de lift naar de bovenste etage. Ik zag Lauren achter haar bureau zitten.

'Hee Lau!' zei ik toen ik binnenliep.

'Hey Lo, wat goed je te zien! Hoe is het?' antwoordde ze enthousiast.

'Ja, z'n gangetje... Niet echt iets bijzonders. Met jou?'

'Druk, maar prima, dankjewel. Klaar voor Barcelona?' vroeg ze me.

'Absoluut, en echt super handig dat ze bruiloft in dezelfde week zit.'

'Ja, klopt, heb je al een jurkje?' vroeg Lauren me.

'Mja,' antwoordde ik, 'maar ik ben er niet super blij mee...Het is het precies net niet.'

'Dan heb ik misschien leuk nieuws: als je nou dinsdag bij de shoot een leukere ziet, mag je die meenemen. Ik kreeg net bericht dat je een item van de nieuwe collectie gratis krijgt.'

'Dat meen je niet, wat vet!' riep ik uit.

Ik had de collectie van Stradivarius al gezien, en er zaten hele toffe dingen bij. De winkel zat nog maar sinds kort in Amsterdam, en ze hadden mij gevraagd voor een zomershoot. Ik vond het een hele eer, en was al een tikkeltje zenuwachtig.

'Er zit sowieso wel iets bij, ik heb er echt zoveel zin in!' riep ik enthousiast.

'Het komt helemaal goed meid, hier is trouwens je ticket en het nummer van de taxi. Op de papieren staat ook hoe laat je wordt opgepikt bij je huis en wat er wordt verwacht. Houd je er stipt aan, deze shoot is erg belangrijk voor je internationale carrière.' zei Lauren streng.

'Maar nog iets belangrijkers, de shoot wordt verdeeld over twee dagen. De maandag erna, dus drie dagen ná de bruiloft, is het tweede deel van de shoot. Ik heb al geregeld dat je gewoon in hetzelfde huis van je familie mag blijven, je moet alleen zelf even regelen of je familie er ook blijft. Daar bemoei ik mezelf niet mee, maar je mag altijd iemand meenemen naar je shoot. Duidelijk?'

Ik knikte en nam afscheid van haar.

Ik had zoveel zin in Barcelona, nu helemaal nu ik nog langer mocht blijven. Ik zou er nu zo'n 10 dagen zijn, heerlijk. Zon, zee, strand, shoots bij een zwembad, familie, vrienden, mooie kleren én lekker eten. Het leven kon niet meer stuk!

Totdat mijn telefoon ging.

Ik viste hem uit mijn tas en zag dat Kaj voor de honderste keer weer probeerde te bellen. Vraag me niet waarom, waarschijnlijk uit frustratie en uit verdriet, maar ik nam op.

'Hoi.' zei ik chagrijnig.

'Loïs, eindelijk, ik...' antwoordde hij gehaast, maar ik onderbrak hem.

'Please, Kaj, ik geloof je niet. Leg je er nou alsjeblieft bij neer.'

'Loïs, alsjeblieft. Laat me één keer mijn verhaal doen, en daarna zal ik wegwezen.' smeekte hij.

'Oké, deal.' antwoordde ik. 'Dan heb je nu twee minuten. Succes.'

'Lo, please, moet dat via de telefoon? Ik heb het nu nogal druk, ik moet van alles regelen voor...' zei Kaj gehaast.

Ik onderbrak hem opnieuw, nog bozer dan ik eerder was: 'Dus je belt me op om sorry te zeggen, ik geef je de kans om het uit te leggen, je wilt het niet via de telefoon doen, geen probleem, maar vervolgens heb je geen tijd om af te spreken? Jeetje Kaj, dit verhaal is nog slechter dan ik had verwacht.' Ik merkte aan mezelf dat ik ratelde en probeerde normaal te ademen.

'Loïs, ik ben op dit moment niet eens in Nederland, maar luister. Ik ben heel druk met het regelen van' probeerde hij.

'Kaj, ik ben er gewoon helemaal klaar mee. Je weet hoe ik in elkaar zit, en dat ik moeite heb met het vertrouwen van mensen. Jij vertelde mij dat je me leuk vond, maar je loopt intussen op te scheppen tegen je vrienden dat ik een one night stand ben? Je weet dat ik dat haat. Doei Kaj.' vertelde ik hem boos. Ik drukte op het rode hoorntje terwijl er tranen over mijn wangen liepen.

Dit was niet het goede moment om verdrietig te zijn, Loïs. Ik moest een strong independent woman zijn, al helemaal in Barcelona.
Ik moest dit toch makkelijk kunnen? Ik deed dit al jaren, totdat Kaj doodleuk om de hoek kwam kijken.

Inmiddels was ik in mijn appartement aangekomen en schopte ik mijn schoenen uit. Ik ging met een schaal aardbeien voor de tv zitten.
Ik ging dit flikken, ik ging in Barcelona laten zien dat ik het perfecte leven had als single. Tenminste, dat hoopte ik.

----
Oei oei, Loïs is boos en helemaal klaar met Kaj! Maar zijn haar gevoelens ook al klaar met hem? Je leest het volgend hoofdstuk!

Laat in de comments achter wat jij denkt dat Kaj allemaal aan het regelen is!

VOTE!
Ps. Ik krijg morgen de uitslag van mijn examens. Ik pies nu al in m'n broek.

ONE NIGHT STAND (BBRAVE)Where stories live. Discover now