Let's Talk: Nero Naked

27 4 3
                                    

'Je wil dat ik wát doe?'

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

'Je wil dat ik wát doe?'

Het is niet dat ik het niet zie zitten om met beroemdheden te zitten, maar wat ze van me vragen is gewoon niet normaal.

'Marley, ik kan niet zonder!'

'Max,' hij zucht alsof hij tegen een klein kind praat,' dit is belangrijk voor de kijkcijfers.'

Om zijn toon te laten passen, stamp ik geïrriteerd met mijn voeten en sla ik mijn armen over elkaar heen. Ik gooi er ook nog een chagrijnig gezicht bovenop, maar Marley kan me niet aankijken aan de andere kant van de lijn.

'Dit is mijn show!'

'Ik zend het uit op mijn zender,' in een reflex doe ik mijn mobiel wat verder van mijn oor door zijn geschreeuw,' dus gelden mijn regels. Ik heb al meer dan genoeg door de vingers gezien. Dit gaat te ver, Weijters!' Met een piep hangt hij op.

In mijn hoofd tel ik tot tien, terwijl ik me verbeeld Marley te wurgen. Nero Naked interviewen, hij moest mij ook per se kiezen.

'Wat is er allemaal aan de hand?' Drey heeft nu al een dubbele tong, terwijl ik nog niet eens aan de drank ben begonnen. Nee, Marley hield me te erg bezig om mij op mijn vrienden te laten focussen. En nu kan ik niet eens meer bij ze blijven.

Ik draai me om naar Drey en Alex die om en om wat naar binnen zuipen. Oliver is eerder weggegaan, hij zei dat daar een regeltje over was, maar volgens mij was hij gewoon weer bezig met dat ene meisje.

'Wat is er nou!' schreeuwt Alex. Ze drinkt eerst haar glas leeg voor ze naar me toeloopt. Haar haren zitten in een hoge staart en ze kijkt lichtelijk bezorgd. Diezelfde uitdrukking had ze me gegeven na Natalis. Net alsof zij iets meer herinnerde dan ik. Dat laatste is niet bepaald moeilijk.

'Ik was het interview met Nero vergeten.'

'Nero!' Alex verslikt zich bijna met een droge mond. 'Nero Naked? De zanger van Black As My Shoe Sole?'

Ik haal mijn schouders op. Waarom is iedereen toch zo enthousiast over die kerel? Het is echt gewoon een aandachtszoeker die met elke brunette flirt. Wie doet nou zoiets?

'Ja, maar jij red je wel, hè.' Ik knipoog even richting Drey. Hij zwaait terug, maar in zijn toestand weet ik niet of hij het bericht wel helemaal heeft ontvangen. Toch vertrouw ik hem. Daarnaast klikte het goed met die twee vorige week.

'Volgens mij ziet hij je wel meer dan zitten,' fluister ik in Alex' oor. Ze moet er van blozen en ik knoop mijn stropdas goed. Ik haal het altijd los als ik op stap ga.

---
Als ik ben aangekomen in de studio herinner ik me gelijk waarom ik zo tegen op dit interview zag. In eerste instantie was ik namelijk blij met mijn promotie, ik ben officieel een van de hogere interviewers, maar dit was niet de manier waarop ik hoopte dat ik zou worden beloond.

'Ja, Max!' Marley neemt me bij de arm en sleurt me voorbij mijn studio. Een beetje verbaasd kijk ik hem aan, al weet ik gelijk dat Nero dit natuurlijk moet hebben geregeld.

'We filmen hier!'

Niet-begrijpend kijk ik naar de kantine, maar mijn vragen veranderen al snel in zorgen als mijn oranje stoel er niet is. Veel tijd heb ik niet om na te denken als die player met zijn arrogante lach binnenkomt. Zoals gewoonlijk is hij geheel in het zwart gekleed en heeft hij zilveren kettingen om.

'Weijters,' hij laat de "s" van mijn naam lang doorklinken, 'ik heb een aantal aanpassingen gemaakt. Nu kunnen we ongestoord een interview houden.'

Misschien bedoelde hij met ongestoord dat er geen publiek is. In dat geval heeft hij het fout, aan de andere kant van de deur zitten allemaal fangirls opgepropt.

'Dus,' ik kijk naar Marley en hij knikt dat ik kan beginnen, 'Nero Naked welkom bij Let's Talk.' Hij kijkt me meteen met die half dronken, half arrogante lach aan. Eikel.

'Ik vind het ook echt heel awesome om hier te zijn,' hij slaat zijn benen over elkaar op het krukje tegenover me. Wat mis ik mijn comfortabele stoel op dit moment. Ik kijk naar mijn kaarten en weiger ook maar een seconde mijn creativiteit te gebruiken. Dat verdient deze gozer niet.

'We kennen je natuurlijk van de band Black As Your Shoe Sole, maar we zijn hier en daar ook ingefluisterd door een stiekem vogeltje dat je een solo carrière wil beginnen. Klopt dat?'

Verbaasd kijk ik naar het kaartje als ik me besef wat ik heb voorgelezen. Wie heeft dat nou weer geschreven?

'Ik snap dat de wereld natuurlijk meer van Nero Naked wil zien,' ik moet me inhouden geen kotsgeluiden te maken, 'vandaar dus dat ik bezig ben met een awesome solo-album.' Hij knipoogt even naar een paar meiden die als reactie de deur kapot willen. Ze gebruiken een van de meiden als boomstam en proberen daarmee de deur in te rammen.

'Leuk, leuk,' ik kon onmogelijk nog ongeïnteresseerder klinken. 'En je bandleden zijn er gewoon mee eens? Zij vinden het goed dat je de laatste tijd geen tijd meer stopt in B.A.Y.S.S. en je alleen nog richt op jezelf?' Als een egoïstische zak, denk ik er nog achteraan. Iedereen weet van het feit dat Nero Naked in eerste instantie niet eens bij B.A.Y.S.S. hoorde, maar uit zijn band ging om meer geld te verdienen. Hij zal zo'n stunt zo twee keer uithalen.

'Natuurlijk steunen ze me. Iedereen steunt me.' Hij laat een overdreven stilte vallen en gaat wat meer naar achter hangen. Gelukkig voor hem stond er een tafel achter hem om tegen te leunen. Helaas voor mij zorgde dat ervoor dat Nero niet viel.

'Ik ben namelijk awesome.' Ik rol met mijn ogen en kijk even naar het meisje dat nog altijd als boomstam wordt gebruikt. Vreemd genoeg heeft ze wel een heel harde schedel nu ik zie dat het ze bijna lukt. Er komt al een bewaker bij de deur staan.

'Ja, leuk leuk.' Ik wuif hem wat weg en neem snel mijn spullen mee. Ik wil hier niet zijn als die storm binnenkomt.

'Ga je weg.'

'Yup!' ik doe een onzichtbaar hoedje van mijn hoofd af. 'Zoek het maar uit.'

Als de deur open breekt, ren ik snel weg met een spoor van kabels achter mij aan.

Raytis interviewsKde žijí příběhy. Začni objevovat