Deel 50

1.4K 85 16
                                    

Calum pov 

'Het gebeurt niet echt. Wordt alsjeblieft wakker. Ik weet dat je sterk genoeg bent.' Zeg ik zacht tegen Sofie, terwijl ik haar zacht heen en weer wieg.

Ze is nog steeds aan het gillen. De tranen biggelen over haar wangen. Ze maakt rare, schokkende bewegingen en het lijkt alsof ze bijna niet ademhaalt.

'Moet ik een dokter bellen?' Vraagt Ashton. Ik schud mijn hoofd. 'Die weten het vast ook niet.' 'Maar zij zouden haar kunnen verdoven.' Zegt hij. 'Oke... Doe maar.' Mompel ik.

Maar het is al niet meer nodig. Sofie schrikt wakker. Ze begint naar adem te happen. Ik kijk haar bezorgd aan. 'G-geen lucht.' Kan ze net uitbrengen, voordat ze begint te hoesten.

Ze begint kokhalzende bewegingen te maken. 'Moet ze kotsen?!' Vraagt Michael. 'Weet ik veel!' Zeg ik. Ashton rent naar de keuken en komt al snel terug met een emmer.

Hij houdt hem voor Sofie, die de bak vastgrijpt en er met haar hoofd boven gaat hangen.

Ze begint inderdaad te spugen, maar er komt weer bloed uit haar mond.

Ik hou haar haren naar achteren en wrijf over haar rug. Ik zou zo graag willen dat ik dit kan laten stoppen...

Na een tijdje wordt ze weer rustig en gaat langzaam rechtop zitten. Zacht ga ik met mijn vingers door haar haren. Ze kijkt me bang aan en al snel stromen de tranen weer over haar wangen.

'Hier.' Zegt Ashton en geeft me een zakdoekje. Ik pak hem aan en veeg voorzichtig Sofie's mond schoon.

Michael komt aanlopen met een glas water. Met trillende hand pakt Sofie hem aan en neemt een klein slokje.

Dan geeft ze het terug en laat zich zacht snikkend tegen me aan zakken. Ik wieg haar weer een beetje heen en weer en begin zachtjes te neuriën.

Ik hoor de voordeur opengaan en Luke komt binnengelopen. 'Hey guys!' Zegt hij vrolijk, maar zijn gezicht betrekt als hij de emmer met bloed ziet. Hij kijkt bezorgd naar Sofie, die haar gezicht in mijn nek verstopt.

Ashton pakt de emmer en loopt ermee terug naar de keuken. Even later komt hij ermee terug; hij heeft 'm schoongemaakt.

Het is een hele tijd stil. Luke staat nog steeds me een bezorgde blik naar Sofie te kijken.

'Volgens mij slaapt ze bijna.' Fluister ik na een tijdje. We wachten even tot we zeker weten dat ze slaapt.

'Hoorde dit al niet meer te gebeuren door de medicijnen?' Vraagt Michael. Ik haal mijn schouders op. 'Ik denk dat ze nog niet ingewerkt zijn.'

'Dit is toch niet normaal meer? Het enige dat ze doet is slapen of huilen. Niet gemeen bedoeld, maar het is eigenlijk wel zo...' Zegt Luke.

'Ja...en het slapen geeft haar ook helemaal geen rust.' Zegt Ashton.

'Ik vertrouw erop dat de medicijnen gaan werken. Ze heeft denk ik iets als afleiding nodig, iets dat haar blij maakt ofzo?' Zeg ik.

'Ja...maar wat is dat?' Vraagt Michael. We zijn weer even stil om na te denken.

'Een hond.' Zegt Ashton na een tijdje. 'Ik weet bijna zeker dat dat zou helpen.'

'Mag dat wel van het management?' Vraagt Luke. Ashton haalt zijn schouders op. 'I don't care. We moesten van hen iemand adopteren en dat betekent dat we voor haar moeten zorgen zoals het hoort. Ik zou niks anders kunnen bedenken hoe we haar blij kunnen maken.'

'Ja...dat is waar.' Zegt Luke. 'Zullen we naar het asiel gaan?' Vraagt Michael. 'En Sofie dan? Het is wel leuk als het een verrassing is.' Zeg ik.

'Ik blijf wel hier.' Zegt Luke. 'Ja? Wel echt hier, bij haar blijven, oké?' Vraag ik. Hij knikt. 'Ik heb wel wat geleerd na de vorige keer.'

Ik leg Sofie voorzichtig op de bank en ga staan. 'Als er iets is, moet je gelijk bellen.' Zeg ik. Luke knikt weer.

'Lets go.' Zegt Ashton. We trekken onze schoenen aan, lopen naar buiten en stappen in de auto.

'Weet jij waar het is?' Vraagt Ashton aan Michael. Hij knikt.

Al snel begint de auto in beweging te komen.

~~~

We komen bij het asiel aan. Michael parkeert de auto en we stappen uit.

Als we het gebouw binnenlopen, worden we vriendelijk verwelkomt door een vrouw. 'Kan ik jullie ergens mee helpen?' Vraagt ze.

'We zoeken een trouwe vriend voor het meisje dat we geadopteerd hebben.' Zeg ik. 'Loop maar even mee.' Zegt ze. We volgen haar en even later komen we in een gang, met allemaal hokken. Het geblaf galmt door de gang.

'Willen jullie nog een bepaald ras?' Vraagt ze. 'Dat maakt niet echt uit.' Zegt Ashton. 'Ik denk eentje die wel speels is, maar niet te veel blaft en ook van knuffelen houdt.' Antwoord ik.

'Wat denken jullie van een Golden Retriever?' Vraagt ze en loopt naar een hok, waar een kleine Golden Retriever in zit. 'Aahww.' Zegt Michael.

'Hij is nog jong, maar kan al heel goed luisteren.' Zegt de vrouw. 'We nemen deze.' Zeg ik.

'Hij luistert naar de naam Frodo.' Zegt ze, en glimlacht. 'Vernoemd naar de jongen uit Lord of the Rings.' 'Nice.' Zegt Michael glimlachend.

~

We lopen het asiel uit met Frodo aan de riem, die we hier konden kopen.

'Gelijk door naar de dierenwinkel?' Vraagt Michael. Ik knik.

Bij de winkel kopen we een mand, speeltjes, eten etc. Al snel rijden we weer naar huis. 'Ik ben zo benieuwd hoe ze gaat reageren.' Zeg ik. Ashton knikt en glimlacht. 'Ik weet bijna zeker dat ze het fantastisch gaat vinden.'

Thuis aangekomen, lopen Michael en ik de woonkamer in. Ashton blijft in de gang met Frodo en de spullen laten we nog even in de auto liggen.

Sofie ligt nog op de bank met haar hoofd op Luke's schoot. Luke is zachtjes aan het zingen.

'Soof?' Vraag ik. Ze kijkt mijn kant op. 'We hebben een verassing voor je.' Zegt Michael glimlachend.

Luke helpt Sofie voorzichtig rechtop zitten en ik geef Ashton een seintje dat hij binnen mag komen.

Hij heeft Frodo opgetild en komt de woonkamer binnen. Er verschijnt een glimlach op Sofie's gezicht als Ashton hem naast haar op de bank zet.

'V-voor mij?' stamelt ze. Ik glimlach en knik. De glimlach op haar gezicht wordt groter en ze begint Frodo te knuffelen, die haar gezicht begint te likken, waardoor ze giechelt.

Ik glimlach weer.

Het heeft geholpen.

A/N

Ik kon geen andere naam verzinnen voor de puppy en Lord of the Rings is geweldig, dus waarom geen Frodo? Lol.

Weer sorry voor de late update. Ik had deze week toetsweek en in de kerstvakantie had ik geen inspiratie (don't blame me😅)

I hope you like it :)

Ik ben in elk geval blij dat Sofie blij is met Frodo :D

Lots of love -xxx-

Adopted by 5sosWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu