Hoofdstuk 12

28 2 0
                                    

Noor

'Noor!' Femke komt naar mij toe gerent. 'Jaa.' 'Ik heb het gefixt!' 'Wat heb he gefixt?' Ik kijk haar vragend aan. 'De date tussen Samuel en Lizzy!' 'Echt! Zo snel al?' Vraag ik. 'Jaa, ik heb Samuel gelijk een berichtje gestuurd en hij nam gelijk op en was super enthousiast.' 'Aawh super leuk. Ik ben zo benieuwd hoe Lizzy gaat reageren!' 'Jaa, ik ook! Om 18;00 bij de Mac en daarna gaan ze samen naar de film.' 'Ik zorg dat Lizzy er is.' 'Is goed, hou je mij op de hoogte?' Vraagt Femke. 'Ga je niet mee?' 'Wat moeten wij daar doen?' 'Lizzy daar houden.' 'Noor, Lizzy blijft daar echt wel. Jij zorgt gewoon dat ze daar heen gaat en verder hoef je ook niks te doen.' 'Oké.' Zeg ik lachend.
'Ik hou je op de hoogte.' Zeg ik. Ik geef Femke een knuffel en dan rij ik naar huis.

Thuis zitten Lizzy en Kaj op de bank. 'Hallo!' Zeg ik. 'Hallo!' Roept Kaj. 'Hoii.' Zeg Lizzy. Kaj staat op en komt naar mij toe lopen. 'Ok hoorde van Lizzy over jullie pleegouders.'  Owh Ja..... dat was ik gewoon vergeten doordat ik zo bezig ben met de date van Lizzy en Samuel. 'Jaa...' zeg ik. 'Kom hier.' Kaj trekt mij tegen zich aan. 'Ik was het gewoon vergeten.' Fluister ik. 'Ik kreeg een berichtje van Samuel.' Fluistert Kaj. 'Ja, daarom was ik het vergeten dat is toch erg....' 'Je had gewoon even afleiding. Die afleiding is ook goed voor Lizzy. Ik hoop dat ze het leuk vindt.' 'Ik hoop het ook, maar Kaj?' Vraag ik. 'Jaa?' 'Moet ik niet iets doen voor onze pleegouders?' 'Noor, je moet doen wat goed voelt.' Ik knik. 'En als je mij nodig hebt, ik ben er voor je.' 'Dankjewel.' Ik geef Kaj ene knuffel en loop naar Lizzy toe. 'Hoe kan het dag jij er veel minder verdrietig uit ziet?' Fluistert Lizzy. 'Omdat ik afleiding zoek.' 'Waarin?' Wat ga ik hier op reageren.....?
'Door met Femke te kletsen over leuke dingen.' 'Voel je je dan echt niet kut?' 'Natuurlijk wel, maar jij had meer een klik met hun dan ik en ik besef het gewoon nog niet Liz.' 'Je bracht het ook heel emotieloos.' 'Sorry Liz, dat was echt niet mij bedoeling! Ik was er gewoon even niet bij met mijn hoofd sorry!' Lizzy staat op. 'Het is al goed ik heb helemaal geen zin in ruzie.' 'Als je naar hen toe wilt moet je het zeggen.' We geven elkaar een knuffel. 'Doe ik, misschien kunnen we morgen gaan?' 'Is goed. Zullen we vanavond dan naar de Mac gaan?' Vraag ik. 'Jaa gezellig!' 'Ik ga wel eerst nog even met Kaj sporten dus als we dan om 18;00 bij de Mac afspreken.' 'Alweer, je ging vanochtend toch ook al sporten?' 'Ja,het is gewoon erg gezellig.' 'Oke. Dan zie ik je om 18:00 bij de mac.' Zegt Lizzy. YES check!

Ik loop naar boven en stuur gelijk Femke een berichtje.

                    Whatsapp

Ik: YESSS, met een klein smoesjes voor eigen best wil is Lizzy vanavond om 18:00 bij de mac!
Femke: Super! Ben benieuwd hoe ze gaat reageren!
Ik: ik ook, maar we zullen het vanavond gaan zien/horen!

'Kaj!' Roep ik. 'Jaa!' Kaj komt naar boven lopen. 'Wij gaan samen "sporten"'  zeg ik met een knipoog. 'Alweer wat gezellig!' Lacht hij. 'Kom, dan denkt Lizzy daar we zijn sporten.' 'De stad in?' 'Goed idee!'
'Liz wij gaan tot 18;00 bij de mac!' Roep ik. 'Sportse tot straks!' Roept Lizzy.

Samen met Kaj rijden we met de auto naar de stad.

Zal Lizzy om 18:00 bij de mac zijn? Zo ja, hoe zal ze dan reageren?? Lees het in het volgende hoofdstuk!

Geschreven door bgirlzs

Real FamilyWhere stories live. Discover now