Epiloog & Dankwoord.

1.5K 77 32
                                    

3 Maanden Later.

'Waarom zie je er altijd zo mooi uit?' Shawn kijkt me aan met een grijns. 'Kijk naar jezelf, Mendes.' Ik lach. Hij ziet er geweldig uit in zijn zwarte blouse. Ik kijk nog een keer in de spiegel. Ik draag een donkerblauwe jurk met kant. Vanavond is de opening van de expositie in het Museum of Modern Art. 'Laten we gaan.' Shawn haakt zijn arm door die van mij, en we lopen naar de voordeur. 'Wij gaan!' Roep ik naar Demy en Jack, die op het balkon zitten.

Als we uit de taxi stappen, zie ik Matt staan. 'Matt!' Roep ik, en hij draait zich om. Ik ren zo snel als mijn hakken het toelaten naar hem toe. 'Heyyy!' Zeg ik. 'Guuurl, wat zie je er geweldig uit!' Zegt hij. Ik heb Matt leren kennen via deze expositie. Hij is ook geselecteerd.

Waar mijn werken raar en abstract zijn, zijn die van hem te vergelijken met een foto. Ze zijn zo gedetailleerd, dat is niet normaal. Shawn is er ook bij komen staan, en hij ziet er een beetje ongemakkelijk uit. Ik ga weer naast hem staan, en hij slaat zijn arm om mijn middel. 'Laten we maar naar binnen gaan, dan.' Zeg ik. We lopen naar binnen, en gelijk worden we verwelkomd door Sasha, de contactpersoon van het MoMA.

We krijgen een drankje in onze handen gedrukt en Sasha stelt ons voor aan verschrikkelijk veel mensen.
Als ze ons eindelijk met rust laat, worden alle 'kunstenaars' zoals ze ons noemen, opgesteld in een rij voor de ingang van de zaal. Meneer Lowry, de directeur, knipt het lintje voor de ingang door en de fototoestellen flitsen.

Naast Matt en ik, zijn er nog vier anderen die bij de expositie horen. Shawn, Matt, en ik lopen een rondje door de zaal. We bekijken alle stukken en Shawn glimt van trots als we bij mijn werken staan. Een van de schilderijen is een soort zwart wit portret van hem. Ik ben er zelf best wel trots op.

Ik sta nog even bij mijn schilderijen met de pers te praten, maar een uur later zit het er echt op. Ik zeg Matt gedag, en dan stappen Shawn en ik in een taxi naar huis. 'Ik ben verschrikkelijk trots op je.' Zijn zachte lippen raken de mijne en ik huiver.

Als we even later thuiskomen, kleed ik me om in een van Shawn's truien en kruipen we in ons bed. 'Weetje, ik vind het best wel moeilijk om weer op tour te gaan.' Zegt hij opeens.

Een paar weken geleden vertelde hij me dat hij weer op tour gaat binnenkort. 'Shawn Mendes. Je kan dit.' Zeg ik, proberend streng te klinken. 'Ik weet ook wel dat ik het kan. Maar..' Hij zucht. 'Wat?' 'Laat maar.' 'Nee zeg!' 'Slaap lekker, Nova.' Shawn draait zich om. Wat was dat nou? Ik draai mijn rug naar de van hem, terwijl ik probeer niet te trillen. Hij is nog nooit zo bot geweest. Ik schrik best wel van zulk soort dingen.

En dat terwijl ik ook zit met mijn examens. Volgende week moet ik ze maken. Ik moet me elke weekdag melden bij de Nederlandse Ambassade, en daar kan ik dan twee examens per dag maken. Ik stap uit het bed, en loop naar de woonkamer. Ik heb wat te drinken nodig. Ik leun tegen het aanrecht terwijl ik water in een glas giet, en een slok neem.

Dan voel ik twee sterke armen om me heen. 'Sorry van net.' Fluistert Shawn in mijn oor. 'Het geeft niet.' 'Ik hou van je, Nova Dubbeldam. Meer dan je ooit zult begrijpen.'

Dankwoord.

Er zijn een paar mensen die ik wil bedanken:

nothingbutablaklist, voor het altijd supporteren, het  eerlijke feedback geven over dit boek en alle reacties die je altijd plaats! Love You💜

FloorTheGuineaPig, voor het helpen als ik een niet meer wist hoe ik verder moest schrijven! (En natuurlijk voor het cavia idee!😏)

AWayTooMutchFandoms, omdat je altijd hele leuke comments achterlaat, en dat best veel voor me betekent!

Demy_Mendes, aka de Demy uit dit boek, en de persoon die de 'Fuck, Shawn I need you.' quote bedacht.

thelittlegirldreams, voor het zijn van een hele lieve vriendin en omdat je altijd mijn boek leest bij Nederlands😏

Verder wil ik alle mensen uit de Mendes Family ook bedanken, en alle Magcon Cavia's. Liefde voor jullie💜

En dan als laatste, maar ook de belangerijste: Alle mensen die dit boek lezen! Zonder alle reads, votes en leuke reacties zou ik nooit de motivatie hebben gehad om dit boek af te schrijven! Liefde voor jullie allemaal!

En dan nu, het moment waar iedereen op heeft gewacht! Er komt een deel tweeee!!!! Het heet Meet Me Again. Ik heb het boek al online gezet, maar ik weet niet wanneer ik ga updaten. Maar waarschijnlijk duurt het niet heel lang voorsomdat schrijven gewoon veel te leuk is! Dus als je wilt kun je dat boek ook alvast in je bibliotheek zetten! (Ff tussen haakjes, waarschijnlijk word het echt cringe maarja.)

Maar mensen, echt bedankt voor alles. Zonder jullie had ik dit niet kunnen doen.

Byeeee

(En hopelijk tot snel!)

Xo Rosa💖

meet me at times square - sm.Where stories live. Discover now