13. Roddelblad

1.6K 75 38
                                    

|Shawn|

Als ik het alarmnummer heb gebeld en haastig heb uitgelegd was er is gebeurd, pak ik Nova's hand. Haar borst gaat moeizaam op en neer.

Ik hoor de sirene al dichterbij komen. 'Het komt goed' fluister ik, maar ik weet niet zeker of ik haar of mezelf gerust probeer te stellen.

Dan word de deur opengegooid en rennen er twee ambulancebroeders naar binnen die haar binnen no time op een brancard neerleggen. 'Gaat u ook mee, meneer?' Vraagt een van de twee. 'Jaja' zeg ik, en ik pak snel een shirt wat ik aandoe. Ik grijp ook nog een jas en ga dan mee naar beneden. 

Als we naar buiten lopen staat er een zwerm paparazzi bij de ambulance, en ik hoor ze mijn naam roepen. Ik kijk naar beneden en loop door.

Ongeduldig tik ik met mijn voet op de vloer van de wachtruimte. Waarom duurt dit zo lang? Tijdens het wachten malen de gedachtes door mijn hoofd. Wat is er gebeurd? Hoe gaat het met Nova? Om een of andere reden heb ik het gevoel dat het mijn schuld is. Door mijn tekst. Ik word gek van mezelf.

Ik loop naar het rek met tijdschriften en pak er een willekeurig. Zonder echt te lezen kijk ik nar de pagina's. Plots zie ik een foto van mij. Met Nova. Op het concert. Nieuwsgierig  lees ik het artikel.

Shawn Mendes herenigd met zijn puberliefde?

Gisteravond nam het concert van de tieneridool Shawn Mendes in Madison Square garden wel een heel romantische twist.

"Al na het eerste liedje was het raak." vertelt een van de concertgangers ons. "Shawn begon te vertellen over New York, en dat hij hier twee jaar geleden ook was met een heel speciaal meisje. Gelijk na zijn korte toespraakje ging het zaallicht aan, en bleek dat het meisje er ook was. Ze werd het podium op gehaald en Shawn knuffelde het meisje."

Na wat research kwamen we erachter dat het meisje de zeventienjarige Nova Dubbeldam uit Nederland is. We hebben contact kunnen leggen met een van haar vriendinnen, die ons wat meer over haar verteld. ''Toen ik en Nova naar NY gingen, had ik me verheugd op een leuke vakantie met mijn beste vriendin, maar dat is het niet geworden. Ze hing allen maar rond met Shawn, die ze in het hotel ontmoet had.'' Ook vertelde de bron ons dat Nova daarna nooit meer contact heeft gehad met Shawn. Wij vinden het een romantisch idee, een jongen die je op die manier laat weten wat hij voor je voelt. Maar, zijn de gevoelens van mevrouw Dubbeldam wel echt? En Hoe zit het met Mendes? Wij zijn nieuwsgierig naar het echte verhaal, en niks zal ons stoppen om erachter te komen.

'Meneer? U kunt naar haar toe.' Ik kijk op en zie een verpleegster staan. Snel leg ik het blaadje weg. Hoe ongemakkelijk, betrapt worden terwijl je in een roddelblad over jezelf aan het lezen bent.

'Het is kamer B5.' Zegt ze nog voordat ze wegloopt. Snel loop ik naar de kamer. Als ik binnenkom zie ik dat er een Dokter met Nova aan het praten is, die op de rand van een bed zit.

Als ze mij in deuropening ziet staan verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Ik loop naar haar toe. 'U kunt nu gaan, mevrouw.' zegt de dokter. We lopen weer naar buiten. 'Nog even naar de wc' zegt Nova als we op de gang staan. Ik blijf ongemakkelijk staan terwijl ze een wc inschiet.

'Meneer?' ik draai me om en zie de dokter van net staan. 'Pas goed op haar. Ze heeft een paniekaanval gehad, en niet zo'n kleine ook. Dit soort paniekaanvallen komen vaak voor als iemand door bijvoorbeeld een trauma zijn gevoel voor langere tijd heeft buitengesloten, en ze dan weer toelaat.' 

ik knik. 'Het is het beste als u zorgt dat ze naar een psycholoog gaat, die kan haar helpen in dit traject.' ik knik nogmaals en dan loopt de dokter weg. Net op tijd, want Nova komt de wc uit. 'Let's go.' Zeg ik, en we lopen het ziekenhuis uit.

(A/N)

Hey mensjesssss

leuk toch zo'n snelle updateee

ja ik ben er wel trots op eigenlijk

maar oke ik wilde gewoon even zeggen dat ik het nog steeds heeeeeeel erg leuk vind om dit boek te schrijven

En ik wilde ook even zeggen dat ik hoop dat jullie het boek nog leuk vindennnnnnnn

Ik denk dat er morgen weer een update komt wat een feest

ik ben best wel in een sarcastische bui geloof ik

Btw de namen van de laatste hoofdstukken zijn echt vet cringey want ik weet soms niet zo goed wat ik ervan moet maken haha

Maarja dat was het wel weer

Byeeeeeeeee

meet me at times square - sm.Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt