26.part

336 11 0
                                    

- JAMES! – Hallották meg Ryan hangját is, ahogyan örömmel kiáltja el a srác nevét.

Ryan mosolyogva ölelte magához az érett férfit, aki az évek alatt felnőtt. Még mindig emlékszik arra a kis James-re, aki az árvaházban volt, Faye mellett. Pontosan olyan, mint annak idején volt. Nem igazán változott sokat, csak annyiban lett más, hogy megnőtt, borostás arca lett, kidolgozott tökéletes felső teste lett, amiért sokat dolgozott az évek során. Férfias, erős állkapcsa lett, már nem olyan, mint a gyermeki énje. Bizonyára sokat tanult, hiszen emlékszik arra, ahogyan Faye róla beszélt neki, mikor kicsi volt. Egyfolytában róla beszélt, hogy James mennyire rendes, kedves, és okos. Már akkor is azon volt, hogy boldoggá tegye Faye életét, amiért örökké hálás is lesz neki, hogy nem hagyta elveszni őt a nagyvilágban. Hogy mindig mellette volt, amikor szüksége volt rá, és törődött vele, amikor más nem. Hogy szerette őt.

- Örülök Ryan, hogy újra láthatlak. – Mondta James kedvesen, miközben rámosolygott, majd kezet ráztak.

- Mi szél hozott erre fele, fiam? – Kérdezte Ryan kedvesen, és mosolyogva.

Leültek a teraszon lévő kis asztalhoz, és kényelmesen helyet foglaltak. Amíg a két férfi oda kint beszélgettek, mint a régi jóbarátok, addig Faye bement a házba, hogy készüljön az estére, amit annyira vár. A lány kis idő elteltével mindent rendbe hozott, majd elővette a telefonját, és kikereste Harry számát, hogy felhívja őt, mert titokban hallani szerette volna a hangját. Néhány csöngés után sem vette fel a telefont, így csalódottan tette el azt, majd egy fáradt mosoly társaságában csatlakozott apjához, és a régi barátjához, James-hez. A két férfi látta, hogy Faye szomorú, aminek hangot is adtak.

- Mi a baj, kicsim? – Kérdezte az apja aggódva.

- Történt valami Faye? – Kérdezte ugyanakkor James, amikor az apja is.

- Semmi különös, csak elfáradtam. – Legyintett a lány, majd helyet foglalt James mellett, és a fejét a vállának támasztotta.

Ryan és James beletörődően sóhajtottak, amikor megértették, hogy a lány nem fog mondani semmit sem. Faye nem akarta a hangulatát kimutatni, de fájt neki, hogy a szerelme nem veszi fel a telefont, és nem beszélhet vele. A két férfi tovább beszélgetett, és a lány egy kis ideig figyelt, de végül a gondolatai másra terelődtek. Harry-n gondolkodott. Furcsálta, hogy nem veszi fel a telefonját. Amikor kereste őt, Harry rögtön fel is vette, és most nem. Nem értette, hogy miért. Már azon gondolkodott, hogy talán megbánthatta őt. Eltávolodott James válláról, majd felállt, és a szobájába sétált, hogy rendbe hozza magát. Fáradt, és egyben csalódott sóhaj hagyta el az ajkát, miközben a lépcsőn ballagott felfele, egyenesen a szobájába.

Amikor beért a szobájába, becsukta maga mögött az ajtót, majd leült az ágyára, és elővette a telefonját, hogy üzenjen szerelmének.

„Szia! Nem tudom, hogy mivel bántottalak meg, de sajnálom. Ne haragudj! Szeretném, ha elmondanád nekem, hogy miért haragszol rám. Mivel bántottalak meg, hogy levegőnek nézel? Kérlek, válaszolj! Azért eljössz majd este hozzánk? A szüleidet is meghívtam.

-Faye-

Amint megírta a kis üzenetet, azonnal el is küldte. Fogalma sincs, hogy mi történhetett. Abban bízott, hogy nem bántotta őt meg, hiszen tegnap, sőt, még aznap reggel, nem volt semmi gond. Legalábbis azt gondolta a lány. Nem tudja, hogy az alatt az idő alatt mi történhetett, hogy abszolút nem válaszol neki, és nem is keresi. Már csak egyetlen esélye maradt. Reméli, hogy meg fog jelenni a szüleivel náluk, és akkor nyugodtan beszélgethetnek. Mivel még percekkel később sem kapott választ az üzenetére, könnyeivel együtt a fürdőszobába ment, hogy felfrissítse magát még az este előtt. Nem szeretne úgy kinézni, mint egy mosott rongy.

Ryan és James sokat beszélgettek a teraszon, és e közben Harry és Niall beszélgetés foszlányokat hallottak. Érezte, ahogyan rezeg a telefonja a zsebében, de senkivel sem akart beszélni. Összpontosított a beszélgetésre, ami szép, vagy nem szép, de kihallgatta őket. Nem igazán tudott meg James-ről semmit, de annyit hallott, ahogyan Ryan azt beszélte neki, hogy Faye-nek van barátja, és nagyon szeretik egymást. Kedvesnek titulálta be, hogy Ryan megemlítette őt az ismeretlen férfinek, de még akkor sem tudott megnyugodni. Ő azt szeretné, ha Faye mondaná el neki, hogy ki is ez a James.

Elővette a zsebéből a telefonját, és látta, hogy Faye nem is egyszer kereste őt. Mivel nem ért célt, így üzenettel próbálkozott meg, amit Harry gondolkodás nélkül nyitott meg, és kezdte el olvasni. Ahogy végig olvasta az üzenetet, a szíve összetört. Nem akarta őt megbántani semmivel sem. Soha sem akarná, hogy bántsa őt. Még annak ellenére sem szeretné őt megbántani, hogy Faye-nek sikerült.

Niall kérdőn tekintett barátjára, de ő csak a mutatóujját helyezte a szája elé, ezzel jelezve az ír srácnak, hogy maradjon csendben. Niall megértően bólintott, majd megragadta kiürült poharakat, és bement a házba. Úgy gondolta, hogy magára hagyja őt, hiszen, nem tartozik rá a kettejük kapcsolata.

Niall tudja, hogy soha sem bántaná meg Harry-t, hiszen minden egyes nap látta azt, ahogyan darabokra törik egy része a lánynak, a szerelme miatt.

Harry visszahívta őt, de a lány nem vette fel, mert a mobilját az ágyán hagyta. Nem akarta magával vinni a fürdőszobába, amíg készülődik. A fiú rengetegszer hívta őt fel, ahogyan rengeteg üzenetet is hagyott neki. De még hosszú percekkel később sem tudta őt elérni. Kezdett aggódni, ezért szó nélkül felállt a helyéről, és átrohant a másik házba, ahol utoléri szerelmét, és végre beszélhetnek. Aggódott azért, hogy ismét valami butaságot fog művelni a lány, és ha valami baja esne, azt nem tudná megbocsájtani magának, ha valami rossz történne a szerelmével. Szereti őt, és Harry úgy gondolja, ha Faye igazán szereti őt, és nem hazudott neki, akkor minden rendbe jön kettejük közt. De ahhoz, hogy minden ismét rendbe legyen kettejük közt, ahhoz az kell, hogy leüljenek egymással szemben, és nyíltan elmondják, amit éreznek, vagy gondolnak. Bizalomra van szükségük, ami most megremegni látszódott. Főleg Harry bizalma kérdőjelezett meg Faye-el kapcsolatban, pontosabban, James miatt.

Miután még sokadjára sem vette fel a telefont, így Harry úgy döntött, hogy elrakja a telefonját, majd befele indult, hogy megkeresse Niall-t, hogy elbúcsúzzon tőle. Haza megy, és beszél a szüleivel. Hátha ők tudnak valamit Faye-ről, és erről a James nevű férfiról. Abban reménykedik, hogy az apja tud valamit, mivel Ryan-nal mindig összejártak, és hátha valamit elárult, amit Faye nem tett meg. Nem szeretne a szerelmében csalódni. Még egyszer nem. Azt nem biztos, hogy túl is élné.

Harry már a házban volt, és Niall-t kereste, és a konyhában meg is találta a nagyszüleivel egyetemben. Nem csalódott barátjában. Nevetve, és fejét rázva indult meg az asztalhoz, ahol a barátja tömte a fejét finomabbnál finomabb ételekkel. Niall észrevette, majd teliszájjal mosolygott, és intett Harrynek, hogy foglaljon helyet, de Harry csak nevetve, és fintorogva ült le az asztalhoz.

- Niall, drágám! Egyél normálisan, és ne gusztustalankodj! – Szólt rá Rose, Niall nagymamája.

- Ugyan drágám, te is tudod, hogy az unokánk, mennyire szereti a hasát. – Szólt közbe Jack, Niall nagypapája.

Niall egy szót sem szólt, mert tele volt a szája étellel, így csak egy helyeslő biccentésre telt tőle. A konyhában ülő személyek hangosan felnevettek.

- Harry, te is mész Faye partijára? – Kérdezte érdeklődve Rose.

- Igen. Szóval, én megyek is, hogy elkészüljek. Mindent köszönök. Viszlát! – Adta a tudtára a fiú, aki ki akarja deríteni az igazságot, majd el is tűnt a bent lévők látóköréből, egyenesen haza, hogy még időben tudjon beszélni az apjával, vagy az anyjával, mielőtt átmenne szerelméhez, hogy mindent tisztázzanak.

I Love You! Where stories live. Discover now