25.part

400 14 2
                                    

Miután Harry elrohant a Scott család házából, nyomában Niallel, egyenesen a kocsijához ment, majd bepattant oda, és elhajtott. Niall kiabált neki, hogy álljon meg, de Harryt nem érdekelte. Egész idáig azt hitte, hogy Niall miatt kell félnie, de végül kiderült, hogy még sem. Hanem egy másik srác miatt. Akit nem is ismer, és nem is beszélt róla a lány.

Rosszul érezte magát a látottak alapján. Nem akarta elhinni, hogy egy másik férfi karjaiban találta a szerelmét, a gyerekkori legjobb barátját. Azt hitte, hogy semmi nem fog történni, és minden megmarad a legjobban. Hogy már semmi sem állhat a kettejük szerelmi útjába. Csalódott Fayeben.

Semminek érzi magát Harry. Gondolhatta volna, hogy Faye nem bocsájtott meg neki. Hiszen ő sem bocsájtott meg saját magának, amiért hosszú éveken át nem kereste őt. Ostorozza magát a gondolataiban, hogy az eszére kellett volna hallgatni, nem pedig a szívére. De Harry nem tehetett arról, hogy beleszeretett a gyerekkori legjobb barátjába, aki mindenben mellette állt. Még akkor is, amikor ő nem akarta. Faye mindig felvidította Harryt, amikor szomorú volt. Mellette volt még akkor is, amikor megtudták, hogy ők elköltöznek. Megfogadták, hogy örökkön-örökké a legjobb barátok maradnak, történjék bármi.

Hibának érezte, hogy visszajött, és, hogy beleszeretett Fayebe.

De az érzéseinket nem mi irányítsuk, hanem az jön magától. Az ember tudja, érzi, hogy kit szeret, és kit nem. Nem mi választjuk ki, hogy kibe szeretünk bele. Az jön magától, mint egy gyors vonat, vagy egy isteni sugallat. Hiába próbálja az ember győzködni magát, hogy nem lehet beleszeretni egy bizonyos személybe. Az ész, akkor semmit sem ér. Ott csak a szív szavát halljuk.

Harry elszeretné felejteni, hogy megismerte Fayet, és, hogy beleszeretett. Tudja, hogy nem fog egy könnyen menni a felejtés, de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a múltja legyen Faye. Már előre tudja, hogy rögös út lesz a felejtés, és lehet, hogy bele fog pusztulni.

Tudja, hogy fájdalmas lesz, de nem akar többet csalódni. Eszébe jutott, hogy Faye neki adta a szüzességét. Akkor elbizonytalanodott.

Ha valaki szűz, mint Faye, akkor nem egy olyan emberrel akarja elveszíteni, akit nem szeret.

Futott át az agyán e gondolat. Nem érti, hogy miért neki adta a legféltettebb kincsét. Azért, mert szeret, te barom! Ellenkezett vele a tudatallatija.

Minden esetre, nagy színésznőnek tartsa Fayet. Még a legprofibb színészek sem tudják annyira eljátszani a szerelmet, hogy a nézőkkel ténylegesen elhitessék a szerelmüket a színészek. Faye meg érdemel egy Oscar-díjat az alakításáért.

Harry elhatározta, hogy beszélni fog a lánnyal az este, azon a partin, amit szervez. Tudni akarja, hogy miért játszotta meg az érzéseit iránta, és, hogy miért kellett neki fájdalmat okoznia.

Csalódtam benned, Faye! Hatalmasat csalódtam benned. De még mindig szeretlek, téged.

Harry a telefonja csörgésére tért vissza a való életbe. Elkalandozott a gondolataiban, amik most csak egyre Faye körül forognak. Megállt a kocsijával az út szélén, majd a telefonját a kezébe vette, és látta, hogy Niall keresi őt. Habozás nélkül fogadta a hívást.

- Harry, ne csinálj semmi hülyeséget! Kérlek, gyere vissza, és beszéljük ezt meg. – Kérlelte őt kétségbeesetten az ír srác.

- Rendben van. Ne aggódj, mert nem állt szándékomba ostobaságot tenni. – Nyugtatta meg Harry az ír fiút. – Ne szólj Fayenek, hogy ott voltunk. – Kérte meg őt.

- Rendben van. Nem szólok.

Ez után bontották is a vonalat, majd Harry megfordult, és visszafele vezetett, oda, ahol minden bizonnyal Niallt megtalálja. Ami annyit jelent, hogy a nagyszülei házában.

Amíg Harry visszafele vezetett, elgondolkodott, hogy Faye miért árulta őt el ennyire. Akármennyire is próbálkozott rájönni, egyszerűen nem tudott. Tudja, hogy kitől kell megkérdeznie, de azt is tudja, hogy fájdalmas lesz. Nem akart Fayere haragudni, de megbántotta őt, és ez miatt haragudott is, és rosszul érezte magát miatta. Tudja, hogy saját magának okozott nagy fájdalmat azzal, hogy Fayebe beleszeretett, de az érzéseiket az ember nem tudja kordában tartani, akármennyire is próbálkozik az ember.

Niall azon agyal, hogy miért nem akarja Harry azt, hogy Faye megtudja, hogy ők ketten nagyon is ott jártak, és láttak, na meg persze hallottak mindent. A fiú nem tudja elképzelni, hogy Faye megbántaná Harryt, hiszen tudja pontosan jól, hogy a lány mennyire szenvedett miatta, hogy elköltöztek. Hogy nem érintheti őt meg, hogy a hangját sem hallhassa.

Nem tudja elképzelni Fayeről, hogy szándékosan okozna fájdalmat annak az embernek, akiért bármit megtenne, szinte az életét is odaadná, ha a fiú kérné őt. Bármit megtenne azért, hogy Harry soha se legyen szomorú. Tudni akarja, hogy mi volt az egész, és hogy ki volt pontosan az a srác, aki ölelgette őt, mintha az élete részese lenne, vagy akiért bármit megtenne, csak hogy a lány biztonságban érezze magát, és hogy meg tudja őt védeni mindenkitől, és mindentől. Ráadásul a fájdalomtól.

Niall úgy döntött, hogy utána néz ennek a férfinak, aki Fayet ölelgette a Scott család házának nappalijában, ahol a legjobb lány barátnője él a mostoha apjával. Elindult vissza a házhoz, hogy tisztázva legyenek a dolgok.

Sosem tudná elhinni, hogy Faye akarva bántaná a szerelmét.

Amikor már a ház kapujánál tartott, Harry akkor kanyarodott be az utcájukba, és állt le Niall nagyszüleinek a házánál. Amikor megpillantotta az ír srácot, hogy éppen készül bemenni Faye házába, azonnal leállította az autó motorját, majd ki szállt a kocsiból, és Niall után rohant, hogy időben megfékezze őt abban, hogy ismételten belépjenek abba a házba, ahol Harry szeretett tartózkodni.

- Te meg mire készülsz, haver? – Kérdezte lihegve Harry, miközben elkapta Niall felkarját, és ezzel a cselekedetével megállította őt.

- Tudni akarom, hogy mi ez az egész! – Jelentette ki Niall határozottan.

- Miért? Nekem lenne a jogomban tudni, hogy mi folyik itt. – Kontrázott rá Harry idegesen.

- Igazad van, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Faye, és az az alak...

Niall nem tudta befejezni a mondatát, mert Harry ebben megakadályozta őt.

- Köszönöm, hogy ennyire aggódsz a kapcsolatunk érdekében, de meg kell ígérned, hogy nem szólsz Fayenek arról, hogy mi itt voltunk délután. Szeretném én megkérdezni, hogy ki volt, amikor nyugodt körülmények között leszünk.

- Igaz. Akkor mi lenne, hogy ha most bemennénk hozzánk, és beszélgetnénk? – Kérdezte Niall felhúzott szemöldökkel.

- Rendben van. Menjünk! – Mondta Harry, majd elindultak Niall házába.

Faye annyira örült annak, hogy James ismételten vele van, hogy a vigyort az arcáról nem lehetett volna letörölni. Annyira régen volt az, hogy együtt voltak. Sok idő eltelt azóta, hogy Faye elhagyta az árvaházat, és sok minden történt is az idő alatt. Rengeteg dologról tudnának beszélni, de annyira örülnek egymásnak, hogy nem is tudják, mivel kezdjék a beszélgetést.

Faye, hogy haladjon a dolgával, elkezdte kipakolni a szatyrokat, amikbe a bevásárlott ételek és italok voltak. James szó nélkül segített a lánynak, miközben énekelgettek, és jól érezték magukat egymás társaságában.

Időközben Harry és Niall kimentek a verandára, és az italokat szürcsölgették, miközben kivesézték a látottakat. Meghallották, ahogyan Faye énekel, vele együtt Jamest is. Harry rettentően dühös, és féltékeny lett. Azon gondolkodott, hogy fogja magát, majd átmegy Fayehez, és jól helyben hagyja a srácot.

- JAMES! – Hallották meg Ryan hangját is, ahogyan örömmel kiáltja el a srác nevét.

I Love You! Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon