Hoofdstuk 34

45 2 0
                                    

~POV Silke~

Opeens stond mijn hele wereld stil. Ze moeten een grapje uithalen, ik weet het zeker.

'Nee rot op' zeg ik. Emma klopt op mijn rug en lacht naar me.

'Is het je nooit opgevallen?' vraagt Michelle.

'Nee, totaal niet'

'Sinds het allereerste moment dat hij de klas inliep kijkt hij al naar je, het is een wonder dat Indy dat niet gezien heeft' zegt Ieke. Ik leg mijn handen op mijn slapen een leun met mijn ellebogen op mijn knieën.

'Bij gym gooit hij altijd de bal naar je' voegt Lara toe.

'In de klas komt hij altijd voor je op' zegt iemand. Ik sta op en loop naar ons huisje. Ik moet gewoon even zelf bij komen. Ik druk de deurklink naar beneden, maar de deur zit op slot. Ik zucht, nu moet ik dus naar de jongens lopen. ik zet een glimlach op en loop naar het voetbal veldje waar de jongens voetballen. Ik tik Owen aan die op aan de zijkant zit en ik vraag om de sleutel.

'Wel voorzichtig zijn ermee en laat hem niet in de deur zitten' zegt Owen terwijl hij de sleutel overhandigd. Ik knik en loop weg, maar toch kijk ik even naar Rein in het veld. Hij heeft de bal en dribbeld snel naar het doel van de tegenstander. Hij ontwijkt een paar spelers en trapt recht in het doel. Mensen beginnen te juichen en Rein trekt voor de grap zijn shirt over zijn hoofd. Oh nee, dit is niet goed voor me. Ik loop snel weg maar iemand pakt mijn arm en draait me om. Rein.

'Hey Sil, zag je me scoren?' vraagt hij met een gezicht vol trots. Ik knik en lach, en ik draai me weer om. Rein heeft nog steeds mijn pols vast en draait me weer om.

'Is er wat?' vraagt hij bezorgd.

'Nee hoor, alleen een beetje hoofdpijn' zeg ik.

'Moet ik meegaan?'

'Nee joh hoeft niet' ik schenk hem nog een glimlach en loop daarna naar het huisje. Ik doe de deur open en schop mijn schoenen uit, en plof op mijn bed.

Aan de ene kant, moet ik natuurlijk springen van blijdschap. Maar aan de andere kant, ik wil niet dat dit onze vriendschap verpest. Wat als het niet gaat zoals ik hoop, dan ben ik mijn beste vriend kwijt. Maar eigenlijk kan ik er nu ook niets meer aan doen, dus misschien moet ik er gewoon voor gaan. Ik loop naar de spiegel en kijk erin. Nooit gedacht dat Rein op zo iemand zou vallen. Ik schud mijn hoofd en loop naar mijn koffer. Ik pak mijn toillettas en loop weer terug naar de spiegel. Ik doe make-up op en doe iets anders aan. Ik haal nog een keer diep adem, en doe de deur open.

Ik ga weer in de kring zitten, en Emma lacht naar me. Ze zijn gewoon door gegaan en het is nu Martha's beurt.

'truth'

'Wie van alle stelletjes ship je het meest?'

' Ik heb echt geen idee... Iedereen past gewoon goed bij elkaar'

'Maar als je moest kiezen?'

'Emma en Nils en Silke en Rein' zegt Martha.

'We zijn niet eens een stel' zeg ik lachend.

'Vanavond wel' zegt iemand. Ik bloos en ik hoor de deur opengaan. Ik draai me om en zie de jongens binnenlopen, met Rein vooraan. Ik draai me snel om en doe alsof ik niets door heb, maar volgensmijn heeft Rein me al gezien.

'Mogen we meedoen?' vraagt Rein terwijl hij met een hoopvolle blik naar me kijkt. Ik bloos opnieuw en kijk naar Roos die antwoord.

'Ja natuurlijk, kom zitten', de jongens gaan zitten.

'Wie was er aan de beurt?' vraagt Nils.

'Ik, dus ik mag nu iemand kiezen' zegt Martha. Ze kijkt de cirkel rond en laat haar blik hangen bij Daan.

'Daan, truth or dare'

'dare'

'vraag aan Gidi of je een onderbroek van hem mag lenen' zegt iemand. Mensen moeten lachen en Daan staat op. Even later komt hij terug met een rood hoofd en mensen moeten nog harder lachen.

'Het mocht niet' zegt hij met een pruillip.

'Oke' zegt hij terwijl hij gaat zitten, 'truth or dare aan... Silke'

Op dit moment wil ik wel door de grond zakken. Ik til mijn hoofd op en kijk naar Daan. Heel even naar Rein, en daarna weer naar Daan.

'Dare' Ik kies Dare omdat ik het niet kan riskeren dat Rein erachter komt dat ik hem leuk vind. Ik kijk naar Daan met een blik waarmee ik probeer te zeggen dat ik hoop dat hij niets ergs doet. Dan roept er iemand: 'Ga de rest van het potje op de schoot van Rein zitten'

Dit is precies het ding wat ik het minst wou. ik kijk naar Rein die naar me knipoogt terwijl Nils op zijn schouder slaat.

'Kom maar, ik bijt niet' zegt hij. Ja natuurlijk maakt hij het er weer erger op. Ik sta langzaam op en loop naar Rein. Hij klopt op zijn schoot en ik ga er rustig op zitten. En daar zit ik dan. Op de schoot van mijn crush. Ik sla mijn handen voor mijn gezicht om mijn blos te verbergen. Ik hoor het geluid van een afgaande camera en haal mijn handen weg. Ik kijk naar Emma met een boze blik en ze knipoogt. En ik wil met heel mijn hard door de grond zakken.

is this even possible. {ft. Mainstreet}Where stories live. Discover now