Hoofdstuk 19

87 4 1
                                    

'OMG EMMAAA' zegt Hannah enthousiast, ik begin te blozen en blijf naar de docent kijken. 

'Hoe was het?' fluistert ze in mijn oor, ik grinnik en Hannah moet lachen. De docent kijkt naar ons en stopt met praten. Al snel gaan alle ogen naar ons, van de hele klas. Ook die van Nils. 

'sorry' zeg ik tegen de docent, hij rolt met zijn ogen en gaat verder met zijn toespraak. Bij drama doen we altijd aan het begin en aan het einde een spel, dus nu ook. Iedereen gaat in een kring staan en we beginnen. We willen net beginnen, maar de deur gaat open. Alweer komt de conciërge binnen, maar dit keer met een blonde jongen. Ik zag meteen wie het was: Daan. Ik schreeuw door de klas: 

'DAAAAAN' en ren naar hem toe. Ik geef hem een knuffel, en de docent begint weer de discussiëren met de conciërge. Ik kijk richting Hannah, want zij hoort toch ook hier heen te rennen? Maar ze staat doodstil, waarschijnlijk van de schok. Daan ziet haar en loopt naar haar toe, Hannah springt in zijn armen en hij geeft haar een kus. de hele klas maakt kotsgeluiden, en Hannah begint te lachen. Daan heeft haar nog steeds vast en ze staan voor de neus van de docent. 

'Nou Daan, ga maar naast Hannah in de kring staan en doe maar mee met het spel. Je hebt de regels waarschijnlijk al na 1 minuut door' zegt de docent, en Daan knikt. Hij gaat tussen Hannah en Indy in de kring staan, en ik ga naast Nils staan.

Als het pauze is lopen we met ons vijven naar Martha, die natuurlijk heel verrast is als ze de jongens ziet. Iedereen maar dan ook iedereen kijkt naar de jongens, wat ik begrijp. Ik hoop dat het over 2 weken weer allemaal normaal is, want dit is niet zo fijn. Nils wenkt naar me en ik loop naar hem toe.

'Wie is Jelle?' vraagt hij. 

'Nils ik vind het superlief, maar misschien is het beter als je je er buiten houdt. Ik heb geen zin in nog meer gedoe, hij heeft zijn lesje echt wel geleerd' zeg ik, Nils kijkt me verdrietig aan. Ik voeg er nog aan toe: 

'maar dat is Jelle', ik wijs naar hem en Nils knikt. Dimitri loopt langs maar ik hou hem tegen. 

' Heey Dimi, je kent Nils wel toch?' zeg ik en Dimitri knikt, en hij geeft Nils een high five. 

'Hij kent natuurlijk niet veel mensen naast Daan, dus zou je hem kunnen voorstellen aan Boet en zo?' 

'Ja tuurlijk, kom je mee dan?' vraagt hij aan Nils, waarop Nils antwoord: 

'Ja is goed, wacht even'. Hij geeft mij een knuffel en bedankt me. 

'geen probleem' zeg ik en ik glimlach. Hij lacht terug en loopt vervolgens met Dimitri mee naar de jongens, waar Daan ook al staat. Ik heb niet door dat ik aan het staren ben, tot Hannah op mijn schouder klopt. 

'Kom je mee?' vraagt ze, ik knik en loop mee naar onze vriendinnen.

is this even possible. {ft. Mainstreet}Where stories live. Discover now