Smrtijedi v Bradavicích ✔

2.5K 197 19
                                    

Seděla jsem s Ronem, Ginny a Hermionou v nebelvírské společenské místnosti, když se k nám přiřítil Harry.

,, Nemám moc času, Brumbál si myslí, že jsem si šel pro neviditelný plášť. Brumbál zjistil, kde je další viteál, a my dva ho musíme najít. Chápete, co to vlastně znamená? Brumbál bude mimo školu. Ať jde Malfoyovi o cokoli, má teď příležitost to udělat. Vemte si plánek. Musíte sledovat Malfoye a taky Snapa. Kdyby se něco dělo, dejte okamžitě vědět ostatním z Brumbálovy armády a taky Řádu. A ještě něco, chytej, Rone," řekl a hodil Ronovi ponožku, ze které vytáhl lahvičku se zlatou tekutinou. Felix felicis. Byla jsem malinko skeptická ohledně Harryho posedlosti myšlenkou, že Draco je skutečně ten velký zločinecký mozek po tom, co jsem ho nachytala, jak pláče v chlapeckých umývárnách, kde mi ukázal své vzpomínky. Odmítám věřit, že by dokázal něco takového.  Vždycky, když si na to vzpomenu, se mi nahrne krev do tváří. 

,, Harry, to ne-" vyjekla Hermiona. 
,, Kdyby se něco dělo, rozdělte si doušky, musím jít!" řekl a vyběhl z místnosti.
,, Co to mělo znamenat?" zeptal se Ron zmateně.

,, Nevím. Slavnostně přísahám, že jsem připravena ke každé špatnosti," pronesla jsem rychle a na pergamenu přede mnou se začala rýsovat mapa bradavických pozemků. Snape byl momentálně ve svém kabinetu, ale Draca jsem nikde nemohla najít. To znamená jediné.

,, Malfoy je v Komnatě nejvyšší potřeby!" vyjekla jsem.

,, A kde je Snape?" zajímala se Hermiona.

,, Ve svém kabinetu...Hermiono, okamžitě svolej všechny z BA," vyjekla jsem a ona spěchala pro svolávací galeon. Musíme vymyslet plán. Jak ale předat vzkaz? Soví pošta je pomalá, letax je v dnešní době nebezpečný...co takhle přes Patrona? Ano! Pokud uvidím, že se děje něco nekalého, pošlu Patrona a koho bych tak ještě mohla...Krátura, je přece tady v Bradavicích! 

,, Dobře, co jim mám vzkázat?" odpověděla mi Hermiona.

,, Za pět minut u gobelínu naproti vchodu do Komnaty."

,, Dobře, jdu na to," řekla a já znovu koukala do plánku, stále se nic nezměnilo. Vzala jsem od Rona felix felicis a rozlila ho po malých doušcích. Všichni čtyři jsme do sebe naráz kopli svou dávku štěstí a spěchali ke gobelínu. Viděli jsme přibíhat Lenku a Nevilla, kde jsou ostatní, sakra? Á, vidím Parvati a Padmu! Podívala jsem se do plánku a s děsem v očích jsem zjistila, že v chodbě vedle se objevil Malfoy, Fenrir Šedohřbet a další Smrtijedi. Nemohla jsem tomu uvěřit. Draco se celou dobu snažil o tohle a nalhal mi, že se bojí o svou matku, ubožák jeden! Já pitomá nána mu to samozřejmě uvěřila. Nebyl ale čas se litovat, tady jde o krk!

,, Všichni si okamžitě vytáhněte hůlky, Expecto patronum," řekla jsem a vyčarovala svého Patrona-jednorožce.

,, Remusi, ve škole jsou Smrtijedi, přiveď Řád!" řekla jsem a jednorožec zmizel oknem. Stále jsem očima jezdila po plánku. Smrtijedi jdou směrem od nás.

,, Sel, co se děje?" zeptala se mě úzkostně Ginny.

,, Smrtijedi se nějak dostali do školy. Poslala jsem vzkaz Řádu, ale musíme se pojistit. Kráturo!" řekla jsem polohlasně a vedle mě se ozvalo hlasité Prásk!

,, Co si má paní přeje?" zeptal se a uklonil se až k zemi.

,, Potřebuju, aby si se přemístil k Weasleyovým a oznámil jim, že do Bradavic pronikli Smrtijedi a že Brumbál je pryč. S nikým jiným nemluv a nikde se nezdržuj, je to jasné?"

,, Jak si paní přeje," zaskřehotal a znovu se přemístil.

,, Co teď, Selene?" ptal se Neville.
,, Musíme opatrně za nimi a překvapit je zezadu. Jsou teď ve druhém patře u učebny opčm, znám jednu zkratku," sykla jsem a všichni se vydali v těsném závěsu za mnou. Šli jsme jednou úzkou chodbičkou a potom jsme se schovali za sochy. Děsivý hlas Fenrira Šedohřbeta k nám doléhal až sem.

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat