Soubojnický klub ✔

3.6K 266 9
                                    

Lockhart kupodivu získal od Brumbála povolení, že může založit soubojnický klub. Já a spousta dalších jsme se vměstnali do Velké síně. Lockhart se kouzelně usmíval a začal svůj úvodní proslov. Jeho protivníkem je Snape a ač nerada, tak musím uznat, že fandím právě jemu. Postavili se naproti a měli se odzbrojit. Lockhart se rozpřahoval, ale Snape byl rychlejší.
,, Expelliarmus!" křikl a Lockharta odhodil na druhý konec místnosti, přičemž mu vyletěla hůlka. Ano, mamka mi říkala, že Expelliarmus je základní odzbrojovací kouzlo. Jednou mi ho předváděla, ale mě ho zkusit nenechala. Ukazovala mi hodně kouzel, třeba Protego, Mdloby na tebe, Levicorpus, Finite incantatem a spoustu dalších. Vím o nich teoreticky, ale nejsem si jistá, jestli se mi podaří je vyčarovat. Ani jsem nevnímala další Lockhartovy řeči, ale když začal mluvit Snape, zpozorněla jsem.
,, Tak, teď vás rozdělíme do dvojic." Šel a spolu s Lockhartem nás rozdělovali. Snape dal dohromady Rona a Sheamuse a Harryho s Malfoyem. Já jsem se otočila k Hermioně, ale Snape nás předběhl.
,, Takhle ne. Grangerová s Bulstrodovou a vy Whitová, se slečnou Parkinsonovou," řekl chladně a ušklíbl se. Myslí si, že když mě dá dohromady se starší holkou, tak mě pěkně rozbije. To se ale Sevík plete!
,, Koukejme se, tak ty jsi ta malá nebelvírská kravka, co nadávala Dracovi," uslyšela jsem za sebou její hlas a otočila se. Snažila jsem se vypadat, že mě to vůbec nevyvedlo z míry, ale ve skutečnosti to ve mně vřelo.
,, Soudíš podle sebe, Parkinsonová? " řekla jsem ledově a sáhla po hůlce.
,, Ale, ty se třeseš?" zeptala se s úšklebkem.
,, To určitě," řekla jsem.
,, Rictusempra!" křikla a její kletba mě málem zasáhla.

,, Protego! Chceš mě snad zlechtat? " odrazila jsem kletbu a usmála se. Páni, byla vzteky bez sebe.
,, Já ti ukážu, mému Dracovi nikdo nadávat nebude!"
,, Ani mým přátelům. Mdloby na tebe!" vykřikla jsem tak silně, až se na mě pár lidí otočilo. Kletba, kterou jsem mimochodem vyslala poprvé v životě, ji zasáhla a odmrštila několik metrů dozadu. Omdlela. Upřímně jsem ani nedoufala, že se mi povede kompletní zaklínadlo, protože mamka říkala, že poprvé asi nikoho ještě neomráčím, ale mně se to povedlo! Možná to bylo tím náhlým vztekem.
,, Slečno Whitová! Co to mělo znamenat?" křičel na mě Snape. Já jsem se na něj usmála a několik nebelvírských utrousilo, že si to zasloužila.
,, Kletba mdloby na tebe, pane."
,, Přišlo vám to jako odzbrojení?"
,, Slečna Parkinsonová na mě seslala lechtací kletbu a tou protivníka také neodzbrojíte, pane," řekla jsem klidně, ale Snapeův bílý obličej získal nachový nádech. Rozhlédla jsem se po síni a souboje zřejmě nebyly nejlepší nápad, protože půlka studentů potřebovala jít na ošetřovnu. Nakonec velení převzal Snape a pomocí Finite incantatem ukončil všechny kletby.
,, Myslím, že bychom vás měli nejdříve naučit, jak protivníka odzbrojit," blekotal Lockhart, ,, budu potřebovat dva dobrovolníky."

,, Co takhle Potter a Malfoy?" řekl Snape s úšklebkem a Malfoyovi něco pošeptal.
,, Výborně," zaradoval se Lockhart.
,, Harry, až na tebe Malfoy namíří hůlkou, tak uděláš tohle," řekl a začal nějak divně máchat hůlkou a ta mu spadla. Člověk by řekl, že je moták.
,, Ehm, pane profesore, mohl byste mi to ukázat znovu?" řekl nejistě Harry a já se k němu prodrala davem.
,, Harry, zkus Expelliarmus a ve vzduchu při tom opiš kruh hůlkou," zašeptala jsem mu a ustoupila.
,, Bojíš se, Pottere?" zeptal se posměšně Malfoy.
,, Ani ve snu," řekl Harry tvrdě a namířili na sebe hůlky.
,, Tři-dva-jedna-teď," křikl Lockhart a Malfoy okamžitě zareagoval.
,, Serpensortia!" řekl a z jeho hůlky vystřelil tlustý černý had, který hrozivě syčel.
,, Klid Pottere, já ho pošlu pryč," řekl líně Snape.

,, Dovolte, profesore," vmísil se do toho Lockhart a hada zasáhl nějakou kletbou, která ho vymrštila několik metrů do vzduchu a byl potom ještě zuřivější. Plazil se na Justina a Harry vykročil za ním.

,, SSSassssshhh," řekl a had se opravdu obrátil a přestal syčet. Všichni na to jen vytřeštěně hleděli. Harry se usmál na Justina, ale ten se na něj místo díky jen osopil.
,, Na co si to hraješ?" zeptal se, Ron popadl Harryho za hábit a táhl ho pryč. Utíkala jsem s nimi. Běželi jsme chodbami a zastavili se až v nebelvírské společenské místnosti.
,, Rone, co se stalo, co to bylo za zvuk?" řekla jsem.

,, Harry má hadí jazyk, vydával nějaké zvláštní syčivé zvuky. Proč jsi nám to neřekl? Umíš mluvit s hady!"

,, Já vím, jednou jsem na bratránka poštval hroznýše," řekl a pak obrátil zrak na mě.

,, Selene, tys rozuměla tomu, co jsem říkal? Nejsi z toho vůbec vyděšená!" řekl a já ztuhla.
,, Ne, jenom jsem o hadím jazyku ještě neslyšela, navíc to vypadalo, že se po té vaší rozprávce had uklidnil," přiznala jsem se.

,, Ehm, vsadím se, že to umí spousta lidí," koktal Harry.
,, Ne, to neumí. Právě Salazar Zmijozel proslul tím, že měl hadí jazyk, tak proto má ve znaku hada," promluvila po dlouhé době Hermiona.
Celou noc jsem myslela na tenhle rozhovor. Celý hrad si myslí, že chudák Harry je Zmijozelův dědic, protože mluví s hady.

Ahojky, je tady další kapitolka, snad se líbila. Votes/komenty potěší, vaše sprucelady123 :)

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat