Táta na ministerstvu 1/2 ✔

3K 200 20
                                    

Šla jsem s Ginny z Velké síně, když se k nám připojila Lenka Láskorádová. Mlčela, jen se na nás usmála a se svým zasněným pohledem kráčela hned vedle. Míjely jsme jednu učebnu, ze které vycházel křik. Poznala jsem Harryho hlas. Vešla jsem dovnitř a holky mě následovaly.

,, Harry? Co se děje?" zeptala jsem se ustaraně.

,, Co se staráš?!" odsekl a Hermiona se na něj zamračila.
,, Harry, je to přece její táta!" okřikla ho.
,, Co se děje se Siriusem?" vykřikla jsem a pohledem se zabodla do Harryho.

,, Hermiono, jak nám budou prospěšné?" remcal Harry.
,, Harry, musíme zjistit, jestli Sirius doopravdy odešel z hlavního štábu," naléhala Hermiona.
,, Říkám ti, že jsem viděl, jak ho Voldemort mučil-" vybuch Harry.
,, Cože?!" vykřikla jsem.
,, Moc tě prosím, Harry, buď tak laskav. Co když jenom chtěl, abys to viděl, aby tě tam třeba nalákal?" zakňourala Hermiona.
,, Co se stalo panu Weasleymu jsem taky viděl a byla to pravda!" bránil se Harry.

,, Prostě si jen ověřme, jestli je Sirius doma, a když nebude, okamžitě poletíme do Londýna. Půjdu taky, udělám cokoli budu moc, abych ho zachránila," nedala se Hermiona.

,, Hermiono, on je na mučení, právě TEĎ!" křičel Harry.
,, Harry, Hermiona má pravdu! Musíme do kabinetu Umbridgeové! Někdo ji odláká, řekne třeba, že Protiva ničí nějakou učebnu. Já, Ginny a Lenka budeme hlídat, aby po chodbě nechodili studenti a Harry, ty běž rychle pro neviditelný plášť!" řekla jsem velitelským hlasem a nikdo se mi nepokoušel odporovat, zřejmě to brali jako dobrý plán. Harry letěl jako splašený a během pár minut byl zpět. Já s Ginny jsme stály na jednom konci chodby a na druhém byla Lenka. Ron běžel odlákat Umbridgeovou a Harry s Hermionou šli pod neviditelným pláštěm do jejího kabinetu. Už se k nám blížila první skupinka studentů.

,, Touhle chodbou jít nemůžete, je plná bezbarvého škrtícího plynu, musíte to bohužel vzít po schodech," řekla přesvědčivě a několik studentů nesouhlasně zamručelo.
,, Jestli ale chcete jít skrz, tak klidně běžte. Alespoň nám vaše těla poslouží jako důkaz pro další, jako jste vy," řekla jsem výhružně a to zabralo. 
,, To bylo dobrý, nezapomeňte na signál," uslyšela jsem Hermionu zpod neviditelného pláště. Signál je píseň Weasley je náš král. Viděla jsem, jak se dveře kabinetu otevřely a pak zase zavřely. Chvíli byl klid. Pak ale Ginny neklidně nadskočila. 
,, Sel, Umbridgová a její poskoci, pryč!" řekla a pokusily jsme se jim utéct. Bylo to marné. Najednou se zjevil Neville, který se nás snažil ochránit. Bohužel, byla jsem zasažena překážecím kouzlem. Mě, Ginny i Nevilla chytili a vlekli do jejího kabinetu. Mě držel Malfoy a s velikým potěšením mi prohledával hábit, aby našel mou hůlku. Já sama jsem nevěděla, kde ji mám, musela mi zapadnout do podšívky, proto ji asi nemůže najít. Pokusila jsem se mu vyškubnout. Strhl mě zpět. Jednou rukou mě chytli kolem krku a tou druhou kolem pasu.

,, No tak, kdepak máš tu hůlku?" zeptal se netrpělivě.
,, Dala jsem ji někomu, kdo vám utekl," utrousila jsem a doufala, že už na mě nebude dlouho sahat. Táhli nás dovnitř kabinetu té ježibaby. 

,, Máme je všechny. Tenhle, ten chtěl pomáhat Weasleyovic holce!" vyštěkl Warrington a ukázal na Nevilla, který se zmítal v Crabbeově sevření. 
,, Výborně, výborně. Vypadá to, že Bradavice už brzo vyčistíme od Weasleyových, co?" uchechtla se Umbridgeová. Malfoy se hlasitě rozchechtal a ta ropucha nasadila samolibý úsměv.

,, Takře, Pottere, očividně jste považoval za velmi důležité si s někým promluvit. Byl to Albus Brumbál? Nebo snad ten kříženec Hagrid? Pochybuji, že to byla Minerva Mc Gonagallová."

,, Není vám nic do toho, s kým mluvím," zavrčel Harry.
,, Jak myslíte...jak myslíte, pane Pottere. Dala jsem vám šanci odpovědět po dobrém. Nemám tedy na vybranou. Draco, přiveďte profesora Snapa," řekla tím nejnasládlejším a nejfalešnějším hláskem. Malfoy mě pustil a hned se mě ujal další její poskok, který mě namáčkl na kamennou stěnu kabinetu. Zavládlo ticho, dokud Snape plavným krokem nevešel dovnitř.

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat