Návštěva u Weasleyových✔

4.7K 292 14
                                    

Dneska se mi zdál krásný sen. Ležela jsem na louce a pozorovala Siriuse a Selene, jak si spolu hrají a dělají různé blázniviny. Bylo to krásné a když jsem se probudila, tak jsem zase pocítila ten pocit prázdnoty, který mi nedokázal zaplnit ani Remus. Protáhla jsem se a se zívnutím zamířila do koupelny. Nakoukla jsem k Sel do pokoje a ta ještě spokojeně spala. Usmála jsem se a vyčistila si zuby. Zašklebila jsem se na sebe do zrcadla a vlasy jsem si sepnula sponou. Zase byly jako divoké šlahouny ostružin, takže s nimi nic moc dělat nešlo. Pokusila jsem se namalovat si nějaký lepší obličej a světe div se, nakonec se mi to povedlo a z koupelny jsem odcházela celkem spokojená. Vzala jsem si na sebe černé přiléhavé šaty s bílým límečkem, které byly lehce nad kolena. Pak jsem sešla dolů a začala pracovat na snídani. Vůně lívanečků vytáhla z postele Selene a rozespale a s rozcuchanými vlásky ťapala po schodech.
,, Nejdřív se uprav, zlatíčko, pak přijď na snídani. A vezmi si ty tyrkysové šatičky, ty jsou po babičce," řekla jsem a ozvalo se jen souhlasné zamručení. Po chvíli sešla po schodech do obýváku. Byla ještě celkem malá, ale já chtěla, aby byla co nejvíce samostatná. Je to šikulka, sama si vyčistila zuby, umyla obličej a oblékla se. Zkoušela se i učesat, ale s tím jí pomůžu já. Miluju jí česat její dlouhé havraní vlásky. Vždycky si při tom vzpomenu, jak ležím vedle Siriuse a hladím ho v těch jeho. Je mu tolik podobná, až to bolí. Sedly jsme si do kuchyně a já před ni položila lívanečky s marmeládou. S chutí se do nich pustila, naštěstí jsem jí stihla dát na krk ubrousek, než se ona stihla ušpinit. Potom jsem ji učesala. Upletla jsem jí dva holandské copy. Potom jsem ještě zabalila svůj pověstný malinový koláč, abych na návštěvu nepřišla s prázdnou, a nasedla na své cestovní koště, které mělo sedátko pro dva, protože jsem za sebe posadila Sel a ona se mě ručičkama držela kolem pasu. Nechtěla jsem se s ní přemisťovat, byla na to ještě malá a mohla by zvracet. Vyrazily jsme a já ji neustále napomínala, že pokud bude mávat ptáčkům a nebude se držet mě, tak nejspíše spadne. To ji alespoň trochu vylekalo. Byla tak neposedná. Naštěstí to k Atrhurovi a Molly netrvalo dlouho.
,, Už jsme tady, Sel," řekla jsem a přistála. Opřela jsem koště o dům. Chytila jsem Selene za ruku a vešly jsme dovnitř. Byl to takový vysoký domek, který vypadal, jako by byl postavený ze stavebnice. Chvíli jsme se rozhlížely a nakonec nás přišla uvítat Molly.
,, Helene, Selene, jsem ráda, že jste přišly, Ginny se na vás už těší," řekla vlídně a pokynula nám, abychom šly za ní. Dovedla nás do velikého obývacího pokoje, kde bylo počkat...jedna, dva, tři...sedm dětí? Páni, vážně Molly obdivuju. Šest kluků a malá Ginny. Když jsme vešly, tak se všichni otočili naším směrem.

,, Notak, je tady návštěva, bylo by slušné, kdyby jste se představili," napomenula je Molly a podívala se na svého nejstaršího syna.
,, Já jsem Bill," řekl a podal mi ruku, mohlo mu být tak kolem patnácti.
,, Helene, těší mne, a tohle je malá Selene," řekla jsem a pošoupla ji jeho směrem, protože se mi schovala za šaty. Koukla na něj těma svýma smaragdovýma očima a usmála se, on se na ni taky usmál a vzal ji za ručičku.
,, Ta je ale krásná," řekl a dal si ji na klín. Musela jsem se smát, Sel má teď veškerou pozornost v místnosti. Potom se mi představili i ostatní. Takže Bill, Charlie, Percy, Fred a George, které od sebe nerozeznala ani Molly, Ron a Ginny. Všichni byli zrzaví a veselí, teda až na Percyho, který se vtípkům jeho mladších i starších bráchů nesmál a byly asi pod jeho úroveň. Sel mi někam zmizela, asi si hrála s Billem. Myslím, že si ho hned zamilovala. Já jsem se s Molly posadila na zahradu a u kávy jsme si povídaly.
,, Helene, kde má vlastně malá otce, Arthur mi nic neříkal."
,, Víš, Molly, že jsem tehdy žila se Siriusem...Blackem, že?" řekla jsem opatrně, ale ona se stále usmívala.
,, Ano, to vím, poslední roky ale žiješ s Remusem, ne?"
,, To ano, pomáhá mi s malou, protože to je její kmotr, ale...skutečným otcem je Sirius. Ani neví, že máme dceru a ani to, že jsem čekala dítě. Je to tak pro všechny nejlepší. Selene se na tátu ještě neptala, ale bojím se, že to každým dnem musí přijít," řekla jsem a Molly mě pohladila po ruce a konejšivě se na mě usmála.
,, To je mi moc líto, ale je to opravdu nádherné dítě, vykazuje už nějaké kouzelnické schopnosti?"
,, Zatím...počkej, včera jsem jí poprvé dala do ruky koště. Moc se na něm chtěla sama proletět. Nechtěla jsem jí kazit radost, tak jsem jí řekla, ať si ho položí vedle sebe a přivolá si ho. Nikdy bych nevěřila, že by se to povedlo tříleté holčičce a vůbec ne na poprvé. Prostě řekla hop a už ho měla v ruce. Byl u toho i Remus a oba jsme na to nevěřícně koukali."

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat