Nesnáším Lockharta a Valentýn!!!✔

3.6K 269 11
                                    

Bylo únorové ráno a já ještě klimbala v posteli, když jsem uslyšela vzlyky. Byla to Ginny. Chvíli se ve mně prala hrdost se starostí o ni. Nakonec zvítězila starost a já si k ní přisedla.

,, Ginny, co se děje, chováš se moc divně," řekla jsem a pohladila ji po zádech.
,, Selene, já, ty se mnou po tom všem mluvíš?" zeptala se s uslzenýma očima.
,, Jistě. Něco tě jistě moc trápí a já ti chci pomoct, i když jsi mě, řekněme drsně, odmítla," řekla jsem, ona mě objala a začala mi pyžamo máčet slzami.
,, Já, promiň, opravdu jsem nechtěla, ale já, nemůžu ti nic říct, je to strašné, on, on mě nutí a já nechci."
,, Cože, Ginny mluv, kdo tě nutí?"

,, Je v mé hlavě, ovládá mě, au!" řekla a škubla sebou.
,, Ginny!!" zatřásla jsem s ní a ona se na mě podívala takovým tupým pohledem, jako by to vůbec nebyla ona.
,, Jsem v pořádku, teď mě nech být," řekla stejně nevraživě jako minule a odtrhla se ode mě. Musím zjistit, co ji ovládá. Tu knihu jsem už u ní neviděla, tak nevím. Možná se nějaký zlomyslný idiot ze Zmijozelu baví tím, že zkouší kletbu imperius. Oblékla jsem si hábit a vyrazila na snídani. Když jsem vešla do Velké síně, tak jsem se málem pozvracela. Její stěny byly úplně růžové a ze stropu padala malá červená a bílá srdíčka. Sedla jsem si vedle Rona, kterému se ve tváři zračilo úplně stejné znechucení jako mně, a Hermiona se jen uculovala.
,, To ale hnus, co, Rone."
,, Páni, jsi snad jediná normální holka," řekl a já se zakřenila. Všichni učitelé měli takový podivný výraz a pak jsem uviděla Lockharta. Vypadal jako přerostlý růžový kohout. To už si k nám přisedl i Harry a Zlatoblb začal svůj proslov.
,, Přeji vám všem šťastného svatého Valentýna a mám pro vás takové drobné překvapení," mrkl a nasadil svůj "okouzlující" úsměv.
,, Také bych rád poděkoval za těch čtyřicet šest přání, která jsem obdržel," dodal a do Velké síně vpochodovalo dvanáct trpaslíků oblečených jako Amorci. Málem jsem vyprskla smíchy. Chudáčci, bylo mi jich vážně líto.
,, Drazí přátelé, tito amorkové dnes budou obcházet školu a doručovat valentýnky. Jsem si jistý, že i mí drazí kolegové chtějí oslavit tento svátek. Tak třeba profesor Snape vás může naučit, jak umíchat Nápoj lásky, a ten starý šibal, profesor Kratiknot, je mistr v mámících kouzlech," řekl a já jsem vyprskla smíchy a položila hlavu na stůl, aby mě Snape na místě nezabil, protože jeho pohled přímo sršel všemi jedy světa a Kratiknot raději hned odešel do svého kabinetu. Vstala jsem a chtěla jít na hodinu, když mě jeden nerudný amorek chytil za nohu.
,, Selene Whitová," řekl a strčil mi do ruky rudou obálku. Nevěřícně jsem na něj civěla a potom mi cestu zkřížil další trpaslík.
,, Eléné Witová?"
,, Ehm, ne, Selene Whitová," opravila jsem ho.
,, To je jedno, mám pro tebe hudební přání," řekl a začal vytahovat harfičku a já se dala na zběsilý úprk. Žduchala jsem všechny okolo, jen abych tomu trapasu nemusela čelit. Ta malá metrová svině oblečená jen v bílé plence a se zlatými křidélky a harfou běžela obdivuhodně rychle. Vlezla jsem pod stůl a plížila se pod ním, ale on mě chytil za kotník, vytáhl ven a sedl si na mě, abych nemohla utéct.
,, Tak teď mi neutečeš," řekl a začal drnkat na harfičku. Byla jsem zrovna u konce nebelvírského stolu, kde seděl Wood a další ze sedmého ročníku. Zoufale jsem se na něj podívala.

Whitová, jsi má láska jediná, možná po mně metáš kletby, já líbat tě chci jako vzteklý.Jen mě za muže si musíš vzít a jak v ráji se budeš mít. Vlasy jak plášť Mozkomora, oči barvy žaberníku, zasáh mě šíp od Amora, vezmeš si mě, ty ďáblíku? Pane Bože, prosím, buď tak milostiv a zabij mě raději hned, nebo zemřu samovolně, protože větší dávku ponížení už nesnesu. Ten zas*anej zm*r malej už ze mě slezl a všichni kolem mě dostali šílený záchvat smíchu. Plná zděšení jsem se podívala na Wooda a on se na mě soucitně usmál. Vystřelila jsem ze síně rychleji, než letí potlouk, a na chodbě zrovna další malá svině srazila Harryho. Ten chudáček taky dostal hudební valentýnku.
Oči má zelené jak čerstvá žába v láku, a černý vlas mu padá do čela. Jen o něm sním, je úžasný, ten hrdina, co zmoh pána zla. Páni, chudáček malý. Úplně chápu, jak mu je.
,, Vsadím se, že jste si vy dva poslali ty vtipný valentýnky navzájem. Ďáblík a čerstvá žába v láku, no není to dokonalý pár?" uchechtl se Malfoy. Já to nevydržela a dala mu pořádnou facku, až to mlasklo.
,, Páni, to bylo dobrý," řekl Harry a mně se neskutečně ulevilo.

,, Selene, Harry, už byste měli všichni jít do tříd, je po zvonění!" burácel Percy a já chytila za ruku roztřáslou Ginny a šla s ní do třídy. Měli jsme lektvary a zrovna Snapa. Je to takový, zrovna mě nenapadá adekvátní nadávka, že by byl schopný mi tu hudební valentýnku poslat on, ale vsadila bych boty, že to byl Malfoy. Byla jsem tak neskutečně vytočená, že jsem se na svůj lektvar vůbec nemohla soustředit.
,, Slečno Whitová, já chápu, že jste stále ještě rozrušená ze svého, ehm, valentýnského přání, ale mohla byste dávat pozor, nebo dáváte přednost oslovení, ďáblík?" řekl a mně v hlavě úplně vybouchlo, fajn, ten hajzl vyhrál! Byla jsem naštvaná tak, že jsem se prostě neudržela a praskla kvůli mně všechna okna v místnosti. Utišil se tak šílený smích, který způsobila Snapova poznámka.
,, Ale no tak, za to, že se slečna Whitová neumí ovládat, srážím Nebelvíru pět bodů."
,, Pane profesore, co byste na mém místě dělal vy?" zeptala jsem se ho z posledních sil.
,, Mlčte!" vyštěkl a já se ušklíbla. No jasně, tobě by přece nikdy nikdo valentýnku neposlal, ty jeden protivný umaštěný slabochu! Pomyslela jsem si a alespoň trochu se mi ulevilo a on se na mě podíval, jako by právě slyšel, co jsem si pomyslela. V očích jsem mu zahlídla smutek, nebo se mi to jen zdálo?

Po hodině jsem procházela chodbou a všichni na mě civěli a něco šeptali. Najednou si přede mě klekl Fred Wasley. Byl to můj Freddie, ten krásný zrzek, co se mě právě chystal dorazit svou rádoby vtipnou hláškou.
,, Whitová, má lásko jediná, vezmeš si mě, ty ďáblíku?" zeptal se a políbil mi ruku. Jindy bych byla šťastná, ale teď jsem měla chuť metat Avada kedavra.
,, Frede, prosím, už dost. Dorazil mě Snape během lektvarů a jestli se objeví ještě někdo jako ty, tak jdu skočit z astronomické věže," řekla jsem rezignovaně a zamířila co nejrychleji na další hodinu.

Je tady další kapitolka, snad jste se pobavili stejně jako já při jejím vymýšlení, budu ráda za votes/komenty, vaše sprucelady123 :)

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat