Harryho útěk z domova ✔

3.6K 262 5
                                    

Oheň v krbu v obýváku příjemně praskal a já v jeho mihotavém světle četla. Seděla jsem u toho v křesle u okna, když jím najednou vlétl dopis, zformoval se do podoby úst a začal mluvit.

Vážená slečno Whitová, jakožto bystrozorku ve služební pohotovosti vás chceme upozornit, že dnes od svých pěstounů utekl Harry James Potter a v současné době se nachází nedaleko Zobí ulice v Kvikálkově. Vaším úkolem je ho najít dříve, než to udělá někdo jiný. Vyrazte okamžitě!

Dopis se složil. Žádný podpis? Bože, ten Harry je ale lehkomyslný, může se mu něco stát! Celý James. Rychle jsem na sebe hodila hábit a přemístila jsem se do Zobí ulice v Kvikálkově. Pročesávala jsem snad každý metr čtvereční, ale po Harrym nebylo ani památky. Sakra! Nebojím se toho, že by ho Sirius našel, bojím se toho, že by ho Harry konfrontoval. Cítila jsem na sobě něčí pohled, ale nejspíš to byl jen pocit. Přísahala bych, že jsem slyšela zamručení. Raději jsem se přemístila zpět na ministerstvo a mrkla na Harryho hlídáček, který ukazoval, že se velkou rychlostí blíží do Londýna, snad má namířeno třeba k Děravému kotli, protože neví kde bydlím. Myslím si, že by jinak utekl ke mně. Hned jsem se tam přemístila. Stála jsem před Děravým kotlem a najednou se přiřítil Záchranný autobus, který jsem naštěstí já ani jednou použít nemusela. Vystoupil z něj Harry a mně se ulevilo.
,, Helene, co tady děláš?" řekl vesele a utíkal ke mně. Já ho zpražila přísným pohledem. 
,, Na to bych se spíše měla zeptat tebe, Harry Jamesi Pottere! Měla jsem o tebe strach. Prostě ses jen tak sebral a utekl! Proč?" řekla jsem vyčítavě.
,, Promiň, ale u nich se to vážně nedá vydržet, nemohl bych k tobě?"zakňoural Harry a já si povzdechla.
,, Uvidíme, ale teď už pojď dovnitř, čeká na tebe sám ministr kouzel," řekla jsem a doprovodila ho dovnitř. Hostinský Tom nás zavedl do jednoho z pokojů, kde seděl Popletal.
,, Dobrý večer, pane ministře, vedu vám Harryho," řekla jsem a on se na mě úlevně usmál.
,, Ehm, děkuji, slečno Whitová, skvělá práce, posaďte se, i ty Harry," řekl a sedl si naproti nám.

,, Já jsem Kornelius Popletal, ministr kouzel," řekl Popletal, ale to Harry už věděl. Hostinský Tom přinesl placky s máslem.
,, Harry, dals nám všem zabrat, no, takhle utéct od tety a strýčka, už jsem si myslel...ale díky slečně Whitové jsi v bezpečí a to je hlavní," řekl a vzal si jednu placku.
,, Dej si, vypadáš hladově. Asi tě potěší, že jsme tvou tetičku propíchli a trochu jí upravili paměť. Vůbec o ničem neví a nedošlo ani k jejímu poškození, je to vyřízené. Ehm, tvoje teta a strýc souhlasí s tím, že si tě k sobě opět vezmou, když budeš na Vánoce, Velikonoce a ostatní svátky v Bradavicích."
,, Vždyť takhle to je vždycky, já už se do Zobí ulice nikdy vrátit nechci," vysvětloval Harry.

,, Ale notak Harry, jistě se to uklidní a určitě se máte, ehm, někde v hloubi duše rádi," koktal Popletal a Harry se jen otráveně nimral v placce.

,,Takže už nezbývá, než rozhodnout, kde strávíš poslední dva týdny prázdnin, mohl by sis pronajmout pokoj tady, v Děravém kotli..."
,, Ehm, pane ministře, nemohla bych si Harryho vzít k sobě? Teda, pokud bude chtít, mám dceru, se kterou se Harry zná z Bradavic," mrkla jsem na něj a on se rozzářil.
,, Ano, prosím, prosím!" řekl Harry a oba jsme na Popletala udělali psí oči.
,, Promiň Harry, ale za daných okolností budeš více v bezpečí tady, je tady více lidí," řekl a chápala jsem, kam tím míří. Sirius ale sakra není žádný vrah! 
,, A ehm, pane, a co můj trest?" dodal tiše Harry.

,, Trest?"
,, Porušil jsem zákon, Výnos o omezení čar a kouzel nezletilých kouzelníků," pípl Harry.
,, Ale Harry, za takovou hloupost tě přece nebudeme trestat," řekl Popletal nervózně.

,, Byla to jenom nehoda. Za to, žes nafoukl svou tetu, tě přece nepošleme do Azkabanu."
,, Loni jsem oficiální důtku dostal jen proto, že jeden domácí skřítek vyklopil puding v domě mého strýce!"
,, Okolnosti se mění a ty přece nechceš být vyloučen," řekl Popletal ostře.
,, Ne, pane," vydechl Harry.
,, Tak vidíš. Tom tady pro tebe má volný pokoj číslo jedenáct. Musím tě ale požádat, aby ses netoulal po mudlovském Londýně, choď raději jen po Příčné ulici, teď tě Tom zavede do tvého pokoje, a vy slečno Whitová, můžete se vrátit domů, máte jistě volno."
,, Ano, pane, ale mám pohotovostní službu, proto jsem obdržela příkaz k nalezení Harryho," řekla jsem a doprovodila Harryho do pokoje.
,, Ehm, pane ministře, žáci třetího ročníku mají povoleno navštěvovat Prasinky a já nemám podepsané povolení, nemohl byste mi ho podepsat vy?"
,, Ne Harry, to nejde."
,, A Helene, teda slečna Whitová?"
,, Lituji, ale smí to podepsat jen rodič nebo poručník. Ehm, ono to tak bude...lepší, už musím jít, měj se Harry," řekl Popletal.
,, Nashledanou," řekl Harry a Tom mu mezitím vynesl věci. Harry si sedl na postel a já si přisedla k němu.
,, Helene, ty víš něco o případu Siriuse Blacka?"zeptal se Harry najednou a mně se rozbušilo srdce.
,, No, teď nic nového, vím jen, že utekl z Azkabanu, a o tom, jak to bylo dříve, nesmíme my bystrozoři vyšetřovatelé moc mluvit," řekla jsem rozpačitě. Pak jsem si vzpomněla, že měl narozeniny.

,, Aha," řekl zklamaně.

,, Harry, vždyť tys vlastně měl narozeniny! Něco pro tebe mám, patřilo to tvému tátovi. Tvoje máma mu to dala jednou k Vánocům, pomáhala jsem jí to vybrat," řekla jsem a vytáhla zlatonku, na které bylo vyryté Jamesovi od Lily. Nosím ji u sebe od té doby, co se stala ta tragédie v Godrikově Dole. 
,, Já, děkuju moc," řekl a užasle zkoumal zlatonku.
,, Měj se Harry, už budu muset jít. Kdyby cokoliv, ozvi se, jsem tu pro tebe," řekla jsem a vstala.

,, Ještě nechoď," zaprosil Harry. 
,, Nejde to, Selene neví, kde jsem, vystřelila jsem z domu jako namydlený blesk," řekla jsem s úsměvem.
,, Promiň, že jsem ti přidělal starosti," řekl Harry provinile.

,, To je v pořádku. Dávej na sebe pozor."

,, Pozdravuj Selene."
,, Ráda jí to vyřídím," řekla jsem s úsměvem a přemístila jsem se zpátky domů.

,, Mami, kde jsi byla, měla jsem o tebe strach! Zmizelas a nic jsi mi neřekla!" říkala mi vyčítavě Selene.

,, Šla jsem najít Harryho, protože utekl od pěstounů."

,, No teda! Je Harry v pořádku?"
,, Teď už ano, bydlí v Děravém kotli."
,, Půjdeme ho někdy navštívit?" zeptala se Sel natěšeně.
,, Až půjdeme pro školní pomůcky, tak se za ním zastavíme, ano?"

,, Tak dobře," souhlasila ochotně Selene a vrátila se do postele.

Je tady další kapitolka a tak mě napadlo, jestli byste nechtěli charakter ask. Otázky pište do komentářů. Jinak budu ráda za votes\komenty nejen pro charakter ask, příjemné počteníčko, vaše sprucelady123 :)

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat