Zpět v čase? ✔

4.7K 263 10
                                    

***********************************************************************************************  POHLED SELENE
***********************************************************************************************  Pomalu jsem začala přicházet k sobě. Přišlo mi, že mé tělo je jako z olova. Mé víčka ale musely být sešité, protože jsem je absolutně nedokázala otevřít. No tak, Selene, udělej to, musíš zjistit, jestli jsou ostatní v pořádku. Vzchopila jsem se a otevřela oči. Dveře ošetřovny byly otevřené a viděla jsem, jak se na chodbě baví Kornelius Popletal a Snape. Podívala jsem se na Rona, nad kterým se právě skláněla madame Pomfreyová. Měl nohu v sádře. Otočila jsem se na Harryho, který se už taky probral. Mrkla jsem na něj. Podívala jsem se na Hermionu, ta byla taky vzhůru. Jsem tak ráda, že jsou všichni v pořádku. Kde je ale táta?! Madame Pomfreyová nesla hroudu, no snad dokonce balvan čokolády a začala ho kladívkem rozbíjet na menší kusy.

,, Ale, ale, konečně jste se probrali," řekla a nacpala nám do pusy pořádný kus čokolády. 
,, Jak je Ronovi?" zeptala se Hermiona.

,, Přežije to. A pokud jde o vás tři, zůstanete tady dokud... Ach, Pottere," povzdechla si, když se Harry obratem  posadil a chtěl se rozběhnout ven.

,, Já...Musím mluvit s profesorem Brumbálem!" prohlásil Harry.

,, Pottere, zachovejte klid. Už Blacka chytli, drží ho pod zámkem. Každou chvíli přijdou mozkomorové dát mu svůj polibek-" řekla Poppy.
,, COŽE?!" vykřikla jsem s ním současně a oba jsme vyskočili z postelí. 
,, Harry, co má tohle znamenat a vy, slečno, také se raději vraťte do postele. Dostali jste čokoládu?" obrátil se příchozí Popletal k Madame Pomfreyové.

,, Vyslechněte nás, pane ministře, Sirius Black je nevinný! Peter Pettigrew svou smrt jen předstíral! Dnes večer jsme ho viděli! Nesmíte mozkomorům dovolit, aby udělali tu strašnou věc-" Popletal ale jen kroutil hlavou a nervózně se usmíval. 
,, Harry, máte v hlavě zmatek, po tom, co se stalo, je to pochopitelné, všechno máme pevně v rukou..."
,, PRÁVĚ, ŽE NEMÁTE! ZAVŘELI JSTE TOHO NEPRAVÉHO!"  rozkřikl se Harry.
,, Vyslechněte nás prosím, pane ministře," přidala jsem se i já s Hermionou. 
,, Pane, já ho také viděla, byl proměněný v krysu, je to zvěromág..."
,, Vidíte, pane ministře? Všichni tři si počínají jako pominutí. Vidíte tu holku napravo vedle Pottera, je to-" soptil Snape. 
,, NEJSME POMINUTÍ!" zaburácel Harry. 
,, Pánové, oni potřebují klid! Musím trvat na tom, abyste okamžitě opustili ošetřovnu. Jsou to mí pacienti, nesmějí se rozčilovat."
,, Já se nerozčiluju, já se vám jen snažím vysvětlit, co se stalo!" protestoval Harry. Madame Pomfreyová mu zacpala pusu kusem čokolády.

,, Snažně vás prosím, pánové, ty děti potřebují mou péči a klid-" Najednou se otevřely dveře a v nich se objevil Brumbál a za ním stála moje mamka. Viděla jsem, že měla v očích slzy. 
,, Pane profesore, Sirius Black-" začal Harry. 
,, U Merlinových vousů, tohle je ošetřovna! Pane řediteli, musím trvat na tom-" vyprskla Poppy zoufale. 

,, Moc se omlouvám, Poppy, ale potřebuji si chviličku pohovořit s panem Potterem, slečnou Grangerovou a slečnou Whitovou. Zrovna jsem mluvil se Siriusem Blackem-"
,, Předpokládám, že vám vykládal stejné bludy jako Potterovi. Něco o kryse a že Pettigrew žije..." vyprskl Snape. 
,, Máte pravdu, přesně tohle Black tvrdí."

,, A co moje svědectví? Pettigrew v Chroptící chýši nebyl a ani na školních pozemcích jsem ho nikde neviděl," oponoval Snape. 
,, To proto, že jste byl omráčený, pane," řekla jsem ledově. Nenávidím ho. Nenávidím ho tak moc, jak je člověk jen schopen nenávidět. To kvůli němu vysají tátovi duši.

,, Slečno Whitová, nebo spíše...Blacková, DRŽTE KONEČNĚ JAZYK ZA ZUBY!"
,, No tak Snape, co měla znamenat ta poznámka," napomenul ho Popletal.

Znala jsem Siriuse Blacka II ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat