Bölüm 3: Capitol

4.5K 170 15
                                    

Uyandığımda hava henüz aydınlanmamıştı bile kendime şaşırmıştım. Uykuyu çok severdim fakat şimdi uyuyamıyordum, bana sarılıp yanımda uyuyan Finnick'e baktım, yavaşça yanağından öptüm ve ayağa kalktım. Bir şeyler yemek istiyordum, mutfağa ilerlemiştim. Birkaç saat sonra Capitol'e varmış olacaktık, derin bir nefes alıp tezgaha ellerimi bastırdım. Bir ses duymuştum, irkildim ve tezgahtaki bıçağı alıp arkama döndüm.

''Henüz arenaya çıkmadık bile Annie.'' Bu ses mıntakamdaki erkek haracın sesiydi bileğimi kavramıştı. Tanrım nasıl bu kadar hızlı hareket etmişti? Kendimi toparladım. '' Üzgünüm.. sadece biri geldi sandım. İyi uyuyamıyorum.'' Bileğimi çektim ve bıçağı masaya koyup sandalyeye oturdum.

Sırıttı. '' Buna şüphem yok, akıl hocasıyla fazla yakınsınız. Hatta çok yakın.'' Karşıma oturmuştu, sesindeki imayı anlamıştım. Finnick 'bizim' hakkımızda Capitol'e koz vermek istemediğini söylemişti, bu yüzden inkar edecektim.

''Saçma. Sadece önceden tanışmıştık, hepsi bu.'' Dedim kesin bir şekilde gözlerimi ona dikmiştim. Doğrulmuş ve başını yana eğmişti, bu hoş bir bakış değildi gözlerinde alaycılık vardı. '' Önceden tanıştığın insanlarla mı uyursun?'' dediğinde ayağa kalktım. '' Bu seni ilgilendirmez''

''Elbette ilgilendirmez Annie. Sadece arkadaşın olmaya çalışıyorum.'' Elini uzatmıştı, eline şüpheyle baktım. '' Beni öldürecek bir arkadaş.'' Başımı salladım, sinirden gülmüştüm. '' Seni öldürmem Annie. Müttefik oluruz tamam mı? Kariyerlerle tek karşılaşamazsın.''

Neredeyse beni önemsediğini düşünecektim. '' Pekala öyle olsun.'' Dedim ve elini sıktım, gözlerinde zafer vardı. Önünden geçip koltuğa oturdum ve camdan dışarıya bakmaya başladım.

'' Öncelikle düzgün tanışmadık.'' Yanıma oturmuştu. '' Adım James, küçük bir kız kardeşim ve annem var. İğrenç babam ben küçükken ölmüş.'' Sırıtıyordu. Ah bunun neresi komikti ki? '' Peki ya sen Annie?'' Gülümsedim. '' Adım Annie ve annemle kalıyorum. Hepsi bu.'' Konuşmaya dalmıştık, hava yavaş yavaş aydınlanıyordu. Kapının açıldığını duydum, yavaşça ayağa kalktım. '' Finnick?'' Önce bana ve sonra James'e baktı. '' Hazırlanmalısınız geldik sayılır, Capitol'de görüşmem gereken kişiler var. Önden gideceksiniz.'' Bana bakıp gülümsemiş ve içeriye girmişti hızlıca ayağa kalktım ve odasına daldım. '' Bizimle gelmiyor musun?'' kollarımı kavuşturdum. '' Annie.. birkaç işim var akşama kadar gelmiş olacağım.'' Bana bir adım attığında geriledim. '' Finnick belki birkaç gün sonra öleceğim birkaç saatini çaldığım için üzgünüm ama yanımda olmana ihtiyacım var. '' kendimi neden bu kadar kötü hissediyordum? Yol boyunca sakladığım duygularım açığa mı çıkıyordu emin değildim, ağlamaya başladığımda kapıya yöneldim ama kolumdan tutup beni durdurmuştu.

'' Annie.. üzgünüm. Ben .. lütfen ağlama.'' Dedi ve ellerini yanaklarıma koydu. Ona bakmıyordum. '' Tamam gitmem, sadece ağlama.'' Bana sarıldığında bende ona sıkıca sarıldım, ağlamayı kesemiyordum, birkaç dakika sonra geri çekildim. '' Hazırlanmalıyım..'' elimi tuttu ve başını salladı Odama girdim kısa bir banyodan sonra toplama gününde giydiğim yeşil elbisemi üzerime giydim, saçlarımı güzelce toparladım. Derin bir nefes alıp dışarıya çıktım, Mags bana hayretle bakıyordu, yavaşça sarılmıştı yüzümde bir gülümseme oluşmuştu geri çekildiğinde James önümde durmuştu. '' Harika gözüküyorsun, sponsor bulurken zorlamayacağına eminim.'' Gerçekten güzel miydim? Her zamanki bendim. Çığlık seslerini duyuyordum sakince cama yaklaştım, bu insanlar.. hepsi bağırıp, alkışlıyorlardı. Yüzüme sevimli bir gülümseme yerleştirdim ve el sallamaya başladım. İnsanların hoşuna gitmiş gibiydi. Bağırışlar yükselmişti, onlarda el sallamıştı. James de yanıma gelmiş el sallamaya başlamıştı, hepsi bayılmış gibiydi. Diğer haraçlara da böyleler miydi merak ediyordum doğrusu, diğer haraçlar.. Bunu düşünmemeliydim, en azından şimdi. Tren içeriye girince önüme döndüm. '' Bu iğrenç'' diyebildim. Tren durduğunda, dışarıya çıkmadan Finnick'i yavaşça yanağından öptüm ve James'le dışarıya çıktım. Bu gece için hazırlanmak gerekiyordu ve bu çok zor olacaktı.

'' Şimdi başlıyoruz.'' Dedi James. '' Şimdi başlıyoruz.'' Diye tekrar ettim.

Life of Annie Cresta.Where stories live. Discover now