Kraliçelikten İmparatoriçeliğe

424 47 54
                                    

Bölüm Şarkısı ile iyi okumalar ! Yorumları merakla bekliyor olacağım.

---


Taht odasına gitmek için hazırlanıyordum. Koyu kırmızı bir elbise giymiştim. Tacım takılmıştı. İşte karşımda Kraliçe Deitra vardı. Krallıktaki herkesi dize getiren, demir leydi karşımdaydı. Evet, bana demir leydi diyorlardı. Haklılardı. Ben soğuk ve acımasızdım. Kuralları kendime göre değiştirendim. Kuralları yeniden yazan kraliçeydim.

Taht odasına geldiğimde kapı açıldı ve ayakta duran meclis bana baktı. Sonra saygıyla eğilmişlerdi. Tahtta çıktım ve oturdum. Önceleri buraya oturmamı tuhaf karşılamışlardı. Şimdi ise alışmışlardı. Sağ ve sol olarak ayrılan grup bana bakıyorlardı. Kyran'ın geldiğini biliyorlardı fakat neden gelmemişti diye bakışmalar vardı.

Sol tarafın başında iyice yaşlanmış olan General Zyaun vardı. 17 yıl boyunca desteklemişti. Üstelik akraba da sayılırdık. Çünkü torunlarından birisini kız kardeşlerimden Calissa ile evlendirmiştim. Bu sadakati ödüllendirmem ve sağlamlaştırmam gerekirdi. Tabii Calissa bana kızmıştı. Onu zorla evlendirmiştim ve hala bana soğuktu. Beni anlamıyordu ve anlamasını da beklemiyordum. Sonuçta o bir kraliçe değildi.

Sağ tarafta ise bana muhalif olmayı çok seven, emekliliği çoktan gelmiş Efendi Yangan vardı. Yanında da beni ret eden babam vardı. Aslında muhalif grup sağ taraftı ve destekleyen grup ise sol olmuştu. Acaba Ejder Lordu'nun destekçileri de burada mıydı? Bunun cevabını da öğrenmek isterdim.

" Lordlarım, bugün kutlu bir gündür. Hayalimize ulaştık. Ülkemiz krallıktan imparatorluğa dönüştü !" dedim ve alkışlar yükseldi.

Sonra kapı açıldı ve savaşçı zırhıyla Kyran geldi. Saygıyla krallarına eğilmişlerdi. Ben ise gülümsemiştim. Kyran, yanıma oturmuştu. Bir imparator gibiydi. Valor, General Zyaun'un yanına gelmişti. Kyran'ın el işareti ile Valor elindeki kâğıdı okumaya başladı.

Valor " Ben bu krallığın hizmetkârı Kyran!

Tahtta çıktığım sürece topraklarımızı genişlettim. Bu krallığı bir imparatorluğa dönüştürdüm. Eşimden aldığım güçle, halkımdan aldığım güçle savaştım, savaştım. Sonunda durmam gerektiği yerde durdum. Zirveye çıkmanın eşsiz gururunu paylaşıyorum. Krallıktan imparatorluğa dönüştük.

Bundan sonra ben İmparator Kyran'ım. Eşimde İmparatoriçe Deitra'dır. İkimizde bu unvanların bilinciyle, daha sıkı çalışacağız. Biz sıkı çalışıyorsak, sizlerde çalışacaksınız. Hep beraber en iyisi olacağız.

Sevgilerle

İmparator Kyran." dedi ve alkışlar yükselmişti.

Kyran elini kaldırınca, alkışlar kesilmişti.

Kyran " Bundan sonra her yerde krallık değil, imparatorluk ifadesi kullanacağız. Hal böyle olunca, sizlerde daha çok çalışacaksınız. Gördüğünüz gibi, ben bu krallığı imparatorluğa dönüştürdüm. Hiç kimse, bunu yapamazdı. Bu bildiri, halk meydanlarına asılacak. Bu yüzden bu gece büyük bir balo olacak. Şimdi dağılabilirsiniz." dedi ve Kyran ile ayağa kalktık.

Kyran ile beraber çıktık. Yatak odamıza gelmiştik. Zırhını çıkarmıştım sonra daha rahat bir kıyafet giymişti. Sonra beraber koltuğa oturmuştuk. Kyran elimi aldı ve avucumun içini öptü.

Kyran " İşte oldu. İmparator oldum. Hep bugünü hayal ettim."

" Hayallerimize ulaştık. Bunun için çok uğraştık. Gerektiğinde kan döktük, gözyaşımızı akıttık." dedim gülümseyerek.

Fırtına ÇiçeğiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin