1.Bölüm

6K 451 187
                                    

Merhaba sevgili okur,

Eğer bu sayfaya geldiysen hikayeme bir şans vermek istemişsin demektir. Bu yüzden sana çok teşekkür ederim. Bu benim ilk hikaye deneyimim yazım hatalarım, devrik cümlelerim olacak. Ama birlikte hataların üstesinden geleceğiz. Hata yaptıysam affola fakat saatleri hatta günleri kapsayan bir emekte verdim. Bu yüzden lütfen eleştiri yaparken bunun farkında ol ve empati kur. Bazı yazarların aksine benim için değerli tek şey siz güzel okuyucular ve bu kitabım olacak.

Bir an önce kitaba başlamak istiyor olabilirsin ancak sana kitap hakkında bazı spoiler vereceğim aksi takdirde bazı yerlerde kafan karışabilir.

Burası Voya gezegeni. Yıllardan 4080. Sanılanın aksine uçan araba ya da uzaylı yok. Onun yerine aşağıdaki maddeler var.
Element kullanımı➡ Hava, su, toprak ve ateş kontrol edilebilir. Her insan sadece bir tanesini kontrol edebilir. İki farklı elementten insan evlenirse artık kadın kocasının elementini kullanır.
Büyü kullanımı➡Magich şehrine giden ve Magich sınırından çıkmayan herkes büyü yapabilir.
Somut his➡ Cesur, zeki ve yardımsever özelliklerinden hangisi baskınsa o geliştirilir. Hepsini kullanabilen yoktur.
Dinozor bağı➡ Somut hissi cesur olan herkesin dinozoru vardır.
Periler➡ Dört farklı elementten prenseslerin neye ya da kime göre belli
olmadığı bir şekilde seçilir.
Voya➡ Dört elementi birden kullanabilen öldürmek istediği kisilerin rüyasına girip öleceğini söyleyip öldüren seçilmiş kişidir.

Soyadlar
Ateş elementi : Fire
Su elementi : Water
Hava elementi : Air
Toprak elementi : Soil
(Kral ve kraliçelere isimleri ile hitap edilmez. Bu yüzden soyadları ile hitap edilir.)

Eğer bu yazdığım her şeyi okuduysan, sana şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bana ve kitabıma bir şans verdiğin için çok mutluyum. Bu yüzden sende Voya ailesinden sayılırsın.

Neyse daha fazla tutmayayım seni. İyi okumalar tatlı okuyucum :)

Aynanın karşısındaki suratıma bakıyordum. Bu son bir kaç günde yaşadıklarım gerçekten çok kötüydü. Canımdan çok sevdiğim büyükannem Esme'yi kaybetmiştim.

Derin bir nefes aldım. Ve yanımda emrimi bekleyen yardımcım Sassy'e baktım. Olduğundan solgun görünüyordu. Esme'nin ölümünden o da çok etkilenmişti.

Burası Coston, bir başka deyişle harikalar diyarı. İnsanlar burada elementlerini, somut hislerini ya da büyülerini kullanabiliyor.
Kulağa çılgınca gelebilir fakat burası Voya gezegeni, normal hayattan oldukça farklı. Voya ismini, yakışıklı ve her gücü kullanabilen bir insandan almış. Anlamı sınırı olmayan seçilmiş kişi demek.

Ateş elementinden sevgilisi olan Stephenie'yi bir savaşta kaybettiğinden beri görülmemiş. Eğer birini öldürmek isterse önceden onun rüyasına girip öleceğini söylermiş. Kimse Voya'nın yüzünü hatırlamazmış. Bu yüzden ondan kaçamazmış ve Voya onu acı çektirmeden öldürürmüş.

"Ah Hilary! Hadi hazırsan gidelim. Eminim kavalyeni bekletmek istemezsin."
Düşüncelerimi bozan ses en yakın arkadaşım Olivia'ya aitti.
"Kusura bakma dalmışım. Gidebiliriz."

Bugün sevgili Su kralımızın yıllar önceki savaşta Dünya'ya yolladığı oğlunu görecektik. Garip ama herkes son derece heyecanlı görünüyordu.
- benim dışımda -

Buradaki insanlar elementinin yanında bir de somut hisse sahiptir. Benim elementim Ateş, somut hissimse Zeki. Bunu bazı testler sonucunda öğrenebiliyoruz. Ve bu testler oldukça can yakıyordu. Belki de küçük yaşta yapıldığı için acılı geliyordur bilemiyorum.

Voya 1- Kraliçe TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now