t w e n t y - t h r e e

107 16 4
                                    

Hovorí sa, že šťastie sa nedá kúpiť za žiadne peniaze na svete a je základným pilierom krásneho života. Mnohí mi už povedali, že šťastný úsmev je lepšie ako tisíc mincí.

Šťastie je pocit, ktorý sa ťažko opisuje a úprimne si myslím, že neexistujú slová, ktoré by ho vedeli opísať dostatočne dobre. Habkám okolo slova šťastie a neviem, ako ho opísať.

V škole sme raz mali napísať esej o šťastí. Bola to jedna z najťažších vecí, aké som kedy robila. Stretla som sa s mnohými názormi a bolo ťažké určiť, čo šťastie naozaj bolo. Pýtala som sa mamy a tá mi povedala, že pre ňu je šťastie to, že má mňa, môj sused mi povedal, že šťastie preňho znamená pekný slnečný deň, keď si môže iba ľahnúť a počúvať cvrlikanie cvrčkov a moja kamarátka mi povedala, že je šťastná vtedy, keď dostane od rodičov na narodeniny bábiku.

Každý hovorí, že šťastie sa dá nájsť v niečom inom.  

Pre niektorých sú šťastie peniaze a život v blahobyte, iní šťastie nachádzajú v zdraví a rodine či priateľoch.  

Hovorí sa, že šťastie sa nedá kúpiť za žiadne peniaze na svete a je základným pilierom krásneho života. Mnohí mi už povedali, že šťastný úsmev je lepšie ako tisíc mincí.  

Bola som zmätená a nevedela som, čo to šťastie vlastne bolo. Potrebovala som naučenú poučku o šťastí, ale každý mi vravel niečo iné. Pamätám sa, že vtedy som sa rozplakala, lebo som sa bála, že z tej domácej úlohy dostanem zlú známku, lebo som presne nevedela, čo to šťastie bolo, ale teraz to už viem.

Už to viem.

Šťastie nachádzam, keď sa pozriem na môjho Caluma. V tom momente, ktorý je dlhý ako celá večnosť viem, že ho milujem a on miluje mňa a všetko je tak, ako to má byť.

Keď vidím s akou oddanosťou a láskou sa na mňa pozerá a ja viem, že nosím v srdci takú istú lásku, cítim sa šťastná.

Všetky kúsky skladačky sú na svojom mieste a ja viem, že som šťastná.

Moje šťastie je dokonalé a i keď mnohí vám povedia, že šťastie spočíva v hľadaní niečoho veľkolepého, ja viem, že šťastie je prítomné v každej maličkosti bežného dňa.

Dnes je moje šťastie uložené v slovách: „Vezmeš si ma?"

  🍷🍷🍷  

Srdce sa mi rozbúchalo a celým telom mi prešla vlna šoku, nadšenia a adrenalínu. Pozerala som sa mu do očí a mala som pocit, že som sa v nich stratila. Leskli sa mu v nich slzy, ale ešte viac sa mu v nich ligotala láska a ja som mala pocit, že sa mi zasekol dych v krku a ja som sa nedokázala poriadne nadýchnuť.

„J-ja. . ." začala som habkať, ale nenachádzala som žiadne slová.

Calum jemne pokrútil hlavou a voľnou rukou, v ktorej nedržal prsteň ma chytil za ruku. „May, milujem ťa, vezmi si ma. Nemyslím to tak, že by si si ma mala zobrať teraz, ale niekedy v budúcnosti. Tak veľmi ťa milujem. Vždy, keď sa na teba pozriem, rozbúcha sa mi srdce, ako keby som ťa videl po prvý krát a začnú sa mi potiť dlane, lebo stále sa pri tebe cítim ako malý naivný chlapec, lebo ty si taká dokonalá. Nechápem, ako môžeš so mnou byť, veď ja som nič a ty si tak veľa," pokračoval, ale ja som krútila hlavou, slzy mi padali na líca a z úst sa mi drali vzlyky plné neskutočnej lásky.

Padla som na kolená pred neho, až sme boli na tej istej úrovni a Calum sa načiahol a trasúcou rukou mi zotieral slzy z líc.

„Si kráľovná môjho srdca a ja nechcem nič iné, len s tebou stráviť celý môj život a každé ráno sa do teba zamilovávať znova a znova, byť tvojou skalou, oporou, plecom v časoch, keď sa budeš cítiť na dnes, chcem ti vyčariť na tvári ten krásny úsmev, ktorý rozjasní i celý môj deň. Si moje všetko."

drunk // calum hoodWhere stories live. Discover now