o n e

378 39 6
                                    

„May, počula si o tom, že sem má prísť nejaký nový žiak?" spýtal sa ma Michael a prehodil mi ruku okolo pliec, keď sme sa predierali medzi študentami.

Podvihla som zmätene obočie. „Naozaj?"

„Hej, dnes ráno mi to hovorila Paige. Hovorila, že ho videla. Mala s ním hodinu."

Jemne som sa usmiala. Bolo mi jasné, že Paige si ho už určite vyhľadala a dala sa s ním do reči.

Paige a Michael boli moji najlepší priatelia. Poznali sme sa už od strednej školy a rozhodli sme sa spolu ísť i na univerzitu, kde sme boli už štyri mesiace prvákmi.

Ani sa mi nechcelo veriť, že už to bolo tak dlho, čo sme sa poznali. Ani jeden z nich sa od strednej školy ani trocha nezmenil. Paige bola stále tak isto pobláznená a letela po každom chalanovi, ktorý bol nablízku. Michael bol stále ten istý fanatik do videohier, ktorý mal vášeň pre farbenie si vlasov. Momentálne ich mal fialové, ale pomaly mu bledli.

„Ideš dnes na tú párty?" spýtal sa odrazu Michael, keď sme vstúpili do obrovskej univerzitnej kaviarne.

„Tú, čo organizuje Dallas?" overovala som si. Veľmi sa mi nechcelo, ale keďže Michael chcel ísť, bolo mi jasné, že budem musieť ísť i ja. Vždy ma donútil ísť s ním, hovoril, že som sa musela socializovať.

„Presne tú. Ide aj Paige, takže musíš ísť. A možno zoberie aj toho nového chalana, ktorého si už určite obmotala okolo prsta," vyhlásil so smiechom a drgol do mňa. Chudák chlapec. Stať sa Paiginou obeťou bolo vždy len a len zlé.

Povzdychla som si. „Myslím, že musím ísť, veď kto iný by zachraňoval tvoj opitý zadok?" povedala som a Michael odfrkol.

„Hej, to bolo raz," zakňučal a ja som zdvihla obočie. S Michaelom sa vtedy rozišla jeho frajerkou, s ktorou chodil asi najdlhšie v histórii svojich vzťahov, a preto sa úplne opil. Potom sa nahneval a s niekým sa skoro pobil. Keby ste poznali Michaela, vedeli by ste, že sa nevedel biť. Takže som ho, ako dobrá kamarátka, musela zachrániť. A odvtedy si z neho stále za to uťahujem.

Už-už som chcela niečo namietnuť, ale vtom som započula Paigin výkrik. „May, Michael!"

Zvrtla som sa na päte a uvidela som Paige, ktorá na nás kývala od stola v rohu kaviarne. Všimla som si, že vedľa nej sedel niekto cudzí.

„Stavme sa, že to je ten nový študent," vyhŕkol Michael a žmurkol na mňa.

Obaja sme zamierili smerom k Paige a tomu neznámemu chalanovi, ktorý sedel oproti nej.

„Čaute!" zvolala Paige natešene, vstala a oboch nás objala. „Neuveríte, koho som dnes spoznala!" zvolala vzrušene a prstom ukázala na chalana, ktorý sa hanblivo usmial.

Paige natešene pokývala hlavou. „Zoznámte sa, May, Michael, toto je Calum Hood, nový študent tejto univerzity. Calum, toto sú May Rileyová a Michael Clifford."

Calum Hood sa mi prvý krát pozrel do očí a mne sa zastavilo srdce. Mala som pocit, že som už-už mala odpadnúť, ale on ma chytil za ruku, aby mi ňou potriasol, takže som sa troška spamätala. Bol krásny a ja som mala pocit, že som sa doňho zamilovala na prvý pohľad.

Moja ruka v tej jeho. Jeho tmavohnedé oči zapichnuté do tých mojich. Jeho hrejivý úsmev, ktorý mi rozbúchal srdce.

„Rád ťa spoznávam, May," povedal jemne.

drunk // calum hoodWhere stories live. Discover now