t w e n t y - t w o

128 18 11
                                    

Po tom, čo Caluma pustili z nemocnice, život sa pomaly vracal do normálu. Ak vôbec ešte v našich životoch ostalo niečo, čo by sa dalo nazvať normálom. . .

Calumovi i moji rodičia boli neustále pri nás. Možno sa báli, že Calum znova upadne do toho stavu, v akom ho našli po tak dlho čase, čo sme sa s nimi nebavili. A možno už len proste nechceli zmeškať ani sekundu z našich životov. Na prvý pohľad to mohlo byť smiešne, ale všetkých vydesilo to, že Calum po otrave alkoholom skoro zomrel a nikto už nechcel premárniť ani sekundu.

Calum sa tesne po Vianociach chystal na liečenie a ja som s ním chcela byť čo najviac, tak som s ním ostávala dlho do noci hore, keď nemohol spať a telom mu otriasali vzlyky, ale alkoholu sa od tej udalosti ani nedotkol, čo nateraz stačilo.

Ale ja som vedela, že nešlo len o alkohol. Problém nebol v tom. Problém bol v tom, že sa cez Malinu smrť nevedel dostať a stále ho mátala a mala za následok tmavé kruhy pod jeho očami a dusené vzlyky v neskorých nočných hodinách, keď už všetci spali a hore boli len utrápené duše.

Ale i keď som s ním bola stále, nemohla som si nevšimnúť priepasť, ktorá medzi nami narastala každým jedným dňom.

Každý jeho bozk bol menej vášnivý a každý jeho dotyk bol chladnejší. Nebolo to tým, že by sme sa už nemilovali. Nie, tak to nebolo.

Bolo to všetkými tými nevypovedanými slovami, ktoré medzi nami viseli, ale ani jeden z nás sa ich neopovážil vysloviť nahlas. Na to boli príliš desivé. Obaja sme sa príliš báli toho, čo malo nasledovať po tom, čo odíde na liečenie.

🍷🍷🍷

„Šťastné a veselé!" zvolala Paige, keď vstúpila do nášho bytu, tesne za ňou stál Luke a v rukách držal veľký zabalený vianočný darček.

„Šťastné a veselé Vianoce i vám!" usmiala som sa a oboch som ich objala.

Za posledné týždne sa Luke dostal do úzkeho kruhu našich priateľov a mala som pocit, že už i Michael ho začal akceptovať, aj keď som mu v očiach stále videla ten istý zlomený výraz, ako keď prvý krát zistil, že Paige chodila s Lukom.

„Mmm, cítim niečo dobré," vyhlásila Paige a naklonila hlavu, akoby sa snažila zistiť, čo jej tá vôňa pripomínala. Prižmúrila oči a neveriacky sa na mňa pozrela. „Cítim vôňu perníkov tvojej mamy?" spýtala sa nadšene.

Luke pobavene zdvihol obočie a ja som pokrčila plecami. „Luke, zvykaj si. Za chvíľu bude Paige viac nadšená jedlom ako tebou. Mne sa to už stalo," vzdychla som teatrálne a všetci sme sa rozosmiali.

„Ahojte," vošiel do chodby Calum a jednou rukou ma objal okolo pásu, keď venoval našim priateľom úsmev. „Poďte ďalej, už čakáme len na vás," vyhlásil a kývol hlavou smerom k jedálni, kde už boli všetci usadení.

„Už ideme," povedal Luke a vyzliekol si mokrý kabát a Paige ho nasledovala.

Už-už sme chceli vstúpiť do jedálne, keď sa Paige rozosmiala a my sme sa obaja na ňu zmätene zahľadeli. „Čo?" spýtala som sa.

„Cal, donútila ťa May mať na sebe ten otrasný vianočný sveter?"

„Nedonútila som ho! Hej!" zvolala som a vydula som pery.

Calum sa rozosmial a jemne ma pobozkal na pery. „Musíš uznať, že si ma tak trochu donútila," vyhlásil a ja som prevrátila očami.

„Fajn, ale iba preto, že podľa mňa sa ti hodí," vrhla som na Paige vražedný úsmev a ona sa na mňa nevinne usmiala. „Si v ňom roztomilý."

drunk // calum hoodWhere stories live. Discover now