t e n

164 21 2
                                    

Ashton ostal spať na gauči v našej obývačke, zatiaľ, čo ja s Calumom sme išli do našej spálne.

„May?" zašepkal Calum, keď sme sa k sebe chúlili pod prikrývkou.

„Hm?" odpovedala som tak isto potichu. Prstom som mu na hrudi kreslila malé srdiečka. „Čo, Cal?"

„Myslíš si, že som bol dnes k Ashtonovi príliš zlý?" spýtal sa ma s obavami.

Preglgla som a otočila som sa v jeho náručí tak, aby som mu videla do očí. „Cal, nie, nemyslím si to. Ja viem, že to všetko znášaš ťažko a muselo to byť pre teba veľmi ťažké ho vidieť. Pravdepodobne to prinieslo toľko spomienok a bolesti," povedala som potichu.

Calum pevne privrel oči a zhlboka sa nadýchol. „Nechcel som byť k Ashtonovi taký, veď si prechádza tým istým, čo my dvaja," povedal a rýchlo zaklipkal očami. „A on nemá ani nikoho tak úžasného, ako si ty, kto by pri ňom stál."

Jemne som sa usmiala a pobozkala som ho na líce. „Cal, iba tu teraz musíme byť i pre Ashtona. On ju miloval, inak ako ty alebo ja, ale miloval ju. Tak, ako ja milujem teba a ty mňa."

Pozrel sa mi do očí a potom ma vášnivo pobozkal na pery. Bolo to tak zúfalé, akoby sa bál, že sme nemali dosť času. A možno sme ani nemali. Nemali sme to ako vedieť.

Po Malinej smrti, som už neverila v nič. Neverila som, že každému človeku bolo súdené žiť krásny a dlhý život. Jej život sa skončil tak rýchlo a nečakane, všetko sa mohlo skončiť i keď to ešte nebolo ukončené. . .

„Keby som ťa stratil, stratil by som i sám seba," prehovoril do ticha, ktoré sa nad nami usadilo.

Srdce mi vynechalo jeden úder. Vystrašilo ma to, ale vedela som, že i ja by som stratila samu seba, keby so mnou nebol. „Sľúb mi, že ma nikdy neopustíš," zašepkala som naliehavo.

„Neopustím, sľubujem," šepol rýchlo a znova ma pobozkal. A ja som sa aspoň na chvíľu ničoho nebála.

🍷🍷🍷

Nevedela som zaspať, nevedela som prestať myslieť. Mysľou sa mi stále premávali temné myšlienky a znova som sa sa začala úzkostlivo strachovať.

S Ashtonovým príchodom sa všetko zmenilo. Calumovi to mohlo priniesť príliš veľa spomienok, ktoré by ho strašili. I tak bol už na zlom mieste vo svojom živote a ja som vedela, že nebol dosť silný. Mohlo ho to úplne zničiť.

Ale na druhej strane Ashton prinášal akúsi morálnu podporu, lebo presne vedel, čo sme cítili a prežívali a mohli sme si navzájom pomôcť.

Premýšľala som i nad tým, čo Ashton predtým povedal. Že sme všetkých, ktorí Mali poznali, odstrčili od seba. Mal pravdu.

Dokonca sme neudržiavali prílišné kontakty ani s našimi rodičmi. Calumovi rodičia smútili za Mali tak isto veľmi ako on, ale i tak mal pocit, že ho nechápali.

Moji rodičia (môjho nevlastného otca som volala otec) videli, ako sa Calum na jar opustil a hovorili mi, aby som ho nechala vo svojej minulosti a rozišla sa s ním. Báli sa, aby ma nestiahol dole spolu s ním. Chceli mi iba pomôcť a varovať, ale ja som to nechápala. Nechápala som, ako mi vôbec mohli povedať, aby som opustila jediného človeka, ktorého som naozaj milovala.

Cítila som, ako sa mi do očí tlačili slzy, ale nechcela som zobudiť Caluma, ktorý vedľa mňa pokojne spal, takže som sa opatrne vykrútila z jeho náručia a po špičkách som odišla z izby preč.

drunk // calum hoodWhere stories live. Discover now