13.

1.3K 115 0
                                    


-Kérlek, kérlek kérlek...-a fiú csak hadarta ezt az egy szót, alig hallhatóan, testvére szótlanul maga elé fogta a párnáját és azt szorongatta.

-De, ti, hogyan és miért, és most mi van?- Mineha értetlenkedett, miközben néhányszor csak tátogott és a saját gondolatait is alig tudta megfogalmazni.

-Maty, mi? Mi csak..? - tette fel a kérdést testvérének, aki egyből közbeszólt.

-Játszottunk.

-Játék! Ennyi, a két fiú csak játszott. Willi látása egy pillanatra el is homályosult, érezte, hogy könnyei perceken belül utat törnek maguknak, de ezt nem hagyhatta.

-Most akkor mehetünk? Kérdezte a lányt, aki épp pisilni indult volna, mielőtt le nem buktak, és most Willi, nem is akart Matyvel lenni egy légtérben. Úgy érezte egyesével potyognak le a darabok a szívéről és lelkéről. Amíg elkísérte a lányt a tábor másik felébe a mosdókhoz, nem szóltak egy szót sem egymáshoz, csendben lépkedtek egymás mellett, néha csak egy egy gally vagy száraz levél zörrent meg a lábuk alatt.

Willi fel nézett az égre miközben várt a lányra, majdnem telihold volt, de még nem teljesen, látszott, hogy még jó pár napnak el kell tellenie. Willi többször tanulmányozta már a holdat, otthon is, szerette nézni benne azokat a fura mintákat. Sokszor elképzelte a farkast is hozzá aki ülve üvölt a tetején, mint a mesekönyvekben.


-Willi! Kérdezhetek valamit?- Kiérve a mosdóból egyből kérdezett is a lány, a választ se várta meg, pedig Willi inkább lett volna most szótlan.

-Szereted a tesódat?

-Mi? Persze, hogy szeretem, hisz a tesóm.

-De úgy értem, jobban szereted, mint egy testvért.

-Miről beszélsz? Ez nem igaz.

-Szerelmes vagy belé, látom rajtad.

Willi erre nem reagált, holott tudta nagyon jól, hogy szerelmes a testvérébe. Ezeken gondolkodva egyből a mellkasába nyilallva a fájdalom érzése, hogy Mattynek ez csak játék.

Ismételten össze szorult a torka, egy pillanatra meg is állt, míg a lány lépett előre kettőt, de látva, hogy Willi megállt, egyből vissza lépett és átölelte jó szorosan a fiút, aki szipogások között halk zokogásba tört ki.

-Ne mond el senkinek, jó?- kérlelte a lányt.


BrotherWhere stories live. Discover now