12. A lebukás

1.6K 110 5
                                    


Először is mérhetetlenül sajnálom , hogy ma kerek egy hónapja, hogy írtam volna. Kicsit össze csaptak a hullámok a fejem felett. De akkor nézzük a két fiú feje, hogy csapnak össze a hullámok.


Mikor elérkezett a kirándulás napja, a fiúk bő egy órával előbb úgy pattantak ki az ágyból. Az anyukájuk ezeket az alkalmakat még most sem értette, és csak szótlanul bámulta őket az ajtóból. Ott állt az asszony és nézte a két fiát, és csak gondolkodott, hogy miért szeretik egymást ennyire a fiúk. Az évek alatt, amíg felnőttek jó sok vitát, balhét és verekedést végig kellett néznie. Olykor olykor megpróbált közéjük állni, ilyenkor két külön irányba zavarta a fiúkat, hogy ne is lássák inkább egymást.

De amit az utóbbi időben látott, egyszerűen nem tudta meg magyarázni, gondolta is magában talán kezdenek megkomolyodni és felnőni. Észre veszik majd lassan azt, hogy veszekedéssel nem oldanak meg semmit, és inkább jobb a béke, a törődés és a szeretet. 

Az anya csak azt nem vette észre, hogy a törődés és a testvéri szeretet mögött azért mégis csak több van. A fiúk , ahogy csak tudták elrejtették ezt a látszatot, vagy csak azt mutatták az anyjuknak amit ő akart látni. A lényeg, hogy a két fiú is azt látta, hogy nyugodtabb az anyjuk, és boldogabb.


A fiúk már be is falták a kikészített reggelijüket, a cuccukat előző este össze is készítették, már csak a fogkeféket kellett betenniük. A suliba is úgy beszélték meg, hogy egy sátorban fognak aludni, így egyet is készítettek oda. Az osztálytársaik, az a 2-3 haverjuk, furcsállta is, hogy ennyire össze vannak nőve, de ők is azért nem szóltak, mert testvérek, miért is ne lehetnének egy sátorba éjszaka, egész nap úgyis együtt lesznek.

Az iskola előtt már fél osztály ott volt, mikor a két fiút kitette a kocsival az anyjuk. Egyből oda is csapódtak a haverokhoz, mindenkivel kézfogás pacsi, vállveregetés. 

A buszon azért külön vállt a két fiú. Matty a kissé bolondos haverja mellett kötött ki. Willi Mineha mellé ült. Willi sokkal jobban kijött pár lánnyal, de azért ő is bele fért a fiús bandába. De most pont jól jött Minehanak, hogy volt kihez beszélnie, mert őt is utolérte a szerelem és kicsit viharossá vált a kapcsolatuk, és mint jól barát ő az aki ezt végig hallgatja. Ha tanácsot nem is nagyon tudott adni, tökéletes hallgatóság volt, és ezt szerette Williben Mineha.


***Mikor már javában ment a séta az erdőbe és a csapat épp egy erdei kiránduló pontra tartott, ahol elvileg volt étterem, panzió, valaki azt mondta, hogy lovak is vannak. Pár embernek fel is csillant a szeme, hogy lesz állatsimogatás és még lehet majd lovagolni is és nem egész nap az erdőt járják a sok bogár között.

Nem is kellett csalódniuk. A tanár azt mondta ez a meglepetés, és ide mindegyik nap be fognak majd térni. Egy hatalmas területen terült el ez a lovas panzió. Nagyon szépen meg volt csinálva, kint volt minden, még játszótér is, meg nagyon szépen faragott szobrok és kiülős rész padok asztalok. 

Ennyi istállót és lovat egyik gyerek se látott még egy helyen. Voltak ott idegen emberek is, akik a kifutón lovagoltak. Pár gyerek elő is kapta a telefonját és fotózni kezdett. 

Mikor már kezdett késő délután lenni, a tanárok összeszedték az osztályt és elindultak a kijelölt sátorozó helyhez. A két fiú ekkor már kezdett izgatott lenni. Ugyan úgy ahogy eddig, nehéz volt kibírniuk, hogy ne érjenek egymáshoz, nagyon várták már, hogy minden elcsendesedjen, és egymáshoz bújhassanak.

Hajnal egy óra fele járhatott az idő, mikor egyre kevesebb mozgást és nevetést lehetett hallani, a tanárok már párszor szóltak is, a két fiú is vissza vonult a sátorba. 

Mikor behúzták a cipzárt a sátoron, egymással szembe fordultak, egy mosolyogták magukat, és egy hatalmas ölelésbe borultak. Willi párszor belepuszilt Maty nyakába, amit jóleső érzéssel fogadott. 

Fáradtan és kimerülten feküdtek el egymás mellett úgy hogy a kezüket egy percre sem engedték el. Maty miután szuszogott párat, egy hirtelen mozdulattal Willi fölé kerekedett, és egyre jobban közeledett az arca felé, mikor egy forró csókba fonódtak össze.

Ezt az idilli pillanatot csak egy valami zavarta meg.

-Willi kísérj el pisilni! Nagyon kell.. ÚRISTEN BASSZUS!-suttogva kiáltotta a lány.

-MINEHA . Ne értsd félre kérlek.- Ragadta meg a kezét Willi és ezzel berántotta a sátorba, a cipzárt gyorsan vissza is húzta.





BrotherWhere stories live. Discover now