60-Beyaz cübbeli kişi

1K 130 37
                                    

Özet: Arthur verdiği kararı Liz'e açıklar. Son hükümdar Leonard'ı yakalamak için Toren'den yardım ister. Laura beyaz cübbeli kişiyi takip etmeye çalışır ama başaramaz. Arthur büyüyü bozması için Laura'dan istekte bulunur. Arthur beyaz cübbeli kişi ile karşılaşır.

*** Yeni Bölüm ***

Beyaz cübbeli kişi Arthur'a yaklaşırken, adam donmuş gibi yerinden kımıldayamamıştı. Karşısında durmasına rağmen yüzünü göremediği kişiye bakan Arthur, omzuna dokunan eli fark edemeden birden kendini bambaşka yerde bulmuştu.

"Kimsin sen?"

Beyaz cübbeli kişi cevap vermek yerine kukuletasını geri itti ve yüzünü gösterdi. Çok güzel bir kadın olduğunu gören Arthur'un dili tutulmuştu.

"Merhaba Arthur."

"Be-beni tanıyor musun?"

"Elbette Arthur."

"Sen kimsin?"

"Ben son hükümdarın eşiyim."

"A-a-ama siz ölmüştünüz."

"Sana ölü gibi mi görünüyorum?" diye soran kadın muhteşem bir şekilde gülümsedi. Arthur yeni yetme bir çocuk gibi terlemeye başlamıştı kadının karşısında.

"Seni korkuttuysam özür dilerim. Peşimde bazı kötü insanlar var, o yüzden gizli hareket etmem gerekiyor."

Kadının korunmaya ihtiyaç duyduğunu anlayan Arthur'un kahramanlık damarı kabarmıştı.

"Leydim, sizi korumak için her şeyi yaparım."

Kadın kendinden memnun bir şekilde gülümsedi. "Teşekkürler, yiğit şövalye."

Arthur hükümdar olsa da bir şövalye değildi ama iltifatı kabullenmekte sakınca görmedi. Birden aklına buraya nasıl geldikleri sorusu takıldı.

"Bizi buraya nasıl getirdiniz leydim? Yoksa siz bir büyücü müsünüz?"

Kadın eğilip Arthur'u hafifçe öptü. Arthur kendini bulutların üzerinde hissetti. Aklı başından gitmişti.

"Sen kafanı böyle şeylere yorma Arthur" dedi kadın. "Beni korumak istediğini söyledin değil mi?"

"Evet Leydim."

"O zaman peşime takılan kişiden beni kurtar."

"Yerini biliyor musunuz?"

"Evet, seni ona götüreceğim."

Kadın, Arthur'un omzuna dokundu ve kendilerini bir kapının önünde buldular.

"Beni bekle yiğit şövalyem" diyen kadın gözden kayboldu.

Laura büyüden çıkar çıkmaz evlilik için gereken her şeyi hazırlamaya girişmişti. Etrafa emirler yağdırıyordu. Çalışanlar bu kadının kim olduğunu bilmeseler de otoriter tavrından ve kendisinden yayılan güçten etkilenip emirlerini yerine getiriyorlardı.

Laura resmi olarak evlendikten sonra Arthur'la yatacak, bekâretine ve güçlerine veda edecekti. Tahttaki yerini sağlamlaştırmak için ödeyeceği bedel büyüktü. Fakat karşılığı da büyük olacaktı. Arthur'a yardım ederken hedefine ulaşacağının garantisi yoktu ama şartlar onun lehine dönünce çok mutlu olmuştu.

İlk fırsatta Liz'den kurtulacaktı. Onu uzak bir yere sürmek için bir şeyler düşünecekti. Bu düşünceler onu mutlu etti.

Toren etrafta Leonard'ı araştırırken, yavaşlayan zamandan çıkan Leonard, adamlarını toplayıp bir sonraki şeytani planı için hazırlık yapmaya başlamıştı. Güneşin doğmasına birkaç saat kalmıştı. Leonard, Laura ve Arthur'un evlenmelerini izleyip, kadının güçlerini kaybetmesini bekleyecekti. Koruyucusu kalmayan Arthur'u ve güçsüz Laura'yı öldürerek onlardan kurtulmayı planlıyordu. Fakat yakalanırsa kendi idam fermanını imzalamış olurdu. Bu yüzden çok ama çok dikkatli olacaktı.

Bir Günlük Hükümdar (SY)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin