44-Gizemler artıyor

1.6K 184 53
                                    

Not: Öncelikle özür dilerim. Üç haftadır hiçbir kitabıma bölüm yazmadım. Bazılarına bir aydan fazladır bölüm eklemedim. Fakat yoğunluğum bitti ve geri döndüm. İnşallah sık sık yeni bölümleri yükleyeceğim. Sabrınız için teşekkür ederim.

Özet: Duydukları çığlık üzerine Arthur ve Toren sese koşarlar. Liz'i kontrol ederler ama Liz çığlık atmadığını söyler. Laura ortaya çıkar ve o da çığlık atmamıştır. Liz Banshee ile karşılaşır ve çığlık atar. Arthur Toren ve Laura kızı kontrol etmeye giderler.

*** Yeni Bölüm ***

1.Gün - Üçüncü çeyrek

Laura, Toren'in peşine takılsa da, Toren umursamayarak hızlı adımlarla koridorda ilerlemeye devam ediyordu. Bir kadının ağladığını duyduğunda kulak kesildi. Bu Banshee'nin sesi kendisini rahatsız ediyordu. Kimin öleceğini bilmeden beklemek, ölümün kendisinden daha beterdi.

Laura neşeli bir şekilde konuşmaya başladı. "Sence kim ölecek? Ben bahsimi yaşlı adama koyuyorum, zaten bir ayağı çukurda."

Toren durup, kadına ters bir şekilde baktı. Fakat bu Laura'nın konuşmasını engellemedi.

"Belki kızıl saçlı cadıdan kurtuluruz."

"Sus Laura, hiç yardımcı olmuyorsun? Sence Banshee'nin aniden ortaya çıkması tuhaf değil mi?"

Laura aniden ciddileşti. "Ne demek istiyorsun?"

"Düşünsene bu sarayda daha önce de ölenler oldu. Fakat Banshee ilk kez görünüyor."

Laura düşünceli bir şekilde bekledikten sonra, "haklısın" dedi. "Onu buraya çeken özel bir şey olmalı."

Toren kadının düşünceli haline bakıp iç geçirdi. Ciddi olduğu zamanlar o kadar güzel gözüküyordu ki. Kafasından bu fikirleri atmak için başını hızlıca salladı. Şimdi gevşemenin zamanı değildi.

Meclis başkanı yaşlı olduğu için yavaş hareket etse de, normal gözlere göre çok hızlı ilerliyordu. Aradığı bilgiyi bulabilmek için nereye bakacağını bilemiyordu. Birçok kitabı inceledikten sonra aradığı bilgiyi bulmuştu.

Banshee'lerin, Kelt kültürünün bir ürünü olduğunu okumuştu. Bir Banshee'nin daha önce bu ülkede görünmemesi normaldi. Çoğu bilgin bu yaratığın hayali olduğuna inanıyordu. "Eğer hayal ürünüyse biz nasıl görüyoruz" diye düşündü.

"Bu işin ardında başka bir şey var ama ne?"

Kendi kendine söylenerek kitabı aldığı yere bırakıp, diğerlerini bulmak için kütüphaneden çıktı.

Leonard yaşadığı şoktan ve altını ıslatmasının verdiği utançtan dolayı, bir süre daha yerinden kalkamadı. Adamının gelip gittiğini görmüştü ama onunla yüzleşmeye utanıyordu. Kendini zorlayarak kalktı ve üzerini değiştirdi. Odaya sinen idrar kokusundan kurtulmak için adamını çağırıp temizletmeyi düşündüyse de, rezaletin büyümemesi için kendi halletmeye karar verdi.

Eline geçirdiği eski kıyafetleri ile idrarı temizleyip çöpe atmak için odasından çıktı. Aniden karşısında adamını görünce, korkuyla zıplayıp elindekileri düşürdü. Sağ kolu olan adam yere eğilip kıyafetleri aldı ve hızla uzaklaştı.

Leonard adamı takdir ederek odasına dönmek istedi ama yine Banshee ile karşılaşma korkusundan giremedi. Kapının önünde adamının dönmesini beklemeye karar verdi.

"Hepsi geçti Liz" dedi Arthur. "Sen uyuyana kadar başında bekleyeceğim."

"Yanıma uzansan olmaz mı? Senin de uykuya ihtiyacın var."

Bir Günlük Hükümdar (SY)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin