58-Verilen karar

1K 131 24
                                    


Özet: Arthur, Toren ve Liz ile karşılaşır. Daha önceki sahneler yüzünden onlara olan bakışı değişmiştir. Onları Alfred'in odasına gönderir. Leo ile karşılaşan Arthur adamın tahriklerine kapılıp bir yumruk atar. Bir süre uyuduktan sonra mezara gidip yer altı geçidine girer. Gelecekten bir görüntü görür. Aşk mı yoksa gücü mü seçecektir?

*** Yeni Bölüm ***

4.Gün 1.Çeyrek

Liz ve Toren, Alfred'in odasında son hükümdarla karşılaşmış ve onunla konuşmuşlardı. Ardından herkes uyumak için odalarına çekilmişti.

Arthur uyandıktan sonra yeraltı geçidine gitmiş ve gördükleri yüzünden bir karar vermesi gerektiğini kabullenmişti. Verdiği kararı uygularsa sonuçlarından etkilenecek insanları düşündüğünde, içi rahat etmiyordu. Fakat artık karar verilmişti.

Laura haber vermeden Arthur'un yanına gitti. Adamın yeraltı geçidinden çıktığını gördüğünde, yüzündeki ifadeye anlam veremedi.

"Ne oldu Arthur? Bir sorun mu var?"

"Evet Laura. Bir karar verdim ama sonuçlarından memnun kalmayacağım."

"Ne kararı?"

"Seninle evleneceğim."

Laura duyduklarına inanamıyordu. Taht üzerinde hakkı olacaktı. Sonunda isteğine kavuşacağı için mutlu olmuştu ama Arthur'un bu kararından kendisinin mutlu olmadığı belliydi.

"Neden?" diye sordu büyücü.

"Çünkü halkıma bir söz verdim. Onlara adalet ve doğruluk üzerine olacağımı söyledim."

"Kızıl ne olacak?"

"Kalbim onunla ama ikisini de seçemiyorum. Hükümdar olmam için senin yeminini bozman lazım, senin şartında tahta ortak olmak."

"Evet o zaman bu kararını açıkla ve zamanı normale çevirelim. Önce evleniriz, sonra göklerin yargılamasından kurtulunca düğünümüzü yaparız."

Arthur kadının güç arzusu ile dolu gözlerine bakıp, doğru kararı verdiğinden şüpheye düştü. Fakat geri dönmeyi düşünürse, halkın uzun bir süre daha meclisteki yozlaşma yüzünden acı çekeceğini biliyordu.

Kendisi için en zor olacak olan kısım Liz'e durumu açıklamasıydı. Önce Toren ile konuşup onun fikrini almak istiyordu.

"Laura, beni Toren'in yanına götürür müsün?"

Kadın pelerinini savurup Arthur'u sardı. Az sonra Toren'in odasının önüne gelmişlerdi. Laura'ya teşekkür eden Arthur, Toren ile yalnız konuşmak istediğini söyledi. Laura mutlu hissettiğinden alınganlık göstermeden oradan uzaklaştı.

Kapının önünde bir süre bekledikten sonra seslendi. Toren kapıyı açıp Arthur'un düşünceli ifadesini görünce şaşırdı.

"Gel Arthur, bir sıkıntı mı var?"

"Kararımı verdim Toren ama doğruluğundan emin değilim."

"Ne kararı?"

"Halkım ile Liz arasındaki seçim ile ilgili kararım."

Toren düşüncelere daldı. Arthur'un ne kadar zor bir durumda olduğunu biliyordu. Ayrıca Liz'i ne kadar sevse de, içindeki doğruluk ve adalet anlayışının onu halktan yana seçime meylettirdiğini de tahmin ediyordu. Yine de kararı kendisinden duymaya karar verdi.

"Kararını dinliyorum."

"Halkımın iyiliği için hükümdarlığı kabul edip kan yeminini bozacağım."

Bir Günlük Hükümdar (SY)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin