42-Gizemli çığlık

1.9K 197 48
                                    

Özet: Laura zaman yavaşlatma büyüsünü yaparken Leonard ve adamını da dâhil eder. Böylece kişi başına beşer sene ömür eksilecektir. Liz ve meclis başkanı konuşmak için gruptan ayrılırlar. Liz gördüğü rüyayı anlatır, başkanla birlikte mezarlığa gitmeyi kabul eder. Toren, Laura'nın duygularından emin olmayı istemektedir.

*** Yeni Bölüm ***


1.Gün - İlk çeyrek

Laura yaptığı büyünün gücü yüzünden halsiz düşmüştü. Bir süre dinlenmesi gerektiğini düşünerek kimseye haber vermeden gizli sığınağına gitti. Aklında tahtın gücünü ele geçirmek için verdiği beş yılın kaybı vardı.

Bunu yaparken çok düşünmüştü ama pişmanlık yavaşça zihnine hücum ediyor ve onu boğuyordu. Belki de Arthur çözümü bulamayacak ve ölecekti. Bu durumda verdiği beş yıl boşa gitmiş olacaktı.

Toren'in ona karşı beslediğine inandığı duyguları kabul etmeye hazır değildi. En azından onu elinde tutabilmeyi isterdi. Eğer onu da elinden kaçırırsa kendisi için yıkım olacağını biliyordu. Liz'i kıskandığını fark etti. Bacak kadar kız iki erkeği de kendisine aşık etmişti. Üstelik kalbinde kimin olduğuna son ana kadar emin olamadan.

Bu düşüncelerle boğuşurken halsizlik vücudunu ele geçirdi ve derin bir uykuya daldı.

Leonard hayatı boyunca bu kadar araştırma yapmadığı halde kendini kitap kurdu gibi hissediyordu. Bir haftanın yeterli olma ihtimali vardı. Fakat Arthur'a açıktan açığa saldırmanın kendisi açısından iyi olmayacağının da farkındaydı. Bir yandan Toren, diğer yandan büyücü Arthur'u koruyacaktı.

Adamı gözlem raporunu getirdiğinde merakla dinlemeye başladı.

"Lordum Arthur odasında kitaplara gömülmüş durumda. Toren onu bir an dahi yalnız bırakmıyor. Şimdilik odaya girmemin imkanı yok."

"Liz ve Alfred ne yapıyor?" diye sordu Leonard. Merak ettiği için değil, sadece hazırlıklı olmak adına.

"Kızın odasında konuştuktan sonra başkan ayrıldı. Kızın odasından sızan ışık söndü. Büyük ihtimalle uyuyordur. Başkan da kendi odasına çekildi."

Adamının eksiksiz raporu keyfini yerine getirmişti. Fakat bir kişinin adının geçmediğini fark edince sordu.

"Büyücü ne yapıyor?"

Adam mahcup bir şekilde başını eğdi. "Üzgünüm efendim, büyücünün yetenekleri yüzünden onu takip edemiyorum. Eksikliğimi mazur görün lütfen."

Adamın haklı olduğunu biliyordu. O kadın şeytana bile pabucunu ters giydirebilirdi. Başını elleri arasına alıp biraz düşündü. Kitapları inceleyerek sonuca ulaşmak düşündüğünden daha çok zaman alacaktı. Bu zamanı başka şekilde değerlendirmeliydi.

Düşmanlarından kurtulmak için bir fırsattı. Bir hafta içerisinde bir sürü düşmanını ortadan kaldırabilirdi. Keyifle kahkaha atmaya başladı. Adamı azarlanmayı beklerken efendisinin kahkaha atması karşısında şaşırdıysa da ardından rahatladı.

Leonard adamına eğilmesini işaret edip kafasındaki planı anlattı.

Arthur işaretlerin anlamını düşünmekten yorulmuştu. Zamanı iyi değerlendirmek istiyordu ama kapalı ortamda kalmaktan yorulmuştu. Toren'in de farkında olmadan uyukladığını görünce temiz hava almak için sarayın dışına çıkmayı düşündü.

Toren'i uyandırmamak için parmak uçlarında hareket ederek kapıya doğru yürümeye başladı.

"Nereye gidiyorsun Arthur?"

Bir Günlük Hükümdar (SY)Where stories live. Discover now