Capitolul 9

271 17 5
                                    

Au trecut doua zile de cand Natsu e plecat. Ma tot gandesc care ar fi motivul pentru care Natsu a ramas...adica, ce cauta? Oricum, sarind peste curiozitatea mea, in seara asta e balul iar pregatirile sunt aproape gata. Eu si Erza ne-am ocupat de tot...mai putin de mancare de care s-a ocupat Mira...si bauturi...de care s-a ocupat Cana. Nici nu vreau sa ma gandesc ce bauturi vor fi.
-Erza! Am o idee. striga Mira agatand o ghirlanda.
-I-a spune! zise Erza pregatind scena.
-Ma gandeam...d daca tot se apropie marile jocuri magice si maestrul trebuie sa aleaga membrii echipei, de ce nu ar face-o la bal? spuse ea coborand de pe scara pe care se urcase pentru a agata ghirlande.
-Nu suna rau...e chiar o idee buna! Du-te si convinge-l si le maestru! spuse Erza mergand spre bar. Apropo, nai sunt prajiturele? continua ea.
-Nu cred ca va fi nevoie de mare putere de convingere. spun ironica.
-Da, sunt in frigider! striga Mira mergand spre sala maestrului.
-Si Lucy...l-ai invitat pe Natsu? intreba Erza tinand in mana un platou cu prajituri.
-Nu...
-Atunci el te-a invitat pe tine? intreba luand o prajitura.
-Nu...defapt, nici nu cred ca ajunge la bal.
-Inseamna ca ne vom insoti una pe alta. spuse ea luandu-me de dupa gat.
-Fetelor! Maestru a spus ca e de acord. Abia astept sa aflu cine ne va reprezenta in competitie. spuse Mira mergand spre bar si turnandu-si niste limonada.
-Si eu! Cine credeti ca ar fi pe lista maestrului? intreb eu.
-Pai...as spune ca Erza, poate Cana, Elfman. spuse Mira .
-Eu cred ca Laxus. E puternic. Desi, daca ar fi Gildartz in echipa, nu cred ca va fi nevoie sa mai fim acolo. spuse Erza plictisita.
-Nimeni nu se asteapta la Natsu? Adica, e puternic...toti au vazut cand a luptat cu tine, Erza. In plus, Gildartz nu prea da pe la ghilda. spus rusinata.
-Aici ai dreptate. Dar vorbim fara rost. Decizia va fi luata de maestru. Pana atunci, haideti sa ne pregatim de bal. spuse Mira iesind pe usa.
-Are dreptate...sa mergem. spun zambind.

Peste cateva ore
Nici nu stiu ce sa mai fac...balul a inceput deja iar eu sunt inca acasa. Nu am avut cand sa-mi cumpar o rochie asa ca m-am bazat pe faptul ca voi purta o rochie mai veche insa parca nici una nu sta cum trebuie pe mine. Nici nu-mi mai arde sa merg. M-am aruncat pe pat in speranta ca voi adormi, fiind ajutata de intunericul din camera.
-Credeam ca organizatorii sunt obligati sa fie prezenti la bal. spuse o voce a carei haz era aproape imposibil sa nu-l observi. Vocea asta...ma uit in jur si dau de Natsu ce statea sprijinit de perete, langa usa ce facea conexiunea intre camera si terasa.
-Natsu? Ce faci aici? intreb surprinsa.
-Am venit sa te iau la bal. Am mers la ghilda, unde nu erai, asa ca am venit sa te caut. Deci ridica-te! spuse el zambind in timp ce aprindea luminile. Cand luminile din camera s-au aprins, am putut observa ca Natsu era imbracat intr-un costum...arata bine...insa e total opus personalitatii lui...adica Natsu si un costum.
-Dar nu pot...nu am rochi-
-Uita-te pe pat...spuse Natsu intrerupandu-ma. Fac cum spune si observ o rochie superba de un visiniu inchis. Era...era....ma lasa fara cuvinte.
-Natsu...
-E rochia pe care ai vazut-o in vitrina magazinului. Nu ai probat-o dar e rochia ce ti-a atras atentia...ma gandeam ca nu ai rochie asa ca am luat eu una.
-Dar de unde ai stiut ca nu am...si de unde ai stiut marimea? intreb surprinsa.
-Pai din cauza mea nu aveai rochie. Marimea? Am stat cu tine cat ai probat acele rochii...la fiecare rochie te uitati la marime si intrebai de marime...a ajuns sa mi se fixeze in creier. Acum haide, imbraca-te...Erza ma va omorî daca nu ajungi la bal...stie ca te caut. spuse el razand.
-Esti primul care rade cand se gandeste ca va manca bataie de la Erza. spun mirata.
-Probabil...dar asta pentru ca nu am de ce sa nu rad. Mereu sunt dornic de o bataie buna, dar acum serios, imbraca-te! Voi iesi pe terasa sa te astept. spuse iesind.
Dupa putin timp am iesit pe terasa sa-i spun ca sunt gata si ca piteam pleca.
-Bun! Insfarsit! spuse el ironic dupa care ma lua in brate in stil mireasa si sari de pe balcon.
-Esti nebun? intreb cand ma puse jos.
-Parca ne grabeam...spuse el zambind.
Dupa circa 5 minute am ajuns la ghilda. Cand am intrat pe usa, Natsu m-a lasat jos si a inceput sa caute pe cineva cu privirea.
-S-a intamplat ceva, Natsu? intreb curioasa.
-Nu, nimic! Distreaza-te! spuse el zambind. spuse el dupa care se uita in directia terasei unde o vazu pe Erza stand singura admirand cerul.
-Natsu, haide sa-
-Oh, uite-o pe Erza, ma duc s-o salut! Vin imediat. spuse dupa care se indrepta spre iesire. Dupa cateva minute, Natsu intra iar in sala dar de data asta se indrepta spre Erza, cum spusese.

Din perspectiva lui Natsu
-Ce faci aici singura? o intreb amuzat.
-Admir cerul! spuse ea trista. Vad ca ai reusit sa ajungi. remarca ea cu o urma de bucurie pe chip.
-Am venit sa te intreb ceva...cine e cel mai bun prieten al tau? o intreb parca gata sa explodez.
-Presupun ca tu...de ce? ma intreba surprinsa.
-Atunci...poti iesi...spun uitandu-ma-n spate.
-Insfarsit! Chiar nu mai aveam rabdare. spuse Jellal zambind. Erza se uita de parca un miracol avu loc. Era total surprinsa.
-Natsu...dar cum ai-
-Stii ca mi-ai povestit despre el? Dupa care te-am rugat sa ma lasi sa fac un dus la tine? Nu am facut dus. Facusem dus la Lucy inainte. Defapt am cautat un parfum de-al lui Jellal in baie. Cand l-am gasit am tipat acel "DA". Am tipat pentru parfum, nicidecum pentru apa calda. Ai spus ca e in sud, unde aveam eu misiunea si ma gandeam ca nu ar fi rau sa te bucuri de bal asa cum trebuie. Sa-l caut pe Jellal a fost o sarcina-n plus. Eu deja aveam ceva de facut. Oricum, va las sa va savurati...ma asteapta Lucy. Nu apuc sa plec caci Erza sare sa-mi ofere o imbratisare calduroasa...stiti acele imbratisari calde, placute, dupa care tanjesti? Exact asa a fost!
-Multumesc! spuse ea si pot sa jur ca lacrimeaza.
-Nu ma imbratisa pe mine...Jellal e cel ce trebuie imbratisat acum, Erza. spun dupa care-i las singuri.

Din perspectiva lui Lucy
L-am pierdut pe Natsu din vedere. Nu mai stiam nimic de el. Cand deodata am vazut ca se apropia de mine cu un zambet de copil.
-Sa intamplat ceva? intreb zambind.
-Sa zicem ca acum Erza mi-e datoare. spuse razand.
-La cevte referi? intreb confuza.
-Lamureste-te singura! spuse el facandu-mi semn sa ma uit spre terasa unde o vad pe Erza in bratele cuiva. Ma uit mai atent si vad ca acel cineva avea parul albastru...doar nu...Natsu l-a adus pe Jellal?
-Natsu, tu...ala e Jellal?
-Pai...asta lasa Erza de inteles, nu? intreaba zambind si frecandu-si ceafa.
-Asta aveai tu de facut? De asta nu te-ai intors? intreb lovindu-l peste umar prieteneste.
-Chiar cautam indicii despre Igneel. Faptul ca misiunea lui Jellal se desfasura prin partile alea a fost doar un plus pentru mine de a ramane acolo.
-Dar cum ai reusit sa-l sustragi de la misiune? intreb curioasa.
-Stii? Igneel mereu spunea ca am o putere de convingere fantastica. spuse el mandru.
-Ah da? Pai convinge-ma sa-ti acord un dans! il tachinez.
-Ok...te astept pe ring. spuse plecand. Dar....nu a facut nimic...asa vrea el sa ma convinga?
-Natsu! spun urmandu-l. Asta numesti tu convingere? intreb dezamagita.
-Esti aici, nu? intreba el amuzat de situatie. Dar, nu era nevoie sa te conving...era clar că vrei sa dansezi. Ti se citea pe fata, deci nu era nevoie sa ma strofoc. spuse luandu-ma de brau si de mana dreapta incepand sa danseze. Totusi...ceva ma deranja...ma gandeam daca sa-i spun sau nu...mi-am luat inima-n dinti si l-am intrebat:
-Natsu...ce e cu acel fular? Nu ma intelege gresit, dar nu se potrivește cu costumul tau. spun timida. Pentru un moment Natsu se opri din dansat iar expresia fetei lui se schimba instantaneu.
-Lucy! spuse el serios. Fularul asta e foarte special pentru mine. Nu am de gand sa-l dau jos. spuse el la fel de serioa. Bine ca melodia s-a terminat imediat dupa acel moment stanjenitor, pentru ca am plecat de langa el, stanjenita fiind. Am mers la o masa unde am dat de Happy.
-S-a intamplat ceva Lucy? intreba pisica sorbind dintr-un paharel mic, punch.
-Nimic. Am avut parte doar de un moment jenant. Auzi Happy, ce e cu fularul lui Natsu. intreb in speranta ca voi afla.
-Oh, aia...e un lucru special pentru Natsu. L-a primit de la Igneel drept cadou de ziua sa de nastere. E un lucru foarte special pentru Natsu. Are grija de acel fular mai mult decat are de propria persoana. spuse Happy sorbind inca odata.
-Oh...multumesc Happy! spun ridicandu-ma de la masa cu scopul de a-l gasi pe Natsu. Caut cu privirea si-l zaresc in multimia ce s-a adunat in fata scenei. Incep sa ma înghesui printre oameni pentru a ajunge langa el.
-Natsu! spun expirand usurata ca am ajuns langa el.
-Da? spuse el total normal, neparand suparat.
-Vo-voiam sa-mi cer scuze. Nu stiam despre fular si cat e de special pentru tine. Scuze! spun timida.
-Oh? Pentru ce iti ceri scuze? Nu m-am suparat! spuse razand.
-Putina atentie va rog! spuse maestrul lovind microfonul. In toata sala se facu o liniste de mormant.
-Urmeaza sa anunt membrii echipe ce vor reprezenta Fairy Tail la Marile Jocuri Magice. spuse maestru dupa care un rand puternic de urale si strigate rasuna in sala festiva.
-Va rog! Putina liniste. Cei ce vor aduce acasa premiul de cea mai buna ghilda sunt: Laxus, Erza, Lucy, Gray si Natsu. spuse maestrul. Toti aplaudau insa o parte din cei prezenti barfeau cum ca un nou venit a luat ultimul loc in echipa. Nu ma intelegeti gresit...e grozav ca sunt in echipa dar de ce comenteaza cei din jur despre Natsu? Cand maestrul vazu ca lumea incepu sa vorbeasca incepu iar:
-Alegerea mea este deginitiva. Va asigur ca este o echipa echilibrata, care va invinge. Nu vreau sa aud comentarii. Da, noul venit e in echipa. Cine are de comentat, sa vina la mine caci eu sunt cel ce a luat aceasta decizie! spuse nervos. Si sa nu uit! Maine vom merge la academie! Ne-am oferit voluntari sa mergem sa vorbim cu noua generatie despre cum e sa fii magician si cum e in aceasta ghilda. spuse el schimbandu-si total starea de spirit. Acum, distrati-va! spuse el dupa care pleca.

Ceau ba! Eu sper ca va placut! Ca de obicei, spuneti-mi ce credeti despre capitol in comentarii!

Fairy Tail-O altă povesteWhere stories live. Discover now