Buz Adam -36-

3.2K 143 4
                                    

-Rıfat Dede-

Kim derdi ki şu mezarlığa girip isminin yazılı olduğu taşı okşayacağım Suzan? Neden bu kadar erken kızım? Neden babana veda etmeden dargın gittin? Küstüğümüzden beri bir kere ''Baba seni seviyorum'' desen ziyan eder miydim sevgini? Bak bize; Kızına, babana, kardeşine.. Oğlun yok yanımızda, alışamıyor bana. Ama Vera.. Aynı senin gibi. İçten, samimi, hep bir şeyleri dağıtmak yerine toparlamaya çalışıyor. Emre de aynı ben gibi. Çabuk alevlenen, ön yargılı, sildi mi ilerisini göremeyen.

Torunlarımla böyle mi bir araya gelecektim? Kardeşinle seni böyle mi bir araya getirecektim kızım? ''Neden baba?'' deseydin anlatmaz mıydım sana tüm ön yargılarımı. Bak arkanda bıraktığın topluluğa. Hepsi senin için tek yürek ama darmadağın..

Ayşegül buraya gelirken çok korktu, gelmek istemedi başta. ''Yüzleşemem'' dedi. Utanıyor geçmişte hissettiklerinden.. Sizi ayıran o duygularından utanıyor. Nasıl seviyor seni bir bilsen..

Ah bir geri dönecek ihtimalin olduğunu bilsem neler yapmazdım kızım, neler vermezdim sizi bir arada tutmak için?! Paylaşamadım seni, birazda Ayşegül'e destek çıkmamın sebebi buydu. Bencillik ettim biliyorum ama benim biricik kızımın başka birini sevebileceğini sindiremedi şu yaşlı bünyem.

Affet babanı güzeller güzelim..

Hala gözümde küçücüksün..

Buz AdamWhere stories live. Discover now