ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

1.2K 112 5
                                    

Φίλιππος

Σήμερα τελείωσα αργά από το οινοποιείο. Έπρεπε να ελεγχθεί το κρασί, να πάω από τα  αμπέλια, να τακτοποιήσω τις εκκρεμότητες στο γραφείο και να ετοιμάσω μια αρκετά μεγάλη παραγγελία για Αθήνα. Μου ζήτησαν να πάω στην πρωτεύουσα για να τακτοποιηθούν τα χαρτιά και ξέρω πως δε θα είναι η μοναδική παραγγελία που θα ζητούσαν. Θα συνεργαζόμασταν και έπρεπε να γνωρίσω και τους πελάτες μου. Επίσης μια διαφημιστική εταιρεία μου είπαν πως θέλει να συζητήσουμε κάποια θέματα. Συνεργαζόταν ο παππούς μου και με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ήταν φίλοι. Είχα ακούσει πως ήταν νέος. Ποτέ δεν κατάλαβα πως έκανε παρέα με τον παππού μου. Ο κυρ Μιχαήλ ήταν πολύ κοινωνικός άνθρωπος, καλόκαρδος, όλους τους συμπαθούσε και τους έδινε μια ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Όμως όσοι ήθελαν να του κάνουν κακό προσωπικά αλλά και στην δουλειά του έβλεπαν το άκρως αντίθετο από αυτό που γνώριζαν. Ήταν πολύ καλός ο παππούς και πάντα τον ευγνωμονώ που μου άφησε το οινοποιείο του όπως επίσης που μου έμαθε όλα τα μυστικά για το κρασί και τα αμπέλια. Από την άλλη τον αδερφό μου τον Μάριο δεν του υπέδειξε, ούτε του έμαθε κάτι. Πάντα έλεγε πως ο Μάριος δεν θα γινόταν οινοποιός. Πόσο δίκιο είχε. Πόσο μέσα είχε πέσει. Ο Μάριος έγινε φωτογράφος. Από πολύ μικρός του άρεσε να φωτογραφίζει τα πάντα. Εγώ του αγόρασα την πρώτη του φωτογραφική μηχανή. Του άρεσε να φωτογραφίζει τοπία. Πανέμορφα τοπία και όχι μόνο. Τον βοήθησα να φτιάξει ένα στούντιο για να δουλεύει εκεί. Μένει αρκετά χρόνια στην Ιταλία. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες αλλά  η χώρα  που του άρεσε από την πρώτη στιγμή που πήγε ήταν η Ιταλία. Έχει 2 χρόνια να έρθει στην Κρήτη. Είπε πως θα έρθει φέτος να μας δει. Θα κάτσει όλο τον Αύγουστο μετά θα ξαναφύγει. Ο μικρός άκουσε πως στην Κρήτη έχει κάποια μέρη που είναι σαν πίνακες ζωγραφικής και μιας και είναι καλοκαίρι και θα έχει πολύ κόσμο δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία.
Τώρα 3 μέρες που δεν θα πάω στο οινοποιείο θα αφήσω τον κυρ. Σίφη , τον πατέρα μου να αναλάβει γιατί πρέπει να πάω στο Ηράκλειο για κάποιες παραγγελίες. Σκεφτόμουν την άλλη εβδομάδα να πήγαινα στην Αθήνα, να γνωρίσω τον φίλο του παππού μου που έχει την διαφημιστική. Ακόμα όμως το σκέφτομαι, έρχεται το καλοκαίρι και δε θα μπορώ να φύγω καθόλου...θα το σκεφτώ. 
Λίγο αργότερα άκουσα να χτυπάει το κινητό μου. Το έβγαλα από την τσέπη μου και κοίταξα ποιος με καλούσε. Άγνωστο το νούμερο. Μπορεί όμως να ήταν για δουλειά και έτσι το σήκωσα.

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
Λάθος Επιλογές Book 1Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα