4.

2.2K 150 17
                                    

Vyjdeme na čerstvý vzduch. Zhluboka se nadechnu a vyjdu za Stevem. Steve nás vede spletitými uličkami New Yorku. Nemám nejmenší tušení, kam jdeme. Docela mě to znervózňuje. Koho by to sakra neznervózňovalo? Chlap, kterého znám jen pár hodin, mě vede za nějakým jeho kamarádem. Úžasný. Když se Steve zastaví u Stark Tower, jen se na něj (za dnešek už po tisící) nechápavě podívám.

„Tvůj kamarád pracuje ve Stark Tower?" zeptám se.

„On ji vlastní." odpoví mi Steve.

„Neříkej mi, že jdeme za Tonym Starkem." na sucho polknu.

„Přesně za ním." naneštěstí pro mě to Steve odsouhlasí.

„Chápu dobře, že jdeme do nejošklivější budovy v celém New Yorku za největším egoistou, kterého svět kdy viděl?" mluvím pomalu a každé slovo poctivě vyslovuji. Mluvím jako na mentálně zaostalého. S úsměvem přikývne.

„Nikdy jiný nemá takové schopnosti jako on." vysvětlí mi.

„Pokud tvoji matku unesli za bílého dne a nějaká kamera to natočila, Stark ten záznam najde. Tím nám pomůže zjistit, kam ji zavezli." vysvětluje mi svůj plán.

„Fajn. Pro mamku udělám cokoliv." přikývnu.

Společně vejdeme do Stark Tower, kde si přivoláme výtah. Když nastoupíme do výtahu, cítím se dost nesvá. S cinknutím výtahu si vystoupíme. Rozhlédnu se po celém pokoji, který je třikrát větší než náš obývací pokoj. Pohledem zajedu k baru, kde stojí Stark se skleničkou nějakého alkoholu. Jakmile nás zahlédne, vřele se usměje.

„Copak starouš si už konečně našel holku?" otáže sarkasticky. Kdo je u něho starouš? Když Steve vypadá tak na dvacet a Starkovi je kolem pětatřiceti let.

„Hrozně vtipné Starku." pronese rozčileně Steve. Stevovu poznámku úspěšně ignoruje a jeho pozornost se přesměruje ze Steva na mě. Jeho pohled mě skenuje od hlavy až k patě. Na určitých partiích se zastaví déle, než je zdrávo.

„Tak kdo pak je ta tvoje pohledná společnice?" zeptá se zvědavě.

„Jsem Annabeth Laureen."představím se.

„Já jsem Tony Stark..." chce pokračovat v představování, ale já mu do toho skočím. „genius, bilionář, playboy, filantrop. Máte slabost pro alkohol a ženy. Vlastníte obrovskou firmu na výrobu zbraní a hrdý na to zrovna moc nejste. Když jste uviděl svoje zbraně v akci, přimělo vás to vyrobit oblek. Pod jménem Iron Man pomáháte zachraňovat svět. Moc rád se předvádíte. To dokazují vaše noční akce s oblekem pod vlivem alkoholu. Ke všem lidem se chováte jako namyšlený arogantní blb s egem větší než Stark Tower. Vynechala jsem něco?" zeptám se, když dokončuji popis Starka. Stark se Stevem na mě koukají s otevřenou pusou.

„Co je? To nikdo z vás nečte noviny? Když je tam pořád." syknu naštvaně.

„Už jsem se začal bát, že jste jedna z mých fanynek." odfrkne si pobaveně.

„Já a vaše fanynka? Dovolte, abych se zasmála." na důkaz své poslední věty propuknu v hlasitý smích.

  „Fajn. Co teda potřebujete? Protože pochybuji, že jste mě jen přišli poctít svou milou návštěvou." řekne sarkasticky. Pohlédnu na Steva. Teď přišel čas na něj.

„Víš, potřebujeme pomoct. Potřebujeme najít matku Annabeth. Unesli ji." vysvětluje mu situaci Steve.

„No a co já s tím? Nemůžu hledat každou unesenou osobu v New Yorku." řekne klidně Stark.

Pure lightKde žijí příběhy. Začni objevovat