Kapitola 53.

1.5K 82 1
                                    

"Kdy odjíždí?"

Dianna seděla u svého stolu, snažila se zůstat nenápadná a hlas se jí nervozitou lehce ošíval.

"Dneska v noci." Emily byla narozdíl od ní v pohodlí své měkkoučké postele a na klíně jí ležel notebook. Už půl hodiny se snažila psát, no marně.

Musela čelit smutnému faktu, že za celou tu dobu co byla s Morganem, nic nezískala. Pouze byla jeho obětí, fackovacím panákem a náhodnou holkou, kterou kdysi opíchal.

Ale do článku, nebo na jejího bratra neměla nic.

"Jsi si tím jistá?" Zopakovala policajtka už snad po sté a všimla si, že jí jeden ze strážníků sleduje. Zahrála perfektní úsměv a jemně k němu pokynula hlavou. V posledních dnech byla víc paranoidní, než kdy jindy.

"Odjíždí Dianno. A posílá ke mě chůvu."

Cože? Vyjekla jak ve své mysli, tak i do telefonu. "Nejspíš se bojí, že bych všechno vyklopila policii. Jako kdyby mi to nějak pomohlo."

"Emily, pokud bude Christopher pryč, musíš jít na policii."

Dianna si vybavila slova, která jí věnovala Emilyina spolubydlící.

Nechtěla, aby Anna zatáhla Kylea do jejího nového života, no byla si jistá, že to udělá.

Přesto to ale nemohla být ona, kdo by najednou policii všechno vyklopil. Ale pokuď Morgan odjížděl a pokud by Emily dostala šanci mluvit, všechno by se změnilo.

Vyhráli by.

V koutku duše ale věděla, že to tak jednoduché nebude a nemýlila se.

"Nevím, jak ti to vysvětlit. Vím, že je to sebevražda, ale tohle všechno jsem začala kvůli Jasonovi a právě teď, když s Morganem 'spolupracujeme' jak tomu on rád říká - mám největší šanci se k němu skutečně dostat. Neprošla jsem si peklem, abych běžela na policii a čekala, než se vrátí a zabije mě. Potřebuju ho najít. Potřebuju."

Nebyla to snadná volba, ale Emily tušila, že kdyby teď vycouvala - byla by ještě hloupější, než kdy předtím. Musela překonat svůj strach a nenávist a skutečně zabojovat.

Musela.

"Co chceš dělat?" Dianna si promnula spánek. Byla unavená a rozhodně ne nadšená z toho, co se právě dozvěděla.

Nikdy se Morgana nezbaví. A teď navíc musí hlídat Emily.

"Budu dělat to, co mi řekl. Budu sedět na zadku a čekat, než se vrátí. A mezitím si zjistím nějaké další informace."

Uvědomovala si, jak moc zlomeně a poddajně zněla. Jako kdyby z ní Morgan dostal veškerý ten odpor - no opak byl pravdou. Emily se cítila silnější, možná proto, že mezi nimi panovala jakási dohoda, nebo protože se právě na dva týdny chystal odjet do Kanady, ale ať už jí tu odvahu do žil pumpovalo cokoliv, líbilo se jí to.

Vzpamatovala se z té bomby a její obličej se pomalu začal uzdravovat. Jediným problémem zůstávala práce - u které byla Emily zaseklá a vlastně ani neměla chuť cokoliv psát.

Veškeré její myšlenky se točily okolo jejího bratra.

"Seš přesvědčená, že s ním chceš tuhle hru hrát?"

Byla to poměrně nemístná otázka, jelikož Emily byla nucena hrát jeho hry ode dne, kdy vkročila do jeho firmy, pořád to ale bylo něco, nad čím přemýšlet.

Mr. Illegal |CZ| Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon