18# Čo sa stalo?

34 7 1
                                    


pohľad Harry: 

Bol som v kaviarni a sedel za pokladňou, keď som zrazu začul šmik auta a veľký rachot. Ľudia okolo začali kričať. Vyšiel som von a videl, ako Louis, Liam a Zayn kľačia v strede cesty a ako sa okolo nich schádzajú ľudia. Prišiel za mnou aj môj šéf Nick a spolu sme bežali za chalanmi. Predieral som sa pomedzi ľudí. Keď som zrazu videl dievča celé od krvi. Bola to Cat. Skoro som prestal dýchať. Nahol som sa nad ňu a jemne jej pre-hrabol červené vlasy. Na jej tvári bol úsmev? Prečo sa usmieva? 
"Dobre, rozumiem budeme čakať." počul som Liama ako práve dotelefonoval. 
" Nebojte, sanitka je už na ceste." povedal Liam.
Zayn sa snažil  skontrolovať Catin tep. "Ešte žije, ale má nepravidelný tep. Dych je v celku v poriadku."  povedal Zayn a na tvári mal divný výraz. Pozrel som sa na Louisa ako sa jej snaží zastaviť krvácanie na nohe a pri rebrách. Pozeral som sa na ostatných ľudí. Len sa nemo pozerali, alebo krútili hlavami. Mal som sto chutí im niečo povedať.
" Musíme zavolať jej rodičom." ohlásil Nick a neveriacky sa pozeral na to čo vidí. 
" Vybavím to." povedal som. Zdvihol som sa zo zeme a išiel ďalej od ľudí, aby som mohol normálne komunikovať. Vytiahol som si mobil z vrecka a vytočil číslo jej mami. Po dvoch zvoneniach sa ozval jej príjemný hlas. 

"Haló?" opýtala sa do telefónu.
Nadýchol som sa a začal som. " Dobrý večer. Prepáčte, že vyrušujem, ale....... niečo sa stalo." nervózne som povedal.
" Harry. Prosím nestraš. Čo sa stalo?"
" No..... Neviem ako to povedať, tak to na vás vysypem."
"Počúvam." povedala, z jej hlasu bola cítiť nervozita.
" Emm........ Cat mala nehodu."
" Počkať. Čože? Akú nehodu? Je v poriadku? A kto to zavinil."
" Prosím choďte do najbližšej nemocnice. Tam sa stretneme a všetko vám vysvetlím." hneď po tejto vete som to zložil. Sám som nevedel, čo sa stalo.   Išiel som za ňou a čakal na sanitku. 

Sanitka prišla po piatich minútach. Naložili ju.
" Nick môžem ísť za ňou a vziať si na chvíľu voľno?" opýtal som sa Nicka v nádeji, že ma pustí.
"Samozrejme. Ja to zvládnem." po tejto vete som vzal nohy na ramená. Hneď s chalanmi sme nastúpili do auta a sledovali sanitku. V aute vládlo hrobové ticho. Všetci sme boli otrasený. 
Zrazu niekto prerušil to nekonečné ticho. Bol to Liam. " Ako niekto mohol spraviť niečo také? A ešte k tomu odísť z miesta činu." povedal nahnevane. 
" Niekto bez kúska citu a zľutovania." smutno sa zadíval Zayn. Mne to v tej chvíli  došlo. Musel to byť Michael. Nikto iný by nebol tohto schopný. Už dlhšiu dobu som nepočúval jeho rozkazy a tak sa rozhodol zasadiť poriadnu ranu. 

V nemocnici. 
Prišli sme do nemocnici a hneď si zistili kde Cat je. Práve ju odviezli na operačnú sálu. Posadili sme na stoličky v čakárni a ticho sedeli. Rozhodol som sa napísať mamine SMS- ku, nech ma nečaká. Hneď potom vtrhli rodičia Cat za nami a vypytovali sa. Nevládal som im odpovedať. Našťastie pre mňa tam boli chalani a vysvetlili čo sa jej stalo. Jej mamina sa z toho skoro zrútila. Plakala a držala sa svojho manžela za ruku. Zdá sa, že chalani písali aj ostatným z partie, čo sa stalo. A do desiatich minút tu boli všetci - Tori, Jade, Back a Andre. Sadli si k nám. Sedel som vedľa Louisa. Videl, ako sa mi triasli ruky a tak ma chytil za jednu ruku. Usmial sa na mňa a pošepkal mi do ucha " všetko bude v poriadku". Neodolal som jeho úsmevu a tiež som sa usmial. Mám ho veľmi rád. Možno radšej, ako by som mal. Nie možno, ale určite. Cítim k nemu niečo výnimočné. Nie som gay. No občas si tak prídem. 

Po hodine a pol vyšiel doktor z operačnej sály. Nasmeroval si to k rodičom Cat. Prešiel do stredu miestnosti a povedal. " Z najhoršieho je vonku. Má zlomené dve rebrá, ktoré sa dostali až príliš blízko k pľúcam. Mala šťastie že jej rebrá neprerazili pľúca, to by bola asi už na inom oddelení. Stratila dosť krvi, ale už jej ju transplantujú do tela.  Má tiež zlomenú nohu. Tiež mala mierne potrhané šľachy, no tie by mala mať v poriadku. Jej stav je teraz stabilizovaný. Ak pôjde všetko tak, ako má bude doma o dva týždne." povedal doktor a mierne sa usmial. Všetkým nám odľahlo a boli sme šťastný, že žije a že je preč z ohrozenia života. 
" Teraz spí, je ešte pod narkotikami. Prebrať by sa mala asi za pol až hodinu. Možno bude zmätená a otrasená, tak ju nezaťažujte. Jej psychický stav má vplyv na ten fyzický." dodal a zavolal na sestru, ktorá nás zaviedla k jej izbe. 

Ležala tam s miernym úsmevom na tvári, akoby sa jej snívalo niečo pekné. Pery mala mierne zakrvavené a popraskané. Na nohe mala sadru a v ruke mala zapichnutú asi infúziu. V druhej mala ihlu cez ktorú do nej pretekala nová krv. Bolo mi z toho trošku blbo. Jej rodičia sa posadili na stoličku hneď vedľa postele. Ja som si sadol na druhú stranu postele a držal ju za ruku. Louis sa postavil za mňa a dal mi ruku na rameno. Ostatný stáli alebo sedeli okolo jej postele a čakali  sme kým sa zobudí. Bolo asi osem hodín večer. Skoro prešla druhá hodina od vtedy čo sa mala prebudiť. Ostatný museli odísť. Bol som tam už len ja, jej rodičia a chalani. Boli sme v miernom strese, že sa ešte neprebudila. Zrazu mi pípol mobil. Vytiahol som ho z vrecka. Prišla mi SMS od....... Michaela? Čo asi chce? pomyslel som si. Bolo v nej : " Aspoň vieš, čo sa stane ak ma niekto neposlúchne a začne si robiť čo chce. Myslel som, že si na mojej strane. Tu máš to svoje Už jej nebudem ubližovať! Týmto si jej ublížil ešte viac."
Toto ma utvrdilo v mojej pravde. Bol to Michael. Musí sa do dozvedieť polícia. Hneď ako som to chcel ukázať jej rodičom správa sa vymazala. "To som si mohol myslieť."  povedalo som si pre seba.

Započul som za šuchotanie. Ona sa pohla. "Konečne." povzdychol som si. Otvorila oči. No to čo sa dialo potom zarazilo nie len mňa, ale úplne všetkých. 


Pokračovanie na budúce!
Ahojte :D Milujete ma? Ja viem že hej. Čo si myslíte, čo sa asi bude diať? Píšte do komentu svoje názory. Ospravedlňujem sa za chyby. Čítajte! Hlasujte! Komentujte! Ale hlavne : 
Majte sa a Užívajte!!!!!
 

Láska je ako nenávisťWhere stories live. Discover now