Nová škola. Nový ne - priatelia?

81 9 4
                                    


Môj 1. školský deň v druhom ročníku sa začína sľubne. Vstala som asi tou správnou nohou. Umyla som sa, obliekla a namalovala. Zišla som dole. Moja mamina mi prichystala do školy obloženú žémlu a na raňakjky cereálie s jogurtom. Môj otec ma viezol do školy. Bola som trochu nervozna. Je stresujúce prestúpiť do inej školy až v druhom ročníku. Všetci sa už za rok spoznali a ja tam budem úplný outsider. No ale mám Nialla.Ten mi to tu ukáže a ja sa budem hádam cítiť dobre. Som tu. Konečne stojím pre školou do ktorej budem chodiť celé tri roky. Wow. Je tu veľa ľudí. Rozlúčim sa s ocinom a počkám kým odíde z parkoviska. "Idem na to!" povedala som si a bezhlavo som vykročila ku škole. Práve robím prvé kroky po školskom pozemku od parkoviska až po vstupnú bránu. Vidím Nialla a on mi už kýve z diaľky. Prišla som za ním a pozdravila sa s jeho kamarátmi. 

Zvoní. Začala prvá hodina. Naill mi ukázal, kadiaľ mám ísť do riaditeľne. Prišla som do riaditeľne, kde na mňa čakal riaditeľ a sním tam bol aj nejaký chlapec. Asi sa dostal do problémov hneď v prví týždeň školy." Dobrý deň. Ja som Caitlyn a som tu nová." povedala som smerom na riaditeľa. Riaditeľ ma pozdravil a podal mi ruku. Posadila som sa vedľa neznámeho chlapca, ktorý sa stále usmieval a prezeral si ma od hlavy až po päty. Nevyzeral zle.   " Ach. Skoro som zabudol. Toto je Harry Styles. Máš s ním prvú hodinu. Pôjdete spolu do triedy. Musím si s ním ešte niečo vybaviť, tak ho počkaj vonku." povedal riaditeľ a usmial sa. Rukou mi naznačil aby som už odišla. Poslúcha som a počkala som Harryho.  Netrvalo dlho a vyšiel von. Bol dosť naštvaný a tak sme celú cestu do triedy boli ticho. Stále si ma však prezeral.

Keď sme vošli do triedy, Harry si sadol na svoje miesto ku kamarátom. Ja som sa len predstavila dosť zvláštnemu ale milému učiteľovi. Posadil ma k jednému dievčaťu. Vyzerala pekne, ale zároveň aj nebezpečne. Bola celá v čiernom, okrem vlasov. Tie mala hnedé dlhé a pár prameňov mala nafarbené na ružovo, modro a bielo. " Ahoj ja som Cat a ty si?" opýtala som sa jej a usmiala sa na ňu.  "Som Jade." povedala ale nevenovala mi ani jeden pohľad. Páčila sa mi. Každý sa na mňa pozeral a mne to už trochu vadilo. Ale ona bola iná a venovala sa inej činnosti. Celú hodinu som zadržiavala smiech, pretože učiteľ, bol naozaj šialený a vtipný. Volal sa Sikowitz. Čudné meno, ale k nemu sa dosť hodilo. 
Po hodine som išla za Jade a nežne a milo som sa jej opýtala či by mi neukázala skrinku. Ona len obrátila zrak a povedala: "Poď za mnou!" Išla som teda až sme prišli ku skrinke. "Toto je tvoja skrinka. Moja je hneď vedla." ukázala na ne a ja som jej poďakovala. "Budeme kamarátky!" povedala rázne a usmiala sa. to som u nej nečakala. Ale prečo nie? Bola som rada že budeme kamarátky. Prikývla som a úsmev som jej opätovala. " Ale budeš skôr ako môj malí maznáčik. A budeš ma poslúchať!" Zasmiala sa a snažila sa mi to povedať prísnym hlasom , no veľmi sa jej to nepodarilo.

Znova zvoní. Začala mi ďalšia hodina, ktorú som  už mala ale sama, bez Jade. Ona mi ale ukázala kam mám ísť. Mala som hodinu spevu, ktorá prebehla veľmi dobre. Za ňou som mala divadelnú techniku a gitaru, ktorú som mala aj s Harrym. Zas na mňa len pozeral. S Jade som išla na obed. Myslela som že ideme do nejakej veľkej jedálne, ale práve naopak. Vyšli sme von na aký si dvor. Bolo tam veľa stolov a ľudí čo jedli. S Jade sme si sadli na miesto, ktoré nám hneď uvolnili nejaký žiaci , po tom ako uvideli Jade. Asi sa jej dosť báli. Pousmiala som sa nad tým a sadla som si. Neďaleko od nás mal stôl Harry so svojimi kamarátmi. Začala som cítiť mrazenie na chrbte a otočila som sa k nim. Presne ako som si myslela. Harry sa na mňa pozeral. No keď si všimol že ho vidím, obrátil zrak. O chvíľu za mnou a Jade prišli , pre mňa dvaja neznámi chlapci a Niall. On si sadol hneď ku mne a objal ma. K Jade si sadol nejaký chlapec. "Cat toto je môj priateľ Back, Back toto je môj nový domáci maznáčik Cat.." Povedala a dala mu pusu.  Ostatný sa len zasmiali a schuti sa pustili do jedla. "Ahoj ja som Andre." povedal druhý, celkom sympatický chlapec. "Ahoj ja som Cat." predstavila som sa. Pustila som sa s chuťou do obeda. Bola som veľmi hladná. Všetci sa čudovali, že ako také malé a chudé dievča môže zjesť toho toľko. Mala som len tri sendwiche, jogurt a ovocný šalát. Všetci sa rozprávali o plánoch a týždeň. Dohodli sa, že  zajtra pôjdu do tej kaviarne, kde pracoval Niall. "Ozaj zajtra máš pohovor na miesto čašníčky!" oznámil mi Niall s úsmevom. "Naozaj? To je skvelé!" povedala som nadšene a objala ho.
"A ako si sem vlastne prišla?" opýtala sa ma Jade. "Ocino ma sem priviezol. Ale vraj budem musieť ísť domov sama, lebo on aj mamina sú v práci." povedala som a ustarane si oddýchla. "Ak chceš môžem ťa odviesť?!" povedal Niall a usmial sa. Zahľadela som sa mu do jeho očí a len prikývla. Keď som sa do nich pozerala úplne som onemela. 

Po obede som mala ešte dve hodiny. Niall ma počkal pred školou a išli sme spolu k jeho autu. 
Ako sme tak išli, všimla som si že je dosť populárny a páči sa veľa dievčatám. Všetky naň len mávali a usmievali sa naň. Bol pekný, milý, strašne zlatý a nebol vôbec namyslený, takže som to chápala.
Keď sme prišli k autu otvoril mi dvere. Bol to úplný gentleman. Nasadla som a všimla som si že neďaleko parkoval aj Harry a práve nastupoval aj s jeho, asi priateľkou. Niall nasadol do auta a zatial si pripútaval pás. Harry sa mňa stále pozeral svojimi smaragdovými očami. Akoby ma s nimi skenoval. Zrazu sa začal bozkávať so svojou priateľkou, ale neprestával udržiavať so mno očný kontakt. Bolo mi to zvláštne. Niall naštartoval a ja som od Harryho odvrátila zrak. Ani som sa nenazdala a boli sme preč z parkoviska. 

Cesta v aute bola tichá, ako ešte nikdy. Cítila som sa veľmi zvláštne. Mala som zmiešané pocity. Bola som rada za Nialla a nových kamarátov, no Harry mi teda pekne vliezol pod kožu. Nikdy so mnou neprehovoril, ale aj tak sa na mňa stále pozerá. Čo má za problém? Bozkávať sa s priateľkou je fajn. Ale nie keď sa na vás pomedzi to pozerá. Mal sa venovať jej a nie mne. Z premýšľania ma vyrušil Niall keď sa ma opýtal: " Čo sa stalo s mojou malou princeznou? Obvykle sa stále rozprávame a teraz si nejako podozrivo ticho." Zasmial sa pozrel sa mi do očí a zodvihol obočie. Hneď na to ale odvrátil zrak späť na cestu. Ja som bola stále ticho a premýšľala som. Mám sa ho opýtať na Harryho? Nechcem sa ale dostať do zlej situácie. Čo mám robiť?  Ale čo risknem to. Risk je zisk.

Nesmelo sa opýtam : " Kto je to Harry Styles?" Niall sa na mňa pozrie s vypleštenými očami a  zasekne sa. Okamžite zastane na odpočívadle, snaží sa upokojiť a povie. " Prečo sa pýtaš? Čo sním máš?" no veľmi pokojne to neznelo. Len na mňa sypal otázku za otázkou.  "Len tak. Zdal sa mi divný. A stále na mňa pozerá!" povedala som a pozrela mu do očí. Bol naštvaný. Ale prečo? "Radšej sa od neho drž ďalej a nevšímaj si ho! Budeš mať len problémy. Ver mi, nie je to dobrá partia."Odpovedal a naštartoval. "Prečo to hovoríš?" opýtala som sa ho opatrne. "Pretože ťa chcem pred ním ochrániť. Jeho povesť na škole je čím ďalej tým horšia. Je to zlá partia. Nie je dobré , že sa na teba pozerá. Znamená to že si jeho korisť!" Povie keď sme už skoro pred mojim domom. "Jeho korisť?" opýtala som sa zarazene. Čo to má znamenať? "Netráp sa tým. Kým budeš so mnou, nič sa ti nestane." povedal a usmial sa. Úsmev som mu nechápavo opätovala. Ako že sa mi nič nestane? Čo je on sériový vrah, alebo čo? Keď sme prišli pred dom. Niall vystúpil z auta a otvoril mi dvere. Odprevadil ma až ku vchodovým dverám. Zahladili sme sa jeden druhému do očí. Začal sa pomaly približovať. A dal mi nežnú pusu na moje ustráchané pery. Potom ma nežne objal a ja som sa celá červenala. Odtiahol sa a povedal nech na Harryho zabudnem a nech si z neho nerobím zbytočné starosti. Nech sa Niall nebojí. Po tom čo sa práve medzi nami stalo na Harryho myslieť určite nebudem. Rozlúčil sa a nasadol do auta. Ešte sme si zakývali a ja som vošla do domu, kde ma čakalo veľmi nemilé prekvapenie.



Pokračovanie na budúce :D :P
Ahojte , tak ako sa vám to páčilo?
Budem veľmi rad za koment, hlas a prečítanie.
Zajtra sa pokúsim dopísať ďalšiu časť.
Zatiaľ sa majte pekne a užite si večer. 






Láska je ako nenávisťWhere stories live. Discover now